题目内容

【题目】Rewrite the following sentences as required.(根据所给要求,改写下列句子。每空格限一词)

1There are some supermarkets in our neighbourhood. (改为一般疑问句)

________ there _________ supermarkets in our neighbourhood?

2The SPCA officer found the homeless dog last night. (改为否定句)

The SPCA officer __________ __________ the homeless dog last night.

3We’re going to have a birthday party on 16 September.(划线部分提问)

_________ _________ you going to have a birthday party?

4I’d like a flat with a big bedroom. (对划线部分提问)

_________ _________ of flat would you like?

5It cost him 600 yuan to take a high-speed train to Beijing. (对划线部分提问)

_________ _________ did it cost him to take a high-speed train to Beijing?

6The woman took care of her three children by herself after her husband left .(保持句意不变)

The woman __________ __________ her three children by herself after her husband left.

7Tom walks his pet dog three times a week. (对划线部分提问)

_________ _________ does Tom walk his pet dog?

8Our Chinese teacher is friendly to us. Our math teacher is friendly to us ,too (合并成一句)

_________ our Chinese teacher _________ our math teacher are friendly to us.

9drives, the flower market, to, Tom , his car (连词成句)

______________________________________________________

【答案】

1Are any

2didn’t find

3When are

4What kind

5How much

6looked after

7How often

8Both and

9Tom drives his car to the flower market.

【解析】

1句意:我们附近有一些超市。我们附近有超市吗?

根据题干可知原句为there be结构句型,一般现在时,变为一般疑问句需要把be动词are提前,首字母大写,而且句中的some要改为any,故答案为(1). Are (2). any

2句意:昨晚动物保护协会的官员发现了这只流浪狗。昨晚动物保护协会的官员没有发现这只流浪狗。

根据题干可知原句时态为一般过去时,变为否定句需要借助于助动词didn’t,同时原句中的谓语动词found要变为原形find,故答案为(1). didn’t (2). find

3句意:我们打算在916日举行生日聚会。你们打算在什么时候举行生日聚会?

根据画线部分on 16 September916日指的是时间,可知应用疑问词when来提问,后接一般疑问句,本句为be going to结构,其一般疑问句需要把be动词are提前即可,故答案为(1). When (2). are

4句意:我想要一套有大卧室的公寓。你想要一个什么类型的公寓?

根据画线部分with a big bedroom是介词短语作定语修饰flat,所以疑问词用what kind of什么类型的,故答案为(1). What (2). kind

5句意:他花了600元坐高铁去北京。他坐高铁去北京花了多少钱?

根据画线部分600 yuan,可知是对价格进行提问,所以特殊疑问词应用how much,且首字母要大写,故答案为(1). How (2). much

6句意:丈夫走后,这个女人一个人照顾她的三个孩子。丈夫走后,这个女人独自照顾她的三个孩子。

根据题干可知,原句中需要替换的部分是take care of,意为照顾、照看,其同义词组为look after,因为take为过去式took,可知句子时态为一般过去时,所以这里应用look过去式looked,故答案为(1). looked (2). after

7句意:汤姆每周遛他的宠物狗三次。汤姆多久遛一次他的宠物狗?

根据画线部分three times a week一周三次,可知这是对频率进行提问,所以特殊疑问词应用how often,意为每隔多久一次,后接一般疑问句,原句是一般现在时,主语是第三人称单数Tom,疑问词后跟助动词does,第三人称单数动词还原,故答案为(1). How (2). often

8句意:我们的语文老师对我们很友好。我们的数学老师对我们也很友好。我们的语文老师和数学老师都对我们很友好。

根据句意:我们的语文老师对我们很友好。我们的数学老师对我们也很友好。也就是说我们的语文老师和数学老师都对我们很友好。both…and…两者都…,连接两个主语时,谓语动词用复数形式,且这里both首字母要大写,故答案为(1). Both (2). and

9句意:汤姆开车去花市。

根据所给出的词语提示以及后面的标点符号判断,本句为陈述句,Tom置于句首作句子的主语,drives驾驶,动词,置于主语之后在句中作谓语;his car他的汽车,在句中作宾语;to the flower market去花市,动词不定式置于句末,故答案为Tom drives his car to the flower market.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you like stir-fried potato slices(炒 土豆丝)? It is very popular in China. People in some English-speaking countries also like potatoes and cook them in different ways.

In the USA, you can find French fries everywhere. They are a kind of deep fried potato. People like eating them with friends and families. Together with ketchup (番茄酱),they are great snacks to kill time. Potato chips are also popular.

You can find potatoes in the national dish of the UK---fish and chips. People often buy fish chips from a fish and chip shop. Every year, UK shops sell over 250 million fish and chip meals. Jacket potatoes are also a favorite food in Britain. It's easy to make it at home with just an oven (烤箱).A jacket potato has a soft inside and a hard skin. You can enjoy it with butter and cheese. It's delicious!

Australians cook potatoes in many ways. They cook cold potatoes as a salad. If you want some hot potatoes, you can boil, bake (烘烤)or fry them. One kids' favorite is potato wedges(.土豆块).They are thick potato chips. People bake or fry them and eat them with sour(酸的)cream and sweet chili sauce.

1How many English-speaking countries can you find in the passage?

A.2B.3C.4

2People in the USA eat French fries with ___- .

A.KetchupB.cheeseC.butter

3 is the national dish of the UK.

A.French chipsB.Fish and chipsC.Jacket potatoes

4Which of the following is TRUE?

A.It is not difficult to make jacket potatoes at home with an oven.

B.People in the UK enjoy fish and chips with butter and cheese.

C.Australians cat potato wedges with sour cream only.

5What's the passage mainly(主要地)about?

A.The stir-fried potato slices in China

B.Potato chips around the world

C.Different ways to cook potatoes in English-speaking countries

【题目】阅读短文,根据其内容,选择最佳选项。

Young Larry stops by Mr. Smith's Clothes Store. Mr. Smith sees him and Says, “Can I help you ?" young Larry thinks for a minute and says , " Er, yes , good morning , Mr. Smith , I need two green sweaters for 15 dollars each , a pair of black shoes for 28 dollars , socks for two dollars for three pairs and three skirts in purple for 20 dollars each.”

Mr. Smith looks at young Larry in surprise (惊讶). He doesnt think a kid can pay for ( 支付) them , but he thinks maybe Larrys mother asks her son to do so. he goes into the store happily and takes out a big bag to put the clothes in, young Larry stops him and asks “How much does that come to ?”

“One hundred and twenty dollars.” Mr. Smith answers.

“Now, if (如果) I give you two hundred dollars, how much change can I get?” asks Young Larry.

“Eighty dollars.” Mr. Smith answers

“If I go on to take a yellow jacket for twenty dollars , how much change can I get then?”

“ Sixty dollars . That’s for sure.” Mr. Smith answers with a little anger ( 生气).

Er, in fact,” Larry says at last. “I don’t want to buy the things. I ask you that just because it's my math homework, and I need some help. Thank you. Good bye! Mr. Smith”.

1Why is Mr. Smith surprised when he knows Young Larry wants to buy so many things at first ?

A.He doesn't think a kid can be so rich(有钱的 ) .

B.He doesn't think his mother can be so rich .

C.He doesn't think his mother asks him to do so.

D.He doesn't think he has so many things in his store.

2Young Larry goes to Mr. Smith’s store to .

A.buy some clothesB.get some change

C.give him some moneyD.ask for help with his math homework

3What does “change” mean (意思是 ) in this passage ?

A.改变B.零钱C.钞票D.货物

4Which one is right according to the passage?

A.Young Larry wants to buy some clothes.

B.Young Larry takes the clothes home at last.

C.Young Larry gets the answer to his homework at last.

D.Young Larry ' s mother asks him to buy the clothes.

5Mr. Smith will be at last.

A.happyB.sadC.angryD.Bored

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网