题目内容

【题目】There is a lake near a forest in Sweden. The water in the lake is very clear and everything is quiet and still. On the far side of the water is some farmland, and further away, across the field, is an old church built on a hill. It has just stopped raining. The lake is full and there is still some half-melted snow from last winter on the ground.

The reason the water is so clear, and everything is so quiet and still, is that most of the plants and animal life in and around the lake is dead. There are no birds because all the fish and insects, which the birds need for food, have disappeared. Many trees in the forest are losing their leaves and bark (树皮). They are sick and dying. Others were blown down by the high winds of last winter.

A farmer is working in a field planting something, something stronger enough to fight against pollution. They farmers live a hard life here, because the plant will be between 25% to 40% lower than a few years ago. The stone of the old church tower are turning to powder (粉末)and unless the tower is repaired soon, it will fall down.

All the death and destruction in this place is caused by the smoke coming out of factories and gases from cars and trucks. And yet this silent lake is hundreds of kilometers away from the nearest factory and highway.

1What time of the year do you think it is?

A. Spring. B. Summer. C. Autumn. D. Winter.

2There are no animals or birds in or around the lake because ________.

A. the weather is terribly cold B. the lake is quiet

C. the area is polluted D. they have all been killed

3The farmer have to plant a stronger kind of seed because ________.

A. the soil (土壤) becomes less and less B. few plants can grow because of the pollution

C. the water in the lake can’t be used to water the field D. the wind is too strong

4The word “destruction” in the passage means “being ________.”

A. developed B. harmed C. protected D. produced

5What do you think is the best title of the passage?

A. A Beautiful Place of Interest. B. A Polluted Place.

C. A Quiet Place In Sweden. D. A Faraway Mountain Area.

【答案】

1A

2C

3B

4B

5B

【解析】

文章大意:本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了一个瑞典的被污染的地方,湖上或周围没有动物或鸟,植物也难以生长,呼吁人们保护环境

1推理判断题。根据文中的句子It has just stopped raining. The lake is full and there is still some half-melted snow from last winter on the ground.可知,现在应该是春天,故答案选A。

2细节理解题。根据文中的句子All the death and destruction in this place is caused by the smoke coming out of factories and gases from cars and trucks.可知,在湖的周围没有动物或鸟类是因为这个地方被污染了,故答案选C。

3细节理解题。根据文中的句子A farmer is working in a field planting something, something stronger enough to fight against pollution. They farmers live a hard life here, because the plant will be between 25% to 40% lower than a few years ago.可知,由于污染,很少有植物能在这里生长,故答案选B。

4词义猜测题。根据语境All the death and destruction in this place is caused by the smoke coming out of factories and gases from cars and trucks.所有的死亡和在这个地方是由工厂排放的烟雾和汽车、卡车排放的气体造成的。可知此处意思是“破坏、损害”,结合选项可知只有B选项符合题意,故答案选B。

5标题归纳题。根据文中的句子All the death and destruction in this place is caused by the smoke coming out of factories and gases from cars and trucks.以及对整篇文章的理解可知,文章主要向我们描述了一个瑞典的被污染的地方,所以B选项符合题意,故答案选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据语段,在短文后的空格空格处填上一个恰当的词,并将答案写到答题卷对应题目的横线上。

If you lose 12 times ,will you just give up ? Dale Camegie ,a pioneer in public speaking and self-development, kept trying .And he became famous by showing people how to be successful .

Camegie was born in 1888 in a poor farming 1in the central United States .The boy didn’t see a train until he was 12 years old .In his teens ,he 2to get up at 4 a .m .every day to milk the cows(奶牛) in his family .

When Camegie first went to college ,he felt hopeless because 3his clothes and ordinary looks .His mother encouraged him :“4not try to be better in other things instead of just dress and good look ?”

Camegie tried to be more active in college .He joined the debate (辩论)team .But one after another ,he lost 12 5.The young man was disappointed(失望) in himself .He said later that he thought of killing 6after so many failures (失败).

But soon Camegie was seen practicing public speaking on the riverside .His hard 7brought good results at last .In 1906,Camegie won a famous speech competition and became widely known .

The young man made his own words come true:“Believe that you will succeed ,and you will .”In order to share his success ,Camegie opened school and 8books .His best-sellers(畅销书)include How to Win Friends and Influence People and How to Stop Worrying and Start Living .More than 50 million copies of his books have been printed in 38 languages .They are still helping people on the road to success .

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网