题目内容
【题目】 Joe Richman works as a radio reporter and is looking for a new idea for a radio programme. He met a teenager called Josh Smith. Josh had Tourette's Syndrome — a brain trouble.
Josh was just beginning high school when he was invited to work with Joe on a story about his illness. Joe wanted Josh to keep a radio story of his daily life. He gave Josh a tape recorder and asked him to record what happened to him every day. Josh was embarrassed (窘迫的) to record at school — his friends might laugh.
One day, Josh made up his mind lo take the tape recorder to school. He took it out at lunchtime. What happened next was a total surprise. Everyone started asking him questions about Tourelle's.
That was an important day in Josh's life because he learned to be more open about his condition. He learned a lot about himself and the world by doing the radio diaries. And Joe was happy that many people loved his programme.
【1】Who is Joe Richman?
______________________________
【2】What is Tourette's Syndrome?
______________________________
【3】When did Josh receive Joe's invitation to the programme?
______________________________
【4】How did Josh's classmates react (反应) to his radio diary?
______________________________
【5】Why was it an important day in Josh's life?
______________________________
【答案】
【1】A radio reporter
【2】A brain trouble
【3】At the beginning of his high school
【4】Excited
【5】Because he learned to be more open about his condition.
【解析】
文章讲述了一个患有图雷特综合症的孩子Josh在一个广播电台记者Joe Richman的鼓励下,用广播日记记录他的日常生活,通过这样做,Josh学会了对自己的病情更加的开放,也更加的了解自己。
【1】
根据文中Joe Richman works as a radio reporter可知,乔·里克曼是一名电台记者,故答案为A radio reporter。
【2】
根据文中Josh had Tourette’s Syndrome — a brain trouble.可知,图雷特综合症是一种脑部疾病,故答案为A brain trouble。
【3】
根据文中Josh was just beginning high school when he was invited to work with Joe on a story about his illness. 乔希刚上高中,就被邀请和乔一起写一篇关于他生病的故事。可知是在Josh刚上高中的时候,故答案为At the beginning of his high school。
【4】
根据文中Josh made up his mind lo take the tape recorder to school. He took it out at lunchtime. What happened next was a total surprise. Everyone started asking him questions about Tourelle’s. 乔希决定带录音机去学校。午饭时他把它拿出来了。接下来发生的事让人大吃一惊。每个人都开始问他关于图雷特的问题。由此推断出他的同学是感到很激动很兴奋的,故答案为Excited。
【5】
根据文中That was an important day in Josh's life because he learned to be more open about his condition.可知,乔希认为那是他生命中重要的一天,因为他学会了对自己的病情更加坦诚。故答案为Because he learned to be more open about his condition.
【题目】
Below is how four students answered their teacher’s question in class. | |
Lily | I like shopping and talking to people. I think I can learn how to do business. Maybe selling clothes is a good business for me. |
Ryan | My hobbies are playing computer games and making friends online. We often share our funny stories by e-mail. I guess I will learn more about computers and make super-smart computer programs. |
Bill | My parents have kept lots of pets since I was little. We’ve experienced many things together, good and bad, happy and sad. Those stories have always stayed in my mind. One day, I will share them with people by drawing and writing books. |
Anna | Though my mom and two sisters are all doctors, I’m sure I will stay as far away from a hospital as I can. I hate being sick, and I’m afraid of seeing sick people looking weak and sad. I’ll keep strong by playing my favorite sport, tennis, every day. One day I’ll join the national team and be another Lina. |
【1】What question did the teacher most likely ask in class?
A.What do you like to talk about with your friends?
B.What’s your plan for the coming vacation?
C.What do you want to do in the future?
【2】What does the underlined word “them” mean?
A.Pets.B.Stories.C.Books.
【3】How will Anna keep strong?
A.She will play tennis every day.
B.She will stay as far away from a hospital as possible.
C.She will join the national team and become another Lina.
【4】What do we know from the reading?
A.Lily is good at making clothes.
B.One of Bill’s parents is an animal doctor.
C.Ryan enjoys meeting people on the Internet.