题目内容

【题目】 As the saying goes, "A hero is known in the time of misfortune (不幸)" . Zhong Nanshan is a hero like this. He is a doctor in Guangdong, who _______ many people's lives in 2003. In 2003, SARS _______ in Guangdong. Later, it spread across China and other parts of the world. Patients coughed a lot and got fevers.

Hundreds of _______ even died from the disease. Even many doctors and nurses got SARS when they treated patients. So everyone was afraid of it. But Zhong was _______ enough to fight the disease. Zhong spent days and nights to find the cause _______ the disease. And with his way of treating, many patients began to get better. Zhong finally won people's trust. In early 2020, a disease called Novel coronavirus pneumonia (新型冠状病毒肺炎) hit Wuhan. It spread _______ around tens of thousands of Chinese people were infected (感染). Zhong, 84, led _______ team to Wuhan to fight the illness. Zhong's team took many measures to cure the patients with Novel coronavirus pneumonia. He advised people to wear masks, _______ hands frequently (频繁地), stay at home and not to go to crowed places.

Zhong likes sports very much. _______ he was 67, he could still play basketball. Now at the age of 84, Zhong still treats patients in the hospital and ________ young doctors. "I am just a doctor." Zhong says. But we think he is a hero and a fighter.

1A.helpedB.savedC.liked

2A.took outB.broke outC.gave out

3A.patientsB.adultsC.animals

4A.kindB.poorC.brave

5A.withB.toC.of

6A.quicklyB.slowlyC.safely

7A.myB.hisC.her

8A.weighB.washC.shake

9A.WhenB.AlthoughC.Unless

10A.thinksB.trustsC.teaches

【答案】

1B

2B

3A

4C

5C

6A

7B

8B

9A

10C

【解析】

本文是一篇记叙文,文章主要介绍了名医钟南山院士为抗击疫情做出的突出贡献,不管是2003年的非典,还是2020年的新冠肺炎,他都奋战在疫情抗争的第一线。

1

句意:他是广东的一名医生,在2003年拯救了很多人的生命。

helped帮助;saved拯救,节约;liked喜欢。根据“…people’s lives…”可知此处应用固定搭配“save one’s life拯救某人的生命。故选B

2

句意:在2003年,广州爆发了非典疫情。

took out取出,出发;broke out爆发,突然发生;gave out分发,用完。根据文中“Later, it spread across China and other parts of the world.”可知不久后,非典传遍中国和世界其他地方。可以推测出非典疫情最初在广州爆发,再传播到其他地方。故选B

3

句意:成百上千的患者甚至死于这种疾病。

patients患者,病人;adults成年人;animals动物。根据文中“Patients coughed a lot and got fevers.”可知病人经常咳嗽发烧,可以推测出SARS导致病人死亡。故选A

4

句意:但钟院士有足够的勇气与这种疾病作斗争。

kind友善的;poor贫穷的,可怜的;brave勇敢的。根据“everyone was afraid of it.”可知每个人都很惧怕SARS。根据“But”但是,可知后一句表示转折,说明钟院士与其他人不一样,他敢于与疾病抗争。故选C

5

句意:钟院士夜以继日地寻找病因。

with和……一起,带有;to向,到;of属于某人,关于。根据固定搭配“the cause of disease”意为病因。结合句意,故选C

6

句意:它迅速蔓延,大约有数万的中国人被感染。

quickly迅速地;slowly缓慢地;safely安全地。根据“…tens of thousands of Chinese people were infected.”可知约有数万的中国人被感染,说明疾病传染的速度很快。故选A

7

句意:84岁的钟院士带领他的团队去武汉与疾病作斗争。

my我的;his他的;her她的。根据文中“Zhong's team…”可知钟院士的团队采用很多种措施去治疗病人,所以钟院士带领的是他的团队。故选B

8

句意:他建议人们戴口罩,勤洗手,待在家,不要去人群密集的地方。

weigh称重量,权衡;wash洗;shake摇晃。根据生活常识可知勤洗手可预防疾病。故选B

9

句意:当他67岁时,他依然能打篮球。

When在……时候;Although即使;Unless除非,否则。根据“…he was 67,he could still play basketball.”可知钟院士67岁,他依然能打篮球。结合选项,应是表达当他67岁时的含义。故选A

10

句意:如今84岁的钟老仍在医院治疗病人,并教授年轻医生。

thinks认为,想;trust信任;teaches教。根据“Zhong still treats patients in the hospital…”,可知他还在医院里治疗病人……。再结合选项,应是表达教授年轻医生之意。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Have you ever complained( )why life is so tiring? Does the sky sometimes seem dark to you? Are your lessons sometimes not successful? Well, friends, cheer up and smile all the time. If you see the world with your warm heart, you will find the whole world smiling to you

一个晴朗的早上,你计划散散步来放松自己Just before you go out, it suddenly starts to rain. Maybe you would feel very sad and start to complain about the weather. But dear friends, why not sit down and listen to the free concert that the nature brings you? And with the timely rain, crops (庄稼)in the field will grow better and farmers will have a good harvest(收获).

Although everyone wants to succeed in what he tries to do. Life isn’t a bed of roses, then, it's very common to meet difficulties on the way to success. In fact, difficulty isn't terrible. The real terrible thing is that we are afraid of it. Difficulty is like a spring (弹簧).If you are weak, it will be strong. So when you meet difficulties, don’t give up.相反,你应该微笑着面对困难。Attitude decides everything. With an optimistic(乐观的) attitude, life is easy and pleasant. If you want to be happy, try to remember these five easy rules. Free your heart from hate; Free your mind from worries:

Live an easy life; Give more; Expect less. The quickest way to receive happiness is to smile. The fastest way to lose it is to complain.

1_____________________________________________

2_____________________________________________

3_____________________________________________

4_____________________________________________

5_____________________________________________

【题目】 Do you believe that people’s habits of eating can show their characters and their ways of behavior? Take a look at the following description and find out if it is true for you!

The Slow Eater

After everyone else has finished their meal, you will find this person plodding along, eating one little bite at a time. When sitting down at the table, the slow eater takes his or her sweet time—and is always the last person to finish the meal. Slow eaters are usually people who like to be in control and know how to enjoy their life. They are also usually confident and even-keeled(稳重的). There are some health advantages of being slow eaters, for they usually have less energy intake(摄入), more easily get full and experience more enjoyable meals.

The Fast Eater

It is quite possible that you or someone else in your family fits the description of the fast eater—and if you grow up with a fast eater, you probably developed a habit of fighting for seconds. This person tends to barrel(快速行动)through meals, cleaning the plate before the rest of the table has finished even half of their meal. Away from the table, fast eaters tend to be ambitious and open to new experiences, but they probably may also be impatient.

The Adventurous Eater

An adventurer is always looking for the next gastronomic(美食的) adventure. When it comes to food, and probably other areas of life, this person is a thrill-seeker and a risk-taker. Being an adventurous eater shows one’s openness to trying new things outside of one’s comfort zone.

The Picky Eater

This person may never have grown out of their childhood likes and dislikes, or the tendency(倾向) to turn up his or her nose at an unfamiliar dishes. This eater can often be found asking a waiter if the dish can be served without sauce or with dressing on the side. And in other areas of life, these people appear to get sensitive( 敏感的) and anxious more easily than others.

1What can eating habits show according to the writer?

_____________________________________________

2How many types of eaters are mentioned in the passage?

_____________________________________________

3Does a slow eater or a fast eater enjoy meals more according to the passage?

_____________________________________________

4Which kind of eater would most probably take risks in life according to this passage?

_____________________________________________

5What are picky eaters like in other areas in life?

_____________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网