题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的A~F选项中,选出5个适当的选项补全短文(有一多余选项),并将选项的编号依次填入题后表格中。

Cartoons are like a window that let us see the culture of a country. For example, the popular Japanese manga Naruto shows us life about ninjias. 1It also shows many different themes (主题).

If you talk to your parents about their favorite cartoons, you’ll find their choices are quite different from yours.2They were arts of oil painting, paper cutting or puppets (木偶). Today's cartoons are made with computers. They have more exciting sound and pictures.

What’s happened to cartoons over the past years in China?3Little Tadpole Looking for Mom (1961) was China's first ink-painting cartoon, together with puppet cartoon such as The Magic Brush (1955). After 1978, more foreign cartoons came to China.4Over the next twenty years, China made many excellent cartoons, such as Mr. Black (1984), CalabashBrothers (1986), The Big Head Son and Small Head Father (1995).

5China has its International Cartoon Festival in Hangzhou every year. Many Chinese cartoons won prizes at international film festivals, like Three Monks, Nezha Stirs up the Sea, and The Monkey King.

A.Our cartoons started to become better.

B.Now, the cartoon industry (产业) in China is growing fast.

C.Early cartoons were short and they were usually made by hand.

D.After 1949, China started to make cartoons with its own character (特色).

E.Chinese cartoons show our traditional culture, like ink painting and paper cutting.

F.US cartoons such as Superman opened up the world to superhero (超级英雄) culture.

【答案】

1E

2C

3D

4A

5B

【解析】

本文讲述了漫画就像一扇窗户,让人们看到一个国家的文化。中国的漫画展示了我们的传统文化,像水墨画和剪纸。它还显示了许多不同的主题。后面接着讲述了中国漫画的由来及发展。

1句意:中国的漫画展示了我们的传统文化,像水墨画和剪纸。

根据“It also shows many different themes”可知它还显示了许多不同的主题,可推测出此处是“中国的漫画展示了我们的传统文化,像水墨画和剪纸”,故选E

2句意:早期的漫画都很短,通常都是手工制作的。

根据“They were arts of oil painting, paper cutting or puppets”可知他们的油画艺术,剪纸艺术或木偶,可推测出此处是“早期的漫画都很短,通常都是手工制作的”,故选C

3句意:1949年以后,中国开始使漫画拥有自己的特色。

根据“What’s happened to cartoons over the past years in China”可知在过去的几年里,中国的漫画发生了什么变化,可推测出此处是“1949年以后,中国开始使漫画拥有自己的特色”,故选D

4句意:我们的漫画开始变得更好。

根据“After 1978, more foreign cartoons came to China”可知1978年以后,更多的外国动画片来到中国,可推测出此处是“我们的漫画开始变得更好”,故选A

5句意:现在,中国的动漫产业正在快速发展。

根据“China has its International Cartoon Festival in Hangzhou every year.”可知中国每年在杭州举办国际动漫节,可推测出此处是“现在,中国的动漫产业正在快速发展”,故选B

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网