题目内容

【题目】同答问题阅读短文,然后根据短文内容简要回答问题。

From:

Annie@qq.com

Subject:

A visit to China

Dear Carla,

How are you? Welcome to No. l Middle School next Friday. In the morning, our teachers and students will give you a warm welcome when you get to our school. Next you will have a

Chinese folk music class in the music room. I'm sure you'll like a piece of music named

Erquan Yingyue. Then our art teacher will teach you how to make Chinese paper cutting. The most common pictures are flowers, animals and things about Chinese history. They are very beautiful. During the Spring Festival, they are put on windows, doors and walls as symbols of wishes for good luck. In the afternoon, you will watch a movie called Monkey. The Monkey King or Sun Wukong is the main character in the traditional Chinese book Journey to the West, which was written by Wu Cheng'en. I think you will like it. Have you eaten Chinese

food before? In the evening, you will enjoy delicious Beijing Duck. I'm sure you'll have a

great time in China. I'm looking forward to seeing you soon.

Annie

【1】Which school will Carla visit next Friday?

2Where will Carla have the Chinese folk music class?

3What will Annie's art teacher teach Carla?

4Who is the writer of Journey to the West?

5Will Carla enjoy delicious Beijing Duck in the evening?

【答案】

【1】No.1 Middle School/She will visit No.1 Middle School

【2】In the music room.

【3】How to make Chinese paper cutting.

【4】Wu Cheng'en.

【5】Yes, she will. /Yes, she will enjoy delicious Beijing Duck.

【解析】

试题分析:这是安妮写给卡拉一封电子邮件。在邮件中安妮写到:卡拉将在下周五参观第一中学,随后在音乐教室上中国民间音乐课;接着安妮老师将教卡拉中国剪纸,下午观看电影《美猴王》,在晚上卡拉会享受到美味的北京烤鸭。

【1】句意:下星期五卡拉将访问哪个学校?依据正文中的句子“How are you? Welcome to No. l Middle School next Friday”可知,卡拉将参观第一中学。故答案为No.1 Middle School/She will visit No.1 Middle School

【2】句意:卡拉在哪里上中国民间音乐课?根据短文中的句子“Next you will have a Chinese folk music class in the music room.”可知,上课地点是音乐教室。故答案为In the music room.

【3】句意:安妮的美术老师教卡拉什么? 根据短文中的句子“Then our art teacher will teach you how to make Chinese paper cutting”可知,老师将教卡拉剪纸。故答案为How to make Chinese paper cutting.

【4】句意:西游记的作者是谁? 根据短文中的句子King or Sun Wukong is the main character in the traditional Chinese book Journey to the West, which was written by Wu Cheng'en.可知,西游记的作者是吴承恩。故答案为Wu Cheng'en.

【5】句意:卡拉在晚上享受美味的北京烤鸭吗? 根据短文中的句子“In the evening, you will enjoy delicious Beijing Duck.”可知,卡拉在晚上会享受到美味的北京烤鸭。故答案为Yes, she will. /Yes, she will enjoy delicious Beijing Duck.

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
My name is Lisa. Because of my job, I often went to the United States. I often felt worried during my trip because I didn't speak English well. So I decided to learn English.
I went to Mrs Brown's English class. Before I came to the class, I always walked away when I met any Americans. But now I try to talk to Americans in English. And I like going to supermarkets, cafes and restaurants to talk with local people.
I learn English in four ways. First , I listen to the teacher carefully and keep speaking in class. Second, I do my homework after I get home. I learn at least five words every day. Third, I listen to American radio and watch American TV programs. Finally, I surf the Internet to talk with different people in English.
To learn English well, I think you must learn to open your mouth. For me that is the key to opening the door of learning English.
(1)Where did Lisa often visit?
A.Japan
B.France
C.Australia
D.America
(2)Why did Lisa feel worried during the trip to the United States?
A.Because she didn't like travelling by plane.
B.Because she didn't speak English well.
C.Because she didn't like to meet different people.
D.Because she couldn't sleep well.
(3)What's the key to opening the door of studying English for Lisa?
A.Listening to American radio and watch American TV.
B.Learning to talk to Americans in English.
C.Listening carefully in class.
D.Learning at least five words every day.
(4)Which of the following is NOT TRUE?
A.Lisa liked to talk to Americans in English better than before.
B.Lisa tells us five ways of learning English.
C.Mrs Brown's class was a great help to Lisa.
D.Lisa speaks a lot in Mrs Brown's class.

【题目】The Time Machine

This move is based on a science fiction story. A scientist and inventor decides to prove that time travel is possible.

He wants to change the past. To test his idea, he travels 800000 years into the future with the help of his own invention a time machine It will be put on in the National Theatre on Aug. 25th to 29th.

E.T

A group of aliens visit the earth and one of them, E.T.. gets lost and is left on this planet. He is found by a 10yearold boy, Elliot. Soon the two begin to communicate and start a different kind of friendship .E.T. want to go home, but if Elliot helps him, hell lose a friendItll be shown in the National Theatre on Aug. 26th to 30th.

Mission to Mars

In the year 2020A.D., a mysterious storm kills all but one crew member of the first manned mission to Mars. A rescue mission is Iaunched It will be on in the National Theatre on Sep. 1st TO Sth.

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳答案。

【1】If you want to see The Time Machine and E.T. on the same day, you should go on ________

A. Aug. 25th B. Aug. 27th

C. Aug. 30th D. Sep. 1st

【2】If you are interested in aliens, you can watch

A. The Time Machine B. E.T.

C. Mission to Mars D. all of them

【3】These movies are all ________

A. Action Movies B. Cartoon Movies

C. Documentary(纪录片) D.Science Fiction Movies

【4】According to the passages, which of the following sentence is true?

A. E. T. refers to Elliot.

B. The three movies are all about aliens.

C. In the movie, The Time Machine, people can travel to the future.

D. In the movie, Mission to Mars, a mysterious storm kills all the crew members.

【5】We can see them on _________

A. a poster of movie B. a guide book

C. a story book D. a science book

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网