题目内容
【题目】根据下列短文内容,选择正确答案。 Jack Ma, founder of Alibaba Group, has become the richest man in China with a fortune of 150 billion yuan ($24.4 billion), according to the "Hurun Rich List 2014".
Jack Ma was born in Hangzhou, Zhejiang Province. As a child, Mr. Ma was interested in English. He improved his English by volunteering as a tour guide. Later in his youth, he attended Hangzhou Normal University and graduated in 1988 with a bachelor's degree in English. He later became a teacher in English and International Trade at the Hangzhou Dianzi University. Then he set up his own translation company. In 1999, Mr. Ma founded Alibaba in his apartment in Hangzhou with 17 friends. He pointed out that there had never been an organization that is as large as Alibaba in the world. It welcomes about 100 million shoppers a day.
Mr. Ma is often called China's Steve Jobs, Jeff Bezos or Bill Gates. He remains executive chairman of the company, but his decision focuses less on the blind wealth and more on improving the state of the world.
(1)Jack Ma has become the richest man in China.
(2)Jack Ma improved his English by selling flowers.
(3)Mr. Ma founded Alibaba in 1999.
(4)Alibab welcomes about 100 billion shoppers a day.
(5)Jack Ma only focuses on improving the state of the world.
【答案】
(1)正确
(2)错误
(3)正确
(4)错误
(5)错误
【解析】这篇短文给我们讲述了阿里巴巴网站执行主席马云,根据2014年胡润富豪榜,马云已经成为了中国的首富。马云一开始是一个英语老师,在1999年和朋友们一起创立了阿里巴巴,并于2014年在纽约上市。
(1)根据短文开头Jack Ma, founder of Alibaba Group, has become the richest man in China with a fortune of 150 billion yuan ($24.4 billion ), according to the "Hurun Rich List 2014".可知,根据2014胡润富豪榜,马云成为了中国的首富,由此可知这句话是正确的。
(2)根据短文中He improved his English by volunteering as a tour guide可知,马云是通过志愿当导游来提高自己的英语水平的,不是selling flowers卖花,因此这句话是错误的。
(3)根据短文中In 1999, Mr. Ma founded Alibaba in his apartment in Hangzhou with 17 friends.可知,在1999年,马云和他的17个朋友一起在他的公寓里创立了阿里巴巴。由此可知这句话是正确的。
(4)根据短文中He pointed out that there had never been an organization that is as large as Alibaba in the world. It welcomes about 100 million shoppers a day.可知,阿里巴巴每天的购物者多达1亿,不是1000亿,故这句话是错误的。
(5)根据短文的最后一句话He remains executive chairman of the company, but his decision focuses less on the blind wealth and more on improving the state of the world.可知,马云是更多的关注改善世界状况,更少的关注盲目的财富,不是像题目中说的只关注改善世界状况。因此这句话是错误的。