题目内容

【题目】

For a long time, scientists have said that teenagers should not start school before 8 in the morning. They said it is bad for teens’ health and their grades. More schools around the country are starting to listen. Some of those schools are in Seattle. They will start school at 8:45 in the morning.

Last year, a big group of doctors which is made up of pediatricians (儿科医师) said starting later is a good idea. They said it can improve students’ lives in many ways. Teenagers often fall asleep later than their parents would like. Scientists say that if they start school later, they will get more sleep. They may also do better in school and feel better. “We’re going to look back on this time period and wonder why it took so long,” said Phyllis Payne who works with a group called Start School Later.

Some schools in St Paul cannot change start times because they do not have enough money. If they did, the city would have to provide more buses and drivers. This would cost millions of dollars. In Seattle, school leaders decided to let teenagers start school later. At first, they also said younger kids had to start earlier. Neither the parents of younger kids nor those of older kids like that school would start later. They were afraid this would get in the way of after-school activities. Seattle finally carried out a plan to start time later for teens. It happened because school leaders listened to what parents had to say. The final plan was more expensive but also more popular, said Cindy Jatul.

In the city of Chicago, the school district tried to make start times later for teens. The plan failed because school leaders did not listen to parents. “It backfired (事与愿违) terribly,” Jatul said. Seattle was more successful because the city listened to parents.

Bridget Shelton is a freshman at Seattle’s Roosevelt High School. She thinks the change in start times will help her get more sleep. Katie Benmar is a sophomore (二年级学生). She is not happy about the later start time. She thinks her life will just move around.

1In Paragraph 1, which of the following sentences is true?

A.Scientists have said that teenagers should start school later recently.

B.Some schools can’t change start times because of the shortage of money.

C.Some of the schools in Seattle are starting to later the time.

D.Scientists said starting school earlier is nothing bad for teens’ grades.

2Paragraph 2 mainly tells us that ________.

A.Doctors believe that it’s healthy for teenagers to fall asleep later than their parents.

B.Doctors say that when teens sleep more, their grades often improve.

C.Doctors think that starting times later will improve kids’ lives.

D.Doctors want schools to start later, but most schools say it is too expensive.

3According to the passage, ________ gives the opinion against the later start times?

A.Cindy JatulB.Bridget SheltonC.Phyllis PayneD.Katie Benmar

4The description of paragraph 4 is used to ________.

A.give a main idea and details about start times in one city.

B.compare similar events in two different cities.

C.talk about the causes of later start times.

D.show a timeline of events in two different cities.

5From the passage, we can learn that ________.

A.The plan in Seattle was more expensive but successful because the city listened to leaders.

B.Some schools in St Paul cannot change start times because they can’t afford to do so.

C.Neither the parents of younger kids nor those of older kids like that school would start earlier.

D.Scientists say students in Chicago may not do better in school even if they start school later.

【答案】

1C

2C

3D

4B

5B

【解析】

短文大意:本文是新闻报道,对美国一些学校推迟上学时间进行了报道,展示了医生、学校、城市、家长和学生的不同反应,指出越来越多的学校开始推迟上学时间。

1题意:在第一段中,下列哪个句子是正确的?考查细节判断。A. 科学家们说最近青少年应该晚些上学;根据For a long time, scientists have said that teenagers should not start school before 8 in the morning可知说法错误。B. 有些学校因为缺钱而不能改变上课时间;根据第三段Some schools in St Paul cannot change start times because they do not have enough money.可知不在第一段,说法错误。C.西雅图的一些学校开始推迟上课时间;根据Some of those schools are in Seattle. They will start school at 8:45 in the morning可知说法正确。D. 科学家们说,早上学对青少年的成绩没有坏处;根据第一段可知没有提及,说法错误。综合以上分析,故选C

2题意:第二段主要告诉我们 。考查段意理解。根据儿科医生的话starting later is a good idea. They said it can improve students’ lives in many ways.(晚一点开始是个好主意。他们说,它可以在很多方面改善学生的生活)结合they will get more sleep. They may also do better in school and feel better(上学晚他们会有更多的睡眠。他们也可能在学校表现更好,感觉更好)可知介绍了推迟上课时间的好处,Doctors want schools to start later, but most schools say it is too expensive.符合题意,故选C

3题意:根据这篇文章,Katie Benmar提出了反对推迟上课时间的意见。考查细节理解。根据Katie Benmar is a sophomore. She is not happy about the later start time. She thinks her life will just move around.Katie Benmar是一名大二学生。她对较晚的开始时间感到不高兴。她认为她的生活将只是移动)可知Katie Benmar不赞成晚上课,故选D

4题意:第4段的描述是用来比较两个不同城市的类似事件。考查段意理解。根据本段内容,将芝加哥的失败和西雅图的成功进行了对比,可知家长的支持是成功的关键,compare similar events in two different cities(比较两个不同城市的类似事件)符合题意,故选B

5题意:从文章中,我们可以得知 。考查细节判断。A. 西雅图的计划耗资更大,但很成功,因为这个城市听取了领导人的意见;根据Seattle was more successful because the city listened to parents.可知说法错误。B. 圣保罗的一些学校不能改变上课时间,因为他们负担不起;根据Some schools in St Paul cannot change start times because they do not have enough money可知说法正确。C. 无论是年幼孩子的父母还是像那所学校的年长孩子的父母都不会提早上学;根据Neither the parents of younger kids nor those of older kids like that school would start later.可知说法错误。D. 科学家们说,即使芝加哥的学生上学晚了,他们在学校的表现也不一定更好;根据Scientists say that if they start school later, they will get more sleep可知说法错误。综合以上分析,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Eating out

Are you looking for somewhere special to go this weekend? Do you want to try something new?

Check out one of these hot new restaurants.

This week's top recommendation

Foreign taste!

Last Days of the Raj

A centrally located Indian restaurant, perfect for eating before or after the cinema or a show.In summer enjoy your meal in the beautiful garden.The most popular dishes are lamb and chicken. as For brave customers there is extra hot!

A Taste of Tuscan

Whether you'd like a great value-for-money lunch or a relaxed evening meal.this is the place for you.The cooks have all been trained in Italy and they make both traditional and fashionable Italian dishes.We recommend the pasta and seafood.

Your British Caff

Remember when cafes full of English breakfasts sausages,-sausages,beans, fried bread, bacon and eggs- with a strong cup of tea Well this place still does and you can have your breakfast at any time you like during the day while you listen to your favourite songs from the 1980s.

Fast best

Fast food doesn't have to be junk food, as this cafe proves.Do you dream of a healthy hamburger in American style all on the table in super-quick time? Speed and quality are important here,and the prices aren't bad either.

Special focus!

The Lemon Tree

This pretty restaurant serves healthy food completely made of vegetable which is tasty too.Come in for a vegetarian snack at lunchtime or a cappuccino and a delicious piece of cake in the afternoon.Food is bought from local producers whenever possible.

Cheesy bit

A restaurant that only serves cheese in lots of different forms.They serve reasonably priced lunches but dinner can be expensive.Lovely food and looking onto an amazing flower garden.

The Chocolate Box

The owner of this small safe used to cook all kinds of food, but then she realized she preferred desserts to anything else.If you want meat or fish, don't come here.They only do desserts! Lots of chocolate cakes.

Musical Chairs

Have you noticed how music improved the taste of your food?This new restaurant has different types of live music every night except Sundays, and excellent food to go with it.Monday is classic rock night, so see you there!

1Which restaurants are good ones to taste foreign food?

A.Cheesy Bites and The Chocolate Box.B.Your British Caff and The Lemon Tree.

C.The Lemon Tree and The Chocolate Box.D.Last Days of the Raj and A Taste of Tuscany.

2Who is most likely to eat in The Lemon Tree?

A.A lady who enjoys having salad.B.A man who likes lemon very much.

C.a boy who enjoys eating fish and chips.D.A girl who prefers to have cakes for lunch.

3Which restaurant will you recommend to your friend if he loves food as well as music?

A.Fast Best and Your British Caff.B.Musical Chairs and Cheesy Bites.

C.Cheesy Bites and The Chocolate Box.D.Musical Chairs and Your British Caff.

4What can we learn from the passage?

A.You can only eat cheese in Cheesy Bites.

B.Musical Chair is a restaurant with a long history.

C.The cooks of A Taste of Tuscany are all from Italy.

D.The owner of the chocolate box can make nothing but cakes.

5Where can you probably find these passages?

A.In a fashion magazine.B.On a school newspaper.

C.In an on-line city guide.D.In an on-line ticket center.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网