题目内容

【题目】 Maybe you're on your way to football practice or your aunt's house.You may get there by car.Cars can be great because they're faster than biking or walking.But taking a car may come with some dangers.Luckilyit's not hard to keep safe.Keep reading and you'll learn the rules of car safety.

When you sit in a carwear your seatbelt every time.No matter how short the trip isyou still need to wear the seatbelt.It is very important.

Here's another important safety ruleSit in the back seat.Children aged 12 years old and younger need to be sitting in the back.It's the safest place to be.

When you're in a carNo jumping or running around.If children do like thatthe driver may not drive carefully and children may get hurt.

Following these rules means you'll be safer during a car trip! So pack your bagwear your seatbeltand get on the road!

根据短文内容回答下列问题。

1Why can cars be greater than biking or walking?

________________________________

2Where should children aged 12 or younger sit in a car?

_____________________________

3What may happen if children jump in a car?

_________________________

4How many rules are mentioned in the passage?

_______________________

5What is the passage mainly about?

___________________________

【答案】

1Because cars are faster than biking or walking.

2In the back seats.

3The driver may not drive carefully and children may get hurt.

4Three/3.

5How to keep safe in a car.

【解析】

短文大意:短文介绍的是如何在车里保持安全的建议:系安全带;坐在后排;不要乱跳乱跑。

1题意:为什么汽车比自行车或步行更好?考查细节理解。根据Cars can be great because they're faster than biking or walking.可知开车比骑自行车或走路快,故填Because cars are faster than biking or walking.

2题意:12岁或12岁以下的儿童应坐在汽车的什么位置?考查细节理解。根据Children aged 12 years old and younger need to be sitting in the back. It's the safest place to be.可知儿童需要坐在后排,故填In the back seats.

3题意:如果孩子们在车里蹦跳会发生什么?考查细节理解。根据If children do like thatthe driver may not drive carefully and children may get hurt.可知司机可能不小心驾驶,而孩子可能会受伤,故填The driver may not drive carefully and children may get hurt.

4题意:文章中提到了多少条规则?考查数字理解。根据When you sit in a carwear your seatbelt every time./ Here's another important safety rule: Sit in the back seat./ When you're in a carNo jumping or running around.可知本文提到了三项规则,故填Three/3.

5题意:这篇文章主要讲的是什么?考查主旨理解。根据Keep reading and you'll learn the rules of car safety.结合提出的三点建议,可知短文介绍的是如何在车里保持安全的建议,故填How to keep safe in a car.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Fire can help people in many ways. But can also be very harmful. Fire can heat water warm your houses, give light, and cook food. But fire can burn things ,too. It can burn trees, houses, animals, or people. Sometimes big fires can burn forests.

Nobody knows for sure how people began to use fire. But there are many interesting, old stories about the first time a man or woman started a fire. One story from Australia tells about a man very, very long time ago. He went up to the sun by a rope and brought fire down.

Today people know how to make a fire with matches. Children sometimes like to play with them. But matches can be very dangerous. One match can burn a piece of paper, and then it might burn a house. A small fire can become a big fire very fast.

Fires kill many people every year. So you must be careful with matches. You should also learn to put out fires. Fires need oxygen. Without oxygen they die. There is oxygen in the air. Cover a fire with water, sand, or in an emergency, with your coat or something else. This keeps the air away from a fire and kills it.

Be careful with fire, and it will help you. Be careless with fire, and it will burn you.

1Children mustn’t play with matches because ______.

A. matches burn paper

B. it is not interesting

C. matches can be dangerous

D. they don’t know how to make a fire with matches

2If you are going to put out a fire, you ______.

A. must be careful with matches

B. ought to know it can be harmful

C. have to cover it with water only

D. should keep air away from it

3We must be careful with fire, or it ______.

A. can be

B. warms our houses

C. might burn us

D. will help us

4What is the main idea of the passage?

A. Fire can help people in many ways.

B. Fire can be both helpful and harmful.

C. Fire can burn things and people

D. We must be careful with matches.

【题目】 Everyone knows that exercise is important.It makes your heart and body strong.But you need to know the following

Get your body ready!

Before you do any exercisemake sure to warm up for at least five minutes.During warming up you should stretch(伸展)all parts of your body.

Exercise enoughbut not too much.

It's best to exercise twice each week.Thirty minutes each time is enough.Try all kinds of things until you find onetwo or even three sports that feel right for you.

Exercise at fitness centres.

There are a lot of equipments(设备) at fitness centres.The equipments will help exercise your armslegs and other parts of your body to make you fit.Some people buy equipments for their homes.But it is very expensive.

Stop playing when you are hurt!

If you get hurt when you are doing exercisedon't play again until you are well.

Don't get thirsty!

Drink a lot when you are playing sports because it is easy to become thirsty.

1From the abovewe know that these are ____.

A. signsB. proposals(倡议书)C. suggestionsD. notices

2You'd better exercise____ according to this passage.

A. about two hours a weekB. twice a dayC. twice a weekD. every day

3The words “fitness centres” in the text mean “____” in Chinese.

A. 商务中心B. 健身中心C. 购物中心D. 医疗中心

4If you are doing sportsyou should____.

A. have a good rest before exerciseB. exercise twice a month

C. stop playing when you are hurtD. drink little for sport

5Which of the following is WRONG according to the passage?

A. Warm up all parts of our body before exercise.

B. Do enough exercise but not too much.

C. Exercise can make us healthy.

D. Everyone should buy equipments for their homes.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网