题目内容
【题目】![]()
Our people may get sick, our city may get sick, but we as a brave nation, will never get sick. (A) Because we have the history, spirit and determination(决心) to win.
We’ve been on this planet for over 5000 years. We’ve seen much darker moments. We’ve been through much crueler trials (考验). No matter it’s the war, invasion (侵略), starvation (饥饿), poverty or natural disasters, we’ve always survived, we’ve always stood back up on our feet and we’ve always won (B) . And we will definitely (肯定地) win this time.
We don’t know how long this will take, or what cost we have to pay, but there’s one thing we are 100% sure. That is: we are going to win this war in the end! Because that’s what we’ve been doing for the past 5000 years. And that’s what makes us the greatest nation ever. It is only by going through dark times that we can separate the greatest from the great. (C) In each dark time, we’ve always fought together.
No matter how strong our enemy was, or how impossible it seemed to win, we just kept fighting. Because we are all fighters!
When all of this is over, we’ll have another great and heroic story to tell our children, our grandchildren and they will tell the next generations (代). That’s how we’ll pass this great spirit on, and keep (D) it alive forever!
【1】把(A)处划线句子翻译成汉语:
___________________________________
【2】把(C)处划线句子翻译成汉语:
____________________________________
【3】请写出文中(D)处划线部分指代的内容:
____________________________________
【4】请在(B)处填写一个词组使文章意思通顺连贯:
___________________________________
【5】请写出文章的标题(不超过 5 个词):
__________________________________
【答案】
【1】我们有必胜的历史,精神和决心。
【2】在每一个黑暗时刻,我们都共同/齐心抗争。
【3】this great spirit
【4】in the end/at last
【5】Keep fighting/ We are all fighters
【解析】
人可能会生病,城市可能会生病,但是我们伟大的国家是不会生病的。在5000年的历史中,每次考验,我们最终都能胜利,这次也会。
【1】because因为;主语we“我们”;谓语动词have“有”;history历史;spirit精神;determination决心;win赢。故答案为“我们有必胜的历史,精神和决心。”
【2】in在……里;each每次;每个;dark黑暗的,形容词作定语;time时间;主句主语we我们;此句是现在完成时,always总是;fought过去分词,抗争;together共同。故答案为“在每一个黑暗时刻,我们都共同/齐心抗争。”
【3】代词it通常指代上文出现的内容,上句“That’s how we’ll pass this great spirit on…”“那就是我们怎样将这种强大的精神传递”,it指代此句中的this great spirit,使这种精神永存。故答案为this great spirit。
【4】根据“And we will definitely (肯定地) win this time.”可知这次我们也一定会赢,因此之前每次考验,我们都会赢,因此此空为时间状语“最后”,用in the end和at last表示。故答案为in the end/at last。
【5】本文介绍了我们中国人在5000多年的历史中,面对每次考验,我们都能胜利,在每次黑暗的时刻,我们都共同/齐心抗争,主要向我们展现了中国人面对考验,勇于抗争的精神。故答案为Keep fighting/ We are all fighters。
【题目】根据短文内容,将方框里A-E五个句子分别填入文中空缺处,使内容完整、正确。
![]()
I always had a nice cup of tea every morning in my country in Indonesia. 【1】
When I arrived in the early morning for the first time at Sydney airport,the first thing that I looked for was a coffee shop. Finally,I found a nice coffee shop with many people queuing(排队) to order. 【2】 Then a very friendly girl asked me if she could help me. I said that I would like to have a cup of tea. The she asked me, “ 【3】 “I thought she was making a morning joke with me. So I said “Red tea,please.” With a very unfriendly face, she asked me again,“Black or white tea,please?” 【4】 I didn't know what actually black or white tea was. I only knew that having tea is normally with or without sugar.
One day I had a cup of tea at the University tea room. I saw a lady drinking tea with milk in it. Then I asked her,“ 【5】 ”She smiled and said,“Yes,you can.” At that moment, I understood that black tea is no milk added and white tea is with milk. How big is the difference of having tea between Indonesian and Australian people!
A. I didn't say anything B. I jumped into the queue. C. Would you like black or white tea? D. Can I say that you are having a white tea? E. It gave me a great feeling in the morning. |
【题目】 Welcome to Robot Toy Store! We’ve got some new robots. You will love them!
| Name:Robodog Price:$85.25 For children of 8 and above It can feel happy, angry and sad! It will play with you, but it will never ask you for water and food. |
| Name:Robopanda Price:$ 165.29 For children of 8 and above It will tell stories and pay games with you. It's a 2018 Hot Holiday Toy! Come and get your own Robopanda! |
| Name:Mr. Strong Price:$119.99 For children of 6 and above He can move his legs, arms, hands and listen to you and talk with you in simple English. |
【1】Tom wants a toy from the store, and he has 100 dollars. Then he can buy ______________.
A.RobodogB.RobopandaC.Mr. Strong
【2】Jim wants a robot toy to talk with him. Then _____________is a good gift for him.
A.RobodogB.RobopandaC.Mr. Strong
【3】What do you know about Robopanda?
A.It’s very popular in 2018.B.It will ask you for food.
C.It feels happy if you play games with it.