题目内容
【题目】A.根据短文内容,完成空格,每空一词。请将正确答案填写在答题卡指定的横线上。
NAO is a 58cm-tall robot. He is small, cute and round. You can't help but love him! NAO is created to be a friendly partner around the house. He moves, recognizes (识别) you, bears you and even talks to you.
Since his birth in 2006, he has been better and better at pleasing, understanding and loving you.
Maybe one day he will become your friend. His cute look and wonderful communication skills make him really lovely and popular.
He can be a good helper. Ask him to do something and he does. For example, ask NAO to wake you up in the morning, to watch your home during the day or to teach you new things whenever you want. You no longer need a keyboard, a computer or a mouse to communicate with technology. All you have to do is to talk to him.
He can be a sweet family member. He can learn to read your moods, so that he always knows the right thing to say. He can recognize your family members and call them by their first names. You can teach him how to choose the music, food and film you like best.
![]()
【1】_________
【2】_________
【3】_________
【4】_________
【5】_________
【答案】
【1】Height
【2】years
【3】communication
【4】when
【5】favorite
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述机器人NAO的相关情况,包括外貌、能力、他是一个好帮手以及他是一个很棒的家庭成员等。
【1】细节理解题。根据“NAO is a 58cm-tall robot”(NAO是一个58厘米高的机器人)可知,表示高度。根据Look以及Age可知,用名词,且开头字母大写。height高度。故答案是Height。
【2】细节理解题。根据“Since his birth in 2006”(自2006年出生以来)可知,今年2019年,他13岁了。13 years old 十三岁。故答案是years。
【3】细节理解题。根据“His cute look and wonderful communication skills make him really lovely and popular”(他可爱的外表和出色的沟通技巧使他非常可爱和受欢迎)可知,是交流技能,故答案是communication。
【4】细节理解题。根据“to teach you new things whenever you want”(随时随地教你新东西)可知,whenever =no matter when。故答案是when。
【5】细节理解题。根据“You can teach him how to choose the music, food and film you like best”(你可以教他如何选择你最喜欢的音乐、食物和电影)可知,like best =favorite。故答案是favorite。