题目内容

【题目】In less than ten days, Junior 3 students around the country will take the senior high school entrance exam. They are studying hard for this big challenge. Do they have time to do something to celebrate(庆祝)their middle years?

Leng Jingze, 14, from Tianjin said that in her class, students are already writing goodbye messages for each other. They are also exchanging photos. “Even the head teacher has a project”, said Leng. “She plans to put all our class photos and the Chinese compositions we have written onto a CD and give each student one.”

Wang Zeyu, 15, in Changchun, Jilin said his classmates are using coloured paper to make “lucky stars” as graduation gifts. “Before making a ‘lucky star’, you write some words for the person on the paper,” said Wang. “He or she can read the words they unfold the star.” Wang said he wanted to make one for his head teacher. “I’ll write, Dear teacher, you always look so serious,” said Wang. “But we know you have a warm heart. Smile more!”

In Xiao Xia’s school in Beijing, each Junior 3 student will get a yearbook, in which the graduating classes will put their photos and self-introductions. “We have written a poem!” said Xiao, 14. The poem records the big events of the class history and is in the shape of the number 9. “Nine is our class number.” Said Xiao, “Our class may be not the one with the best school grade but it must be the most creative one,” said Xiao. “I feel lucky to study in such a class!”

1What exam will Junior 3 students all over the country take in less than ten days?

A.The college entrance exam.B.The senior high school entrance exam.

C.The primary school exam.D.We don’t know.

2In Leng Jingze’s class, what are the students doing to celebrate their middle school years?

A.They are writing goodbye messages for each other and giving photos to each other.

B.They are making “lucky stars” and writing some words before making them.

C.They are writing self-introductions and poems in yearbooks.

D.They are putting their class photos and the compositions they have written onto a CD.

3What does the underlined word “unfold” mean?

A.拆开B.折叠C.收到D.制作

4What does Xiao Xia think of his class?

A.His class is the one with the best school grade.

B.He doesn’t want to study in his class.

C.He considers his class to be the most creative one.

D.He feels lucky to study in Class 14.

【答案】

1B

2A

3A

4C

【解析】

本文讲述了初三学生为了庆祝他们初三毕业所做的事。

1B

细节理解题。根据In less than ten days, Junior 3 students around the country will take the senior high school entrance exam.可知全国初三学生在十天之内要参加高中入学考试,故选B。

2A

细节理解题。根据Leng Jingze, 14, from Tianjin said that in her class, students are already writing goodbye messages for each other.可知在冷静泽的班上,学生们已经在为彼此写告别信,故选A。

3A

词义猜测题。根据He or she can read the words可知他或者她要读里面的文字,应打开那个幸运星,故选A。

4C

细节理解题。根据“Our class may be not the one with the best school grade but it must be the most creative one,” said Xiao.可知小夏认为他班是最有创新的,故选C。

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据In less than ten days, Junior 3 students around the country will take the senior high school entrance exam.可知全国初三学生在十天之内要参加高中入学考试,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 English has become a global language. So which country, not including English-speaking countries, speaks English best? And where does China rank (排名)?

Swedish language education company EF published their 2016 English Proficiency (熟练程度) Index this month. The Netherlands (荷兰) ranked first, followed by Denmark and Sweden. The rankings are based on English reading and listening test results of 950,000 people from 72 countries and areas.

According to the index, the English proficiency in China is still low, ranking 39th. Out of the whole country, people in Shanghai are the best English speakers. They speak better English than Italians and French. Hong Kong and Beijing follow Shanghai as China’s next best English-speaking cities.

“Shanghai and Beijing rank high because they are international cities,” EF senior manager Christopher McCormick said. “However, across China, proficiency in English is different from east to west.”

China has 400 million English learners, reported China Daily. However, the teaching of English in some areas is not very good. According to the People’s Daily Online, there are seven primary schools in Shetianqiao town in Hunan, but only one English teacher. Many students still learn English by rote memorization (死记硬背).

Sebastian Magnusson, an officer at the Swedish embassy (大使馆) in Beijing, gave some advice. Swedish people speak English well and Magnusson himself is also fluent in Chinese. He said TV programs, movies and even computer games could be learning tools. “Do not limit it to textbooks. What matters most is to use what you’ve learned,” Magnusson said.

1Which country ranked first in the 2016 English Proficiency Index?

A.Sweden.B.The Netherlands.C.The United Kingdom.D.Denmark.

2Which city has the best English speakers in China?

A.Beijing.B.Shanghai.C.Hong Kong.D.Chengdu.

3Which of the following is TRUE?

A.Half of the Chinese population is learning English now.

B.Chinese people have high English proficiency levels.

C.Some Chinese schools are short of English teachers.

D.Rote memorization is the best way to learn English.

4What can we tell from Magnusson’s words?

A.English is difficult for younger students to learn.

B.Learning English from textbooks is not a good method.

C.Learners should put what they have learned to practice.

D.Learners should get help from their teachers and parents.

【题目】翻译(根据中文提示完成句子)

1昨晚学生们太兴奋了,以至于没有睡好。

The students were _______________ excited _______________ they didn't sleep well last night.

2我太忙,今天没时间去买东西了。

_______________ I have no time to go shopping today.

3老师解释得很清楚,因此我们都听懂了。

The teacher explained very clearly _______________ _______________ we all understood.

4玛丽发现鞋子不合脚后,立即脱掉了。

Mary found the shoes didn't fit her and ______________ them _______________ quickly.

5他拿起那块手表,然后快速地离开了房间。(词数不限)

He _______________ the watch and then left the room quickly.

6像往常一样,美国航空公司的1549航班从纽约的一个机场起飞。

US Airway Flight 1549 _______________ _______________ as usual from an airport in New York.

7其他的(孩子)练习运动以便他们能(参与)竞争并取得胜利。

_______________ are practicing sports _______________ _______________they can compete and win.

8李明的妈妈从邮局取了这些礼物。

Li Ming's mother _______________ _______________ the presents from the post office.

9我爸爸想给我买一辆自行车以便我能够快一点到学校。

My father wants to buy me a bicycle _______________ _______________I can get to school faster.

10当观众们看到林书豪时,他们激动得大喊大叫。

When the audience saw Jeremy Lin, they got _______________ excited _______________ they cried out.

【题目】 What are the hottest English words these years? “Selfie” may be one of them. It was even named Word of the Year by Oxford Dictionaries(牛津词典) in 2013. The word was first used in an Australian online forum(论坛) in2002. Now, almost everybody knows it.

Selfie is a photo that one takes of oneself. People usually take selfies with a smart phone and send them to a social media website. Nowadays, more and more people are taking selfies. From your best friend to your favorite pop star, selfies are taking over Renren and Sina Weibo.

What makes people love selfies? Selfies can help to remember what’s going on in their personal life. “Almost every day, I take a phone of myself at school, and save it in my Qzone. These phones record my happy and sad moments.” said Huang Xu, 16, from Hunan. Another usual reason for taking a selfie is to share online. They hope to make friends and share their feelings with others. “During summer vacation, my classmates and I shared many selfies online. Through these photos, we got to know each other’s holidays and feelings,” said Wang Lin, 15, from Henan. “I’m too shy to ask someone to take pictures of me, but it’s easier to do it by myself.”

Although taking selfies is popular among young people around the world, they should be careful at the places where they take selfies. People are warned not to take light-hearted(轻松的) selfies in serious places, such as in some traffic accidents. In order to protect art works, selfie is banned in some museums and galleries(画廊), too.

1In Paragraph 3, the writer mentioned(提到) two young people to .

A.talk about their school livesB.introduce the development of selfie

C.help people take a clear and beautiful selfieD.explain the different reasons why people love felfies

2The underlined word “banned” means in Paragraph 4.

A.Not visitedB.not stoppedC.not allowedD.not watched

3We probably see the passage in a(n) .

A.Science bookB.magazines for teenagers

C.instruction bookD.English dictionary

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网