题目内容

With the increasing numbers of smart phones and Chinese Internet users, micro blogging, known as Weibo in Chinese, has become more and more popular. Popular websites have created their own Weibo sites, which allow users to post a message of up to 140 words, along with pictures and videos(视频).

In August 2009 the largest website in China —— “sina.com” firstly set up sina Weibo”, helping micro blogging enter the mainstream in China. In 2010, Internet giants sohu, yahoo, baidu also sent up their own Weibo sites. By the end of October 2010, only sina’s Weibo site had registered(登记)more than 50 million users, with an average of 40 people opening a Weibo site every second. Weibo allows people to post messages quickly using their mobile phones, to stay in touch with friends, and provides channels for different people to communicate.

As the social influence of Weibo continues to grow, more and more news agencies(通讯社)and government departments are beginning to send information through Weibo sites. Wang Peng, a Weibo blogger, said, “Through Weibo it allows me to send my advice to director of my news agencies. Also, I can keep in touch with friends. There are many middle school and university classmates on my blog”. With sending more information to people, the influence of micro blogging in China is increasing.

1.From this passage, we know that “Weibo” is a ______ way of communicating.

A. boringB. popularC. difficult

2.You can send ­­­_______ to your friends by using micro blogging.

A. long messages

B. mobile phones

C. nice pictures

3.According to the passage, ________ was the first one to open a Weibo site.

A. sina.comB. sohu.comC. baidu.com

4.From Wang Peng’s words, we can guess that he is most probably a(n) ______.

A. engineerB. studentC. reporter

5.The best title of this passage is “______”.

A. Micro blogging was first used in China

B. Micro blogging in China takes off

C. Weibo changes Chinese Internet users

 

1.B

2.C

3.A

4.C

5.B

【解析】

试题分析:随着互联网用户和手机用户人数的增加,微博的使用量也大大增加,人们可以在微博上发消息,发图片还有视频,微博在中国的影响力正在迅速扩大。

1.根据原文known as Weibo in Chinese, has become more and more popular.可知在中国微博变的越来越受欢迎。故选B。

2.根据原文which allow users to post a message of up to 140 words, along with pictures and videos可知允许发送最多140字的消息,可以带有照片和视频。故选C。

3.根据原文In August 2009 the largest website in China —— “sina.com” firstly set up sina Weibo”,可知最先开通微博网站的是新浪网。故选A。

4.根据原文Through Weibo it allows me to send my advice to director of my news agencies.可知王鹏说通过微博我们可以把建议发给我们新闻通讯社的主编,所以可以推断王鹏是一位记者。故选C。

5.本文讲述的是在微博在中国的影响度正在增长。故选B。

考点:社会现象类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Mark Twain was a famous American writer. He loved writing, hunting and fishing very much. One year he went to Maine on vacation and spent three very happy weeks there.

When it was time to get back home, Mark Twain went to the station with his baggage(行李). After putting it on the train, he sat on a comfortable seat. A few minutes later, another man came over and sat next to him. Mark Twain looked at the man and saw that he was unhappy. He thought it would be impolite to say nothing first, and they began to talk. They talked about the weather and then Maine. The stranger said, “We have some beautiful woods(森林) in Maine. I guess you have been there, haven’t you?”

“Yes, I have,” answered Mark Twain. “I’ve just spent three pleasant weeks there. And let me tell you something: although fishing isn’t allowed in Maine this season, I’ve got two hundred pounds of beautiful fish. I like eating fish, so I put them on the ice to take them home. May I know who you are, sir?”

The stranger looked at Mark Twain for several seconds and answered, “I’m a policeman. My job is to catch people who hunt and fish during the wrong seasons. And what do you do?”

Mark Twain answered, “Well, sir, I’m the man who tells the biggest lies(谎言) in America.”

1.Mark Twain spent in Maine for _________.

A. one weekB. two weeksC. three weeks

2.Mark Twain went home ________.

A. by busB. by trainC. by plane

3.The man next to Mark Twain was ________.

A. a policemanB. a writerC. a reporter

4.Mark Twain’s vacation in Maine was ________.

A. boringB. tiringC. pleasant

5.Which of the following is true about Maine?

A. It has beautiful woods.

B. Fishing isn’t allowed there.

C. It’s Mark Twain’s hometown.

 

Have you seen Avatar?It’s a popular movie this year. It is three-dimensional(3D), so you may have to wear a special pair of glasses to see it. The 3D glasses make the images(图像) from the movie look like they are coming straight at you.

More and more 3D movies are coming to theaters. 3D TV sets have been produced in Japan now. Three-dimensional technology can make TV and movies more exciting. But people with eye problems may get headaches if they spend too much time watching 3D movies.

When we look at an object(物体), each eye sees it at a different angle(角度). Our eyes send the two images to our brain(大脑), and the brain puts them together. That’s how we see depth(深度). So when we watch a 3D movie, one film projector(投影机) projects a left eye image and the other projects a right eye image. 3D glasses allow us to see a different image in each eye.

There are a lot of people walking around with very less serious eye problems. Under normal situations, the brain can adjust to their eyes so they can see things normally.

But when they are watching a 3D movie, the images projected to their eyes can’t be put together by their brain. So the brain needs to work harder at reading the images. That makes it easier for these people to get headaches.

Dr John Hagan, an eye doctor in Kansas City, said some people who do not see depth normally cannot see in 3D at all.

1.When people want to watch a three-dimensional movie, they need .

A. a ticket B. a pair of 3D glasses C. an earphone

2.Three-dimensional technology uses film projector(s) to project one movie at the same time.

A. one B. two C. three

3.According to the passage, if we look at an object by only one eye, we can’t judge the excatly.

A. image B. angle C. depth

4.Which statement is TRUE according to the passage?

A. In the near future, people can enjoy 3D movie by watching TV at home.

B. Whenever you wear a 3D glasses, you can see objects more clearly.

C. People who have something wrong with their brain can’t read the images of 3D movie.

5.The main idea of this passage is .

A. how to use 3D glasses to watch a 3D movie.

B. 3D glasses make the movie seem alive

C. not everybody can enjoy 3D movies.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网