题目内容

【题目】

We call the Chinese New Year the Spring Festival. There is a name for each Chinese year. We may call it the Year of the D1, the Year of the Pig or the Year of the Dog. Before New Year’s Day, people are busy shopping and c2 their houses. On New Year’s Eve, there is a big family dinner. After dinner, all the family stay up late to w3 the New Year. On the f4 day of the New Year, people put on their new clothes and go to visit their friends. They say “Good l5” and some other greetings to each other. People usually have a very good time during the festival.

【答案】

1Dragon

2cleaning

3welcome

4first

5luck

【解析】

文章介绍的是中国的过年习俗。每个中国年都有一个名字。春节前,人们忙着购物和打扫卫生;在除夕,有一个大的家庭晚餐。晚饭后,大家熬夜迎接新年。在新年这一天,人们穿上新衣服去拜访朋友们。在春节期间大家都玩的很开心。

1句意:每个中国年都有一个名字。我们可以叫它龙年,猪年或狗年。

中国的十二生肖对应的英文表达是:鼠Rat;牛Ox;虎Tiger;兔 Rabbit;龙Dragon;蛇Snake;马Horse;羊Sheep;猴Monkey;鸡Cock;狗Dog;猪Pig。以首字母D开头的只有龙Dragon和狗DogDog在下一句话出现了,故填Dragon

2句意:元旦前,人们忙着购物和打扫他们的房子。

根据中国的过年习俗可知,年前都会大扫除,故用动词clean(扫;弄干净)。be busy doing sth.意为忙于做某事。and是并列连词,空格处单词的形式应和shopping保持一致,故填cleaning

3句意:晚饭后,所有的家庭熬夜迎接新年。

根据stay up late意为熬夜。后接动词不定式表目的,即熬夜的目的是为了迎接新年。welcome动词,意为欢迎,故填welcome

4句意:在新年的第一天,人们穿上新衣服去拜访他们的朋友。

根据中国的过年习俗可知,大年初一人们穿上新衣服去走亲访友。first序数词,意为第一,on the first day of the New Year在新年第一天。故填first

5句意:他们说“祝你们好运”,互相问候。

luck名词,运气。good luck固定搭配,好运。故填luck

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Are you sometimes a little tired and sleepy in the early afternoon? Many people feel this way after lunch. I have a habit of taking a nap (小睡) after lunch. Without a nap at noon, I will feel uncomfortable the whole afternoon. A nap after lunch can make me feel fresh and comfortable. Then I can work better in the afternoon.

At noon about six to eight hours after you wake up your body temperature goes down. This is what makes you slow down and feel sleepy. So it is best for you to take a nap after lunch for about an hour.

In many parts of the world, people take naps in the middle of the day, especially in hot weather, where the heat makes work difficult in the early afternoon. In fact, naps are good for everyone in any weather. A daily nap gives one a more relaxing body and mind in the early afternoon, and is good for health. In many countries where naps are traditional, people are seldom ill such as heart diseases.

Many working people have no time to take naps though doctors may advise taking naps in the early afternoon. Here are a few tips about your nap:

Remember that the best time to take a nap is about eight hours after you get up. A short sleep too late in the day may only make you feel more tired and sleepy later. This can also happen if you sleep for too long. If you don’t have enough time, try a short nap after lunch half an hour of nap can also be helpful.

【1】How long is the best time for a nap after lunch?

A. Ten minutes. B. Half an hour.

C. An hour. D. Two hours.

【2】Naps at noon can make people suffer less from ________.

A. heart disease B. stomachache

C. lung cancer D. headache

【3】What does the underlined word tips in the passage mean?

A. 规则 B. 小费 C. 禁忌 D. 小贴士

【4】The best title of the passage is “________”.

A. How to Work Better

B. Taking Naps In the Early Afternoon

C. How to Relax Body and Mind

D. Tips to avoid Body Problems

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网