题目内容
【题目】 Marco Polo was born in Italy in 1254. When he was 17, he travelled across Europe and Asia with his father, who wanted to do trade with the Chinese. Finally they arrived in Beijing. They were guests at the Emperor's Palace. Although Marco Polo was young, he was very clever and could speak some foreign languages. The Emperor was impressed by him. He asked Marco Polo to serve in his court (宫廷) and sent him to do many important tasks across the country.
Marco Polo was amazed by the beautiful China. He was impressed by Beijing and the Emperor’s Palace, especially the Summer Palace which he described as “The greatest palace that ever was...” The walls were covered with gold and silver and the hall was so large that it could easily seat 6,000 people for dinner.
There were inventions and developments in China which were not used in Europe at that time. He was puzzled (困惑的) by the black stones people used to burn to produce heat. The black stones were coal, but Marco Polo had never seen coal before!
In 1295, after 17 years of service to the Emperor, Marco Polo returned to Italy. He was then a very wealthy man. A writer wrote down the stories that Marco Polo told him in a book called The Travels of Marco Polo.
Although people enjoyed reading the book, many of them thought that Marco Polo’s stories about China were too fantastic to be true. But Marco Polo always stood by his tales. Just before he died in 1324, Marco Polo was asked the question, “Were they all true?” And this was his answer, “I have only told half of what I saw!”
【1】Marco Polo and his father went to China to ____________.
A.go on a tripB.be asked as guestsC.do businessD.study Chinese
【2】What does the second paragraph mainly talk about?
A.How beautiful China was.B.How developed China was.
C.How big China was.D.How strong China was.
【3】We can learn from the passage that __________.
A.Marco Polo used two examples to describe Chinese developments
B.Only a few people didn’t believe what Marco Polo said
C.The Emperor forced Marco Polo to serve him
D.Marco Polo was 70 years old when he died
【4】Where can we probably read the passage?
A.From a poster.B.From a guide book.
C.From a fairy tale.D.From a biography (人物传记).
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】D
【解析】
这是一篇人物传记,介绍了马克波罗的生平以及在中国的见闻。
【1】细节理解题。句意:马可波罗和他的父亲去中国做生意。A.去旅行;B.被当做客人询问;C.做生意;D.学习中文。原文When he was 17, he travelled across Europe and Asia with his father, who wanted to do trade with the Chinese.(当他17岁时,他和他的父亲一起旅行到欧洲和亚洲,他的父亲希望与中国人进行贸易。)说明马可波罗和他的父亲去中国做生意,故选C。
【2】段落大意题。句意:第二段主要讲什么?A.中国有多美丽。B.中国有多么发达。C.中国有多大。D.中国有多强大。原文Marco Polo was amazed by the beautiful China.(马可波罗对美丽的中国感到惊讶。)说明第二段主要是在讲中国之美,故选A。
【3】推理判断题。句意:我们可以从文章中知道马可波罗去世时已70岁。A.马可波罗用两个例子来描述中国的发展;B.只有少数人不相信马可波罗所说的话;C.皇帝强迫马可波罗为他服务;D.马可波罗去世时已70岁。原文Just before he died in 1324, Marco Polo was asked the question, “Were they all true?”(就在他于1324年去世前,马可波罗被问到这样一个问题:“他们都是真的吗?”)以及Marco Polo was born in Italy in 1254.(马可波罗于1254年出生于意大利。)说明马可波罗活了70岁,选项D正确,其他选项无依据,故选D。
【4】主旨大意题。句意:我们在哪里可以阅读到这段文字?A从海报。B.从导游指南。C. 从童话故事。D.从传记。这篇文章介绍了马克波罗的生平,他在中国的见闻,这个故事应该是取材于人物传记,故选D。