题目内容

【题目】 A smart dieta healthy life

No matter how old your kids areyou can take steps to improve a healthy diet and to encourage good eating habits. Here are some tips.

Family meals

Family meals are nice for both parents and kids. Children like to guess what they are going to have and parents get the chance to introduce new foods to children. Parents can also use the mealtime as a chance to talk with their kids about their life.

Healthy snacks(零食)

Kidsespecially younger oneswill eat mostly what they can get at home. That's why it's important to have enough healthy snackssuch as fruitsvegetablesnutsyogurt and whole grain biscuits.

Being a good example

The best way for you to encourage healthy eating is to eat well yourself. Kids will follow the lead of the adults they see every day. By eating fruits and vegetables and avoiding(避免) fast food and sweet drinksyou are sending the right message

No shouts about food

Parents might find themselves shouting at children to get them to have healthy foods in front of them. This in fact can make children dislike what they are asked to eat. You need to work a bit on different cooking methods(方式,方法)

Get kids included(参与)

Most kids will enjoy making the decision about food. Talk to them about making choices and planning a healthy meal. It can help them to make good decisions on their own about the foods they want to eat.

1What is the author's attitude(态度)toward snacks

A.Snacks shouldn't be eaten.B.Healthy snacks can be accepted(接受).

C.Kids can only have snacks at home.D.It's not necessary to have snacks at home.

2The best way for parents to encourage a healthy diet is ________

A.to have family mealsB.to eat unhealthy food

C.to be a good exampleD.to get kids included

3What does the underlined phrase the right message mean

A.Being a good cook.B.Healthy eating habits.

C.Eating fast food.D.Cooking at home.

4What should parents do if kids dislike to eat healthy food

A.Explain how healthy it is.B.Try cooking it in a different way.

C.Just eat out.D.Shout at kids to let them eat healthy food.

5Why should parents get kids included(参与) when they make the decision about food

A.To let kids eat anything they like.

B.To help kids become a wonderful cook.

C.To help kids make good decisions by themselves.

D.To follow kids’ dicisions about what to eat.

【答案】

1B

2C

3B

4B

5C

【解析】

本文介绍了你可以采取措施帮助孩子改善健康饮食和鼓励良好的饮食习惯。包括家庭膳食,零食,做个好榜样,改变烹饪方法,让孩子们参与关于做食物的决定。

1细节理解题。由第三段Healthy snacks(零食)可知健康的零食是可以的。故答案选B

2细节理解题。由The best way for you to encourage healthy eating is to eat well yourself.可知父母鼓励健康饮食的最好方法是自己做出榜样。故答案选C

3词义猜测题。由上一句By eating fruits and vegetables and avoiding(避免) fast food and sweet drinks,可知通过每天吃水果和蔬菜,避免吃快餐盒甜饮料,可知此处应该是:你会传递正确的信息。故答案选B。

4细节理解题。由This in fact can make children dislike what they are asked to eat. You need to work a bit on different cooking methods(方式,方法).可知,当孩子们不喜欢吃健康食物时,家长们可以改变烹饪的方式。故答案选B。

5细节理解题。根据最后一句It can help them to make good decisions on their own about the foods they want to eat.可知父母在做食物的决定时应该包括孩子是为了帮助孩子们自己做选择。故答案选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In China, when you refused someone, he or she might say he or she eats a bowl of door-closing thick soup. In Chinese, it is called“吃闭门羹” What is the story behind this saying?

It is said that during the Tang Dynasty, there lived a beautiful woman named Shi Feng. Many young men wanted to marry her. But Shi was hard to impress. She asked her admirers (追求者)to write poems and show them to her. She did this to see how talented they were.

If Shi liked someone's poems, she would agree to meet him. If she didn' t, she wouldn't meet him. But then, to be polite, she would at least give him a bowl of "geng "to eat. Geng" is a type of thick soup. It is usually made with grain, fruit and vegetables.

As time passed, "eating a bowl of thick soup "came to mean "being refused". The dish was also nicknamed" door-closing thick soup", since Shi would not open her door for the people who received the dish.

But there is a twist(转折)to this story. "Door-closing thick soup" was said to be so tasty that people started coming to Shi's door--not to marry her, but to have a taste of the soup!

1Shi would agree to meet men who were .

A.honestB.good-lookingC.richD.talented

2The underlined word "this" refers to .

A.asking her admirers to read poems

B.asking her admirers to write poems

C.asking her admirers to eat a bowl of"geng

D.helping her admirers to write poems happily

3Shi's admirers would get a bowl of"geng"to eat if .

A.Shi liked their poemsB.Shi refused them

C.they were polite enoughD.they wanted to marry Shi

4"Having door-closing thick soup" is used to describe a situation in which someone .

A.cannot open a doorB.wants to get married

C.is refused by othersD.wants to drink soup

5The story is mainly about .

A.an ancient beauty named Shi Feng

B.how to make "door-closing thick soup

C.how ancient people refused others

D.the story behind the saying“吃闭门羹

【题目】阅读理解
If you have failed in the past to try to make big changes in life, try again now, one tiny step at a time.
Every year it's the same. As December comes to an end, you think about the new year and all the ways you want to improve your life. But as you start to write down your hopes for the new year, you think about the last year. You excitedly write down all the changes you are going to make, but by the end of January those ideas get lost in your busy life.
Here's a suggestion: Forget the too big, hard-to-achieve goals and just think about the small ones. “We often think that we have to do everything in big steps, even though it's so hard for us to reach it.” said Robert Maurer, who recently wrote the book One Small Step Can Change Your Life. “What we try to do is to begin with such a small step that we can't find any excuse not to do it.”
“Kaizen”, a Japanese word, is used to mean to change behavior and attitudes (态度). During World War II, American factory managers were able to increase productivity by trying small, continuous improvements instead of sudden changes. After the war, the idea was brought to a rebuilding(重建) Japan. It made Japan develop fast. The Japanese called it “kaizen”, which means “improvement”.
Maurer studied the idea and did some experiments with it. “Kaizen” could possibly help people succeed in doing everything.
(1)At the end of December, people usually ___________
A.plan for the last.
B.fail to make big changes.
C.try to lose their ideas.
D.think about the new year.
(2)Robert Maurer wrote a book to tell us ___________
A.we should do everything in big steps.
B.how to find a small step without any excuse.
C.we should try a lot of sudden changes.
D.how to change one's life with one small step.
(3)The writer of the passage suggests we should __________
A.take a tiny step to achieve big goals.
B.make changes at the end of the year.
C.do few experiments with “ kaizen”.
D.do things with hard-to-achieve goals.
(4)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.You can’t find any excuse not to reach a big goal.
B.You can achieve your goals if you are not too busy.
C.“Kaizen” was brought to Japan during World War I
D.Robert Maurer studied “kaizen” and found it helpful.

【题目】Some people remember things by writing to themselves. Then they leave the notes in obvious places, such as on the table or on the floor in the middle of the living room. I don't think I like to write notes to myself. Most of the time I lose them or forget to look at them until it's too late. I prefer to use an alarm clock to tell me what I should do. I have ten alarm clocks in my house. They could tell me about things. For example, if I have to make a telephone call at a certain time, I'll set an alarm clock to go off a few minutes early and put the clock by the telephone. Or if I want to watch a certain television program, I'll set an alarm clock at the right time and put the clock on top of the TV set. I can remember almost anything if I use my clocks. However, sometimes an alarm clock goes off and I don't know what it means. I always remember setting it, but not why I Set it. If the clock is by the telephone, I know I may have set it to tell me to call someone, but I can't be sure. I might have set it to tell myself that somebody was to call me at a certain time.

1Some people like to write notes to themselves so that they can_______ .

A. leave them in obvious places B. remember what to do at a certain time

C. watch a certain program D. make a phone call at a certain time

2I don't like to write notes to myself because___________ .

A. they are easy to lose or forget to look at B. I don't know where to put them

C. my handwriting is poor D. it gives me too much trouble

3I often use ________ to help me remember things.

A. a note book B. a computer C. telephone calls D. alarm clocks

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网