题目内容

【题目】 People spend about 1/3 of their lives doing one thing: sleeping. Every year, there is a day for people around the world to celebrate the importance of good and healthy sleep World Sleep Day. This year, it falls on March 16. The theme(主题) is “Breathe Easily, Sleep Well.”

Sleep is like food for the brain(大脑). 1 sleep helps the body and brain grow and develop. People of different 2 need different hours of sleep. According to the Nation Sleep Foundation in the US, adults need seven to nine hours of sleep every night. For students aged 10 to 17, they need about eight to nine hours per night.

However, many students don’t 3 enough sleep because of early school starting time and too much homework. The China Youth and Children Research Center reported that about 80% of middle school students don’t get enough sleep.

Lack(缺乏) of sleep affects(影响) a person’s life greatly. Students 4 enough sleep may get 5 grades. Because they cannot pay attention in class or do well in sports.

To solve(解决) this problem, scientists advise that students should get less school work and 6 time to sleep. There are some other ways to help people get enough sleep, such as taking a 20-minute nap(午睡) during the day. Good sleep habits are also 7. For example, try to go to sleep and wake up at the same time every day, even on weekends and during holidays.

【答案】

1Enough

2ages

3get

4without

5poor

6more

7helpful

【解析】

本文是一篇说明文,介绍了充足睡眠的重要性以及获得充足睡眠的方法。

1句意:充足的睡眠有助于身体和大脑的生长发育。

根据句子结构,空格处应填入形容词作定语,修饰名词sleep。根据前一句Sleep is like food for the brain可知,睡觉就跟食物一样,要足够多才能有利于身体和大脑。enough作形容词,意为“足够的、充足的”,且位于句首首字母大写,故答案为Enough

2句意:不同年龄的人需要不同的睡眠时间。

根据句子结构,空格处应填入名词。根据下文… adults need seven to nine hours of sleep every night. For students aged 10 to 17 …可知,本句应意为“不同年龄的人需要不同的睡眠时间”。age作名词,意为“年龄”,且指的是不同年龄段的人,故age应用复数形式,故答案为ages

3句意:由于上学时间早,作业多,许多学生睡眠不足。

根据句子结构,空格处应填入动词。根据下文The China Youth and Children Research Center reported that about 80% of middle school students dont get enough sleep可知,中国青少年儿童研究中心报告称,大约80%的中学生得不到充足的睡眠,故本句句意为“然而,由于上学时间早,作业多,许多学生得不到充足的睡眠”。get作动词,意为“获得、得到”,前面是助动词dont,故get应用原形,故答案为get

4句意:睡眠不足的学生可能得不到好成绩。

根据句子结构,空格处应填入介词。根据下文Because they cannot pay attention in class or do well in sports可知,睡不够的学生无法在课堂上集中精神或是在运动中良好发挥,故本句句意为“睡眠不足的学生可能得不到好成绩”。without作介词,意为“没有”,符合句意,故答案为without

5句意:睡眠不足的学生可能得不到好成绩。

根据句子结构,空格处应填入形容词作定语,修饰名词grades。根据下文Because they cannot pay attention in class or do well in sports可知,睡不够的学生无法在课堂上集中精神或是在运动中良好发挥,故本句句意为“睡眠不足的学生可能得不到好成绩”。poor作形容词,意为“贫乏的,差的”,符合句意,故答案为poor

6句意:科学家建议学生少做功课,多睡一会儿。

根据句子结构,空格处应填入形容词比较级,修饰名词time。根据上文可知,缺乏睡眠会导致学生上课注意力不集中,运动能力差,从而导致分数差,故科学家建议学生少做功课,多睡一会儿。more为形容词比较级,意为“更多的”,符合句意,故答案为more

7句意:良好的睡眠习惯也有帮助。

根据句子结构,空格处应填入形容词作表语。根据上文There are some other ways to help people get enough sleep可知,这里是继续列举可以有助于人们获得足够睡眠的方法。helpful作形容词,意为“有帮助的”,符合句意,故答案为helpful

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Confucius lived in the Kingdom of Lu, part of today's Shandong Province. September 28th is his birthday. 1 he was born over 2,000 years ago, people still remember him on this day.
His childhood was sad. His father 2 when he was only 3 and he had to work to help his mother. But young Confucius didn't 3 studying. He visited many famous teachers and learned music, history, poetry and sports.
Later, he became a teacher and started the 4 private school in Chinese history. At that time, only children from rich families could go to school, but Confucius believed 5 should go to school if they wanted to learn. He had about 3,000 students in his lifetime.
Today, people still follow his 6. He told us that each person has something worthy to learn and teach. “When I am with three people, one of them must be 7 than me in some areas. I choose their good qualities(品质)and follow them. I take their bad qualities and change them in myself.”
He also taught us that thinking is very important in study. “All study but no thinking makes people puzzled(迷惑). All thinking but no study makes people 8.”
Confucius is not only a great teacher but also a famous 9 with wise thoughts about the world and society. His most important teachings are about kindness and good manners. “A kind person should care for others. Be strict 10 yourself, but be kind to others.” He said.
(1)A.Because B.After C.Although D.Since
(2)A.die B.died C.dead D.death
(3)A.give up B.pick up C.take off D.put off
(4)A.one B.two C.first D.second
(5)A.none B.someone C.no one D.everyone
(6)A.thoughts B.news C.ways D.messages
(7)A.good B.well C.better D.best
(8)A.lazily B.beautifully C.lazy D.beautiful
(9)A.scientist B.thinker C.engineer D.explorer
(10)A.at B.for C.of D.with

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网