题目内容

【题目】 Everybody in the world is different from one another. But do you know that understanding something about it can help you b1 manage your money?

Experts say that everyone has his own way of how to manage the money. It is influenced by society, our family, the education we receive and so on. According to these d2, experts put us in three groups. They are: the ant, the cricket and the snail.

The ant - work first

Just l3 ants who work heart and soul in summer in order to store food for winter, these people don't care about enjoying the moment. They work very hard and save money they earn so that they can enjoy life when they get o4 and retire. The ants love to save but they could make more out of their money if they were willing to invest (投资) in some funds and stocks with low risk.

The cricket f5 first

The cricket wants to enjoy everything now and doesn't think too much about the future. They even b6 money when they really want something. Many young people now belong to this group. These people have little savings. They should learn to save and buy insurance.

The snail - life under pressure

The snails refers to people who make life difficult for themselves. They take big loans (贷款) from the bank in order to buy things such as expensive houses. They are happy to take big loans even though they are not sure they can afford it. T7 can cause problems in the future. They should plan more carefully.

【答案】

1better

2differences

3like

4old

5fun

6borrow

7This

【解析】

这篇短文主要介绍了专家根据人们的理财特点把人们分成三类:蚂蚁型、蟋蟀型和蜗牛型。

1句意:但是你知道了解它可以帮助你更好地管理你的钱吗?

根据后文专家对三类人理财特点的介绍,可知了解你和其他是不同的是有助于你更好的理财的,结合首字母提示,故填better

2根据上文It is influenced by society, our family, the education we receive and so on例举了许多影响人们理财的方面,可知是根据这些不同点专家把人们分成了三类,difference不同之处,不同点,these修饰名词复数,结合首字母提示,故填differences

3句意: 就像夏天为了储存冬天的食物而全心全意工作的蚂蚁一样,这些人不在乎享受这一刻。

like像,其后接名词或代词作宾语。此处表示像蚂蚁一样的人,结合首字母提示,故填like

4句意:这样他们老了退休后就能享受生活。

根据后面and retire可知此处指变老,old老的,结合首字母提示,故填old

5句意:蟋蟀——先享乐。

根据后文介绍The cricket wants to enjoy everything now and doesn't think too much about the future.蟋蟀现在想享受一切,对未来不想太多。可知蟋蟀先享乐,fun享乐,结合首字母提示,故填fun

6句意:当他们真的想要什么的时候,他们甚至会借钱。

根据后文介绍These people have little savings.他们没有积蓄,可知他们想要什么东西时,会借钱,结合首字母提示,borrow借,故填borrow

7句意:这会在将来引起问题。

此处指上文提到的人们接受巨额贷款而不确定自己是否能负担得起这件事,this这个,结合首字母提示,故填This

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I still remember the days when I was in university. I lived a casual life, without caring about the future. Little did I ______ that casualness would certainly lead to loss.

Two years passed and I was staring at a report cardI ______ more than half of the subjects But I didn't care, at least not until my dad found out about it.

Then came the day when my dad ______ my habit of smoking. He was very angry but said only a little. He just told me, “Son, your money is cut IN HALF from this moment on.” His words frightened me greatly. I didn't know ______ to pay off the debts (债务)that I had in university.

When I went back to university, I knew that if didn't change my lifestyle, I wouldn't be able to pay everybody back. So I decided to make some ______ I stopped smoking, cut myself off from my friends who led me down the wrong road and started to read books.

One year later, I went from a terrible failure to a good grade. This experience made me know that anything is possible if you take action and do something about it. Even today it still encourages me when I feel that I'm about to give up.

My friends, the message I want you to take from my story is that no matter what difficulty you're going through, you are sure to come out of it ______ you don't decide to take action.

1A.hateB.realizeC.doubtD.imagine

2A.choseB.reviewedC.passedD.failed

3A.foundB.found outC.formedD.got into

4A.whyB.whereC.howD.whether

5A.excusesB.noisesC.sensesD.changes

6A.ifB.thoughC.unlessD.so

【题目】Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)

Not every parent looks forward to the day when their child goes off to school. In fact some parents are not sending their students to school at all. Instead they are choosing to teach their children at home. This is called homeschooling. Parents educate children individually at home instead of sending them off to be formally educated in public or private schools. In the U.S. Only about three percent of children are homeschooled.

There are many reasons why some parents choose to homeschool. One reason is that some parents do not feel their children are safe in school because of bullying(恃强凌弱). Others parents want their child’s education to be based on their religion or moral beliefs. Yet other parents feel like the education in school is not good enough. Homeschooling is also seen as a choice for families that live in rural areas, and families that travel, like actors.

There are many different ways to homeschool, and homeschooling allows parents to customize(订制) lessons based on their children’s needs. Families can buy textbooks to use or write their own materials. Some parents who follow a philosophy(信条) called unschooling, which allows a child to determine when, and how they want to learn based on their natural curiosity(好奇心). Some worry that homeschooling means students won’t have opportunities to socialize. To answer this worry, some families have set up cooperatives, where a group of homeschooled students will learn and play together and take part in activities that would normally happen in school like field trips and dance parties.

Being homeschooled doesn’t mean a student cannot go to college. Most colleges accept homeschooled students. It is important, however, for parents and students to create a set of things to prove what has been learned.

1What is homeschooling? To______________.

2How many children are homeschooled in the USA?

3There are at least three reasons for parents to choose to homeschool, aren’t there?

4Why have some families set up cooperatives?

5What must be done for a homeschooled child to enter a college?

6Do you like homeschooling or not? Why?

【题目】Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短文)

Many travelers feel nervous about going to a new and unfamiliar place. By planning and _______ carefully, and taking precautions during your trip, you can relax and enjoy yourself.

While you prepare for your departure, make sure your paperwork is all in order. You should also travel with proper medical insurance so that if you are sick or injured during your travels, you will be able to get treatment. _______, be sure to get an international driver’s license if you plan to drive while you are abroad.

Buy a guidebook and read about the local culture of the country you will be visiting. Also, try to learn a few basic words and phrases of the local language. Don’t _______ that everyone will speak your language, or that they will understand English.

Though most of the local people you meet will be friendly and welcoming, there are always _______ for travelers. Theft is the most common of all. Leave _______ cameras and valuable jewelry at home. If you must travel with a lot of cash or other valuables, you should ask your hotel for a safe for storing them in. And just as in your home country, do not expect everyone you meet to be honest.

When you get to your destination, use official transportation. Take a bus or a taxi _______ accepting rides from strangers. If there is no meter in the taxi, agree on a price before starting out. Always carry a city map with you, so you can find your way if you get lost.

1A.performingB.producingC.preparingD.practicing

2A.BesidesB.BecauseC.BesideD.Before

3A.supportB.supposeC.suggestD.surprise

4A.rulesB.partiesC.giftsD.dangers

5A.cheapB.newC.expensiveD.old

6A.instead ofB.as well asC.because ofD.as soon as

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网