题目内容
14.1.(61)CBefore you start reading,ask yourself why are you reading this book.Most people read for two main reasons-pleasure or knowledge.
Being specific and clear about your reading purpose not only helps you to eliminate (排除)books that you don't need to read.It also reminds you why reading the book is important to you as you are reading it.This motivates you to keep reading and complete the book faster.
2.Read Only What You Are Attracted to
(62)E.Your friends may recommend books that they love,but those books might not necessarily be the ones you enjoy.
3.Give up Books That You Don't Enjoy
You may have selected books that you are attracted to.But as you are reading them,there may still be some books that you won't enjoy reading.
Whenever you realize that you aren't enjoying the book you are reading,give it up.(63)A
4.(64)D
Having a reading goal helps you figure out how much reading you need to do in a week or even a day.
5.Give Yourself a Deadline to Complete Each Book
Before you read each book,ask yourself when you need to complete this book by.
What I find interesting is that I tend to read books that I borrow from libraries faster than the books I bought.The reason is the books I bought don't have a due date!I don't need to return those books.
(65)B.There isn't a sense of urgency.And when something isn't urgent,you tend to procrastinate.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺、内容完整.
A.Remember reading shouldn't be boring
B.When you don't set a last date to complete your book
C.Define Your Purpose for Reading
D.Set a Reading aim
E.Whether you are reading fiction or nonfiction,it's important to enjoy what you read.
分析 本文就怎样读书提出了几点建议,包括决定你的阅读目的,只读你感兴趣的东西,放弃不喜欢的书,设定阅读目标和计划.
解答 61.C考查句子的理解和上下文的联系,根据下文:Before you start reading,ask yourself why are you reading this book在你开始阅读之前,问问自己为什么要读这本书,可知此处应该是:决定你的阅读目的,故填C.
62.E考查句子的理解和上下文的联系,根据上一句:Read Only What You Are Attracted to只读你感兴趣的东西,可知此处应该是:无论你是读小说或散文,享受你的阅读是很重要的.,故填E.
63.A考查句子的理解和上下文的联系,根据上一句:Whenever you realize that you aren't enjoying the book you are reading,give it up当你意识到你不喜欢你正在读的书时,就放弃它,可知此处应该是:记住读书不应该无聊,故填A.
64.D考查句子的理解和上下文的联系,根据下文:Having a reading goal helps you figure out how much reading you need to do in a week or even a day.有一个阅读目标可以帮助你计算出你在一周甚至一天内需要做多少阅读.可知此处应该是:Set a Reading aim设定阅读目标.故填D.
65.B考查句子的理解和上下文的联系,根据下文:There isn't a sense of urgency.And when something isn't urgent,you tend to procrastinate.没有紧迫感,当事情不紧急时,你往往会拖延.可知此处应该是:When you don't set a last date to complete your book当你没有设定最后的日期读完你的书,故填B.
点评 本题考查的是文章的理解,做题时注意上下文的联系,使意思通顺连贯.
| A. | take after | B. | hang out | C. | give away | D. | put off |
假如你叫王平,最近收到英国朋友Mike的邮件,Mike正饱受自己内向性格的困扰,他向你寻求帮助.请你根据他的问题回复邮件.
提示词语:good,bad,think,deeply,talk,activity,happy
●What do you think of an introvert?
●What do you usually do when you stay with an introvert?
●What shall I do?
| To Mike From Wang Ping Subject Personality |
| Hi!Mike I'm glad to hear from you. Yours, Wang Ping |
In 1992,she left England to go to Portugal(葡萄牙) to teach English.While she was there she got married to a journalist and had a daughter.A few years later,Joanne returned to live in Scotland.(61)EWhile she was there,she finished her story about Harry Potter,a young boy who is a wizard(术士).
Then one day,in 1997,she found a publisher(出版商).She was very excited and happy!To her surprise,her book was sold in millions!It won many prizes!(62)A
Everybody wanted to read about Harry Potter.Her stories have been translated into many languages.(63)DJoanne Rowling has written several more books about Harry Potter and all of them have sold millions of copies.Some of these later books are also being made into films.
| A.So Joanne became very rich and famous. B.It took her over one year to write her first book. C.After university,she experienced all sorts of different jobs. D.And they can now be read all over the world. E.She had very little money and lived in a very small flat. |