题目内容
20.In 1992,she left England to go to Portugal(葡萄牙) to teach English.While she was there she got married to a journalist and had a daughter.A few years later,Joanne returned to live in Scotland.(61)EWhile she was there,she finished her story about Harry Potter,a young boy who is a wizard(术士).
Then one day,in 1997,she found a publisher(出版商).She was very excited and happy!To her surprise,her book was sold in millions!It won many prizes!(62)A
Everybody wanted to read about Harry Potter.Her stories have been translated into many languages.(63)DJoanne Rowling has written several more books about Harry Potter and all of them have sold millions of copies.Some of these later books are also being made into films.
| A.So Joanne became very rich and famous. B.It took her over one year to write her first book. C.After university,she experienced all sorts of different jobs. D.And they can now be read all over the world. E.She had very little money and lived in a very small flat. |
分析 短文讲了Joanne Rowling 出生在英国,她最喜欢写作,她写的哈利•波特的故事,以百万计售出,赢得了许多奖项,被译成多种语言,后来也被拍成了电影.
解答 答案:60.C 细节推理题.根据下文However,most of all she wanted to write!然而,最重要的是她想写!可知本段主要写Joanne Rowling做过很多工作,结合选项,应是说大学毕业后,她经历了各种不同的工作.然而,最重要的是她想写!故选C.
61.E 细节推理题.根据下文While she was there,she finished her story about Harry Potter,当她在那里,她完成了她的故事哈利•波特,可知结合选项,应是说她只有一点点钱,住在一个很小的公寓.故选E.
62.A 细节推理题.根据上文To her surprise,her book was sold in millions!It won many prizes!令她吃惊的是,她的书以百万计售出!它赢得了许多奖项!可知结合选项,应是说所以Joanne变得非常富有和有名的.故选A.
63.D 细节推理题.根据上下文Her stories have been translated into many languages.(63)Joanne Rowling has written several more books about Harry Potter and all of them have sold millions of copies.她的故事被译成多种语言.(63)____Joanne Rowling 写了几本关于哈利•波特的书,他们都已经卖出了数百万份.可知结合选项,应是说现在它们可以被世界各地阅读.故选D.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
I remember the day when I decided I was too (40)__A___ When we got to the school and came to a stop,he had his usual big smile.He started to lean (倾斜) toward me,but I put my hand up and (41)B,"No,Dad."It was the first time I had ever talked to him that way.He had a surprised look on his face for a long time,and his (42)C started to be wet.He turned and looked out of the windshield (挡风玻璃)."You're (43)D,"he said."You are a big boy-a man.I won't kiss you any more."
It wasn't long after that when my dad went out to (44)B and never came back.It was a day when most of the fishermen stayed at home except Dad.He had a big family to feed.
How I wish I had been a man then.If I had been a man,I would (45)C have told my dad I was too old for a goodbye kiss.
| 36.A.food | B.birds | C.animals | D.fish |
| 37.A.ride | B.carry | C.drive | D.bring |
| 38.A.kiss | B.laugh | C.look | D.hand |
| 39.A.man | B.boy | C.teacher | D.fisherman |
| 40.A.old | B.young | C.excited | D.moved |
| 41.A.spoke | B.said | C.repeated | D.answered |
| 42.A.hands | B.feet | C.eyes | D.face |
| 43.A.kind | B.clever | C.wrong | D.right |
| 44.A.school | B.sea | C.boat | D.river |
| 45.A.still | B.ever | C.never | D.only. |
最近你在朋友Mike 的微博上看到这样一个帖子.
| As a Junior 3student,my school life is boring.Every day I am doing the same thing----taking lessons,taking exams and doing exercises.Every day I'm taking the same way----classroom,dormitory(宿舍) and cafeteria(食堂).Every day the teachers are saying the same to me:Study hard and try to be a useful person… I want to make my school life more colourful.What can I do? |
1.针对他的困惑,请先谈谈你的看法.
2.结合自己的学习生活为他提出几条合理建议.
3.送上你的祝愿.
.
| Dear Zhang Hua, My name is Simon and I am a Grade 9student.I am crazy about football!I have plenty of friends,and we always play football together at school or in the park after school. We like staying out late to play football.We often play for three hours or more and forget when to stop.Then I get into trouble at home because my parents do not allow me to play outside after 6p.m.What should I do? Best wishes Simon |
| Dear Simon, Thank you for your letter.I hope I can offer you some useful advice. . I hope my answers will be of some value to you. Best wishes Zhang Hua |