题目内容
【题目】 When I was a kid, I always wanted to go camping. I was thirteen when my brother Jackie, who was twenty, finally agreed to take me on a camping trip. We decided to take a coach to the nearby town. Once we got there, we’d find a place to set up our tent and spend the night. It seemed simple!
As soon as my parents drove us to the coach station on Saturday morning, Jackie and I got on the coach happily. However, halfway to the town, my head began to ache. And it just got worse and worse. Finally, I couldn’t stand it any longer. Jackie had no choice but to get off the coach with me. He was quite disappointed.
There we were, in the middle of nowhere. We didn’t have a phone with us and neither of us knew how to get home, so we just walked. About half an hour later, we came to a small town. Luckily, there was a train station. We bought two train tickets and came to the waiting room. After the inspector(查票员) checked our tickets, I saw somebody. I said to my brother excitedly, “Jackie, look! Is that our favorite writer? The man in a blue shirt and black jeans?”
Jackie looked back and said in excitement, “Oh, yes, Tony!” Then he added, “But I don’t think we can go back to the waiting room now!”
“That's okay! At least we’ve ‘met’ him,” I said. “Now, I guess the headache isn’t that upsetting!”
【1】Where were they going to take the camping trip?
They were going to take the trip in a ____________________.
【2】How did Tony and his brother get to the coach station?
They went there ____________________.
【3】What does the underlined word “it” refer to?
It refers to “____________________”.
【4】How long did it take the two brothers to get to the train station?
It took them ____________________.
【5】Where was the writer when Tony saw him?
The writer was in ____________________.
【答案】
【1】nearby town
【2】by car/in their parents’ car
【3】the headache
【4】about half an hour
【5】the waiting room
【解析】
文章大意:本文讲Tony总是想要去野营,13岁的时候和哥哥去野营,因为头痛半路下了车,他们走了半个小时后到达一个小镇,找到了一个火车站,在火车站看到了他们最喜欢的作家,这使Tony觉得头痛也没有那么令人沮丧了。
【1】细节理解题。根据第1段中“We decided to take a coach to the nearby town.”可知他们打算去附近的镇上野营。故答案为nearby town。
【2】细节理解题。根据第2段中“As soon as my parents drove us to the coach station …”可知是他们的父母开车送他们去了车站。故答案为by car/in their parents’ car。
【3】代词指代题。根据画线词所在语境“However, halfway to the town, my head began to ache. And it just got worse and worse.”可知此处是说Tony的头痛越来越严重,由此可知it指代的是the headache。故答案为the headache。
【4】细节理解题。根据第3段中“About half an hour later, we came to a small town. Luckily, there was a train station.”可知两兄弟花了大约半小时才到火车站。故答案为about half an hour。
【5】细节理解题。根据第4段中“But I don’t think we can go back to the waiting room now!”可知Tony看到那个作家时,那个作家在候车室里。故答案为the waiting room。
【题目】
Morpher, the folding bike helmet(头盔) People hate to wear a helmet because it's thick and heavy. Morpher is a bike helmet made from plastics. It is just as strong as the traditional ones, but flexible(灵活的)enough to fold almost totally flat. Also it is much easier to carry. | Shoes that tie themselves After we see the movie Back to the Future, almost everyone wants a pair of self-tying shoes. Now, thanks to Nike, the shoe dream comes true. When you press a button, the shoes can tie themselves. |
The smart alarm clock-Hello Sense An alarm clock , called Hello Sense, can improve your sleep. It can control the temperature, light and even air quality in your bedroom to help you have a perfect sleep environment. And it can record your sleep cycles. | Sweet potatoes that could save lives The lack(缺乏)of vitamin A can cause blindness and many other illnesses. In sub- Saharan Africa, plant experts are helping them grow a kind of new sweet potatoes. These potatoes can help them fight against some illnesses. |
【1】Morpher, the folding bike helmet is_______ .
A.thick and heavyB.not as strong as a traditional one
C.made from metalD.flexible enough to fold almost flat
【2】The underlined word "button" means "_____ ".
A.钉子B.按钮C.图案D.形状
【3】The smart alarm clock can NOT _______ .
A.improve our sleepB.control our weight
C.record our sleep cyclesD.control the temperature in the bedroom