题目内容
【题目】Online shopping is very popular among most Internet users. Almost 85% of Internet users in the US like to shop online. In Korea, 99% of the Internet users say they regularly shop online.
Internet shopping is easy, fast and convenient, because people can do the shopping on a computer in any places. When a person visits an online shop, chooses something he or she needs and then pays with a credit card, the process(过程) of online shopping has been completed. Several days later, the goods will be delivered to the customer’s home.
There are some other advantages of shopping online. It is more popular during the Christmas shopping season because people can shop online at any time of a day, and they don’t need to wait in long lines in stores.
Shopping online allows a person to shop at their ease without being rushed. They have the chance to look at the thing they want and come back to it later to decide whether or not to get it.
【1】Nearly of the people who use the Internet in the US like to shop online.
A. 85% B. 99% C. 15%
【2】The right process of online shopping is .
a. Visit an online shop.
b. The goods will be delivered to your home.
c. Pay for it with your credit card.
d. Choose something that you need.
A. bcad B. abcd C. adcb
【3】Which is NOT a reason to explain why shopping online is becoming more popular during Christmas shopping season?
A. People can shop online at any time of a day.
B. People can’t use credit cards to pay for the things they buy.
C. There are more people in stores.
【4】From the passage we know shopping online can save .
A. time B. room C. water
【5】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. All web users in Korea like shopping online.
B. Shopping online is popular and convenient.
C. People have to buy things at once when shopping online.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】A
【5】B
【解析】
试题分析:网购在网民中很受欢迎。在美国85%的网民喜欢网购,在韩国99%的网民经常网购。本文介绍了网购的几个步骤:进入商店,选择商品,付款,收货。接着又介绍了网购的一些优势,比如说,节省时间方面人们任何时间购物等。
【1】A细节理解题。第一段中 说到Almost 85% of Internet users in the US like to shop online. 在美国大约有85%的网民喜欢在网上购物。后一句说的是韩国,考生需要注意把这两者区别开。所以答案是A。
【2】C细节理解题。从第二段可以得知,一个人想要在网上购物,首先要进入一家网上商店Visit an online shop.;然后选择你需要的东西Choose something that you need.;之后用信用卡付款Pay for it with your credit card. ;然后东西就会被快递到您家里了The goods will be delivered to your home.所以顺序应该选C。
【3】B细节理解题。文章中原句It is more popular during the Christmas shopping season because people can shop online at any time of a day, and they don’t need to wait in long lines in stores.在圣诞节购物季网购更加受欢迎,因为人们可以在一天中的任何一个时候购物,而且他们不需要在商场排很长时间的队。所以能用信用卡付账不是原因。故选B。
【4】A推理判断题。由文章可知,网上购物可以让人们在时间方便的时候随时购物,不用匆匆忙忙的。所以推断,网络购物可以让人们节省时间。不能节省空间或者节省水。所以选A。
【5】B推理判断题。文章第一段说在韩国99%的网民喜欢网购,并不是全部的。所以A错。文章没说在网上购物就要立刻买下,所以C错。B是正确的网购受欢迎而且很方便。故选B。
【题目】书面表达
某英文报举办“家乡的变化”主题征文活动。请根据提示,适当发挥,以“The Changes in My Hometown”为题,写一篇80词左右的英文短文。
说明:1、提示仅供参考,不必逐句翻译。2、参考词汇:狭窄的narrow
过去 | 1. 房屋破旧,街道狭窄。 2. 只有两个广场供人们休息放松使用。 |
现在 | 1. 住房宽敞明亮,每家都拥有自己的汽车。 2. 道路变得宽阔,交通不再拥挤。绿色的树木,美丽的鲜花簇拥在道路的两旁。 3. 有越来越多的广场为人们提供休闲场地。 |
将来 | 请你展望家乡的未来 |