题目内容

【题目】阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。

Egg sculpturing(蛋雕) brings extra life to students who cannot speak or hear at Changchun University. At the egg carving workshop in the university, the sound of polishing egg shells and tools knocking against each other is the only thing visitors can hear. The everyday egg shells become art pieces under the creative skills of these students.

Jin Zhanrong, director of the visual communication department(视觉传送设计系) of the school, brought in the egg sculpture major(专业) three years ago. He said that most students here in the special education school live a silent life. This makes it easier for them to forget the outside world and concentrate(专注) on egg carving.

“Egg shells are very thin and easy to break," Jin explained. "In the beginning, only one unbroken work could be completed after dozens of failed shells. That made these students pretty upset. Teachers of the workshop encourage the students and keep giving them suggestions on carving skills. I told them to hold their breath and be careful about every carving step," he added. Many students have made beautiful pieces after months of practice. Jin has also been surprised by their works.

In the past three years, more than 3,000 egg sculptures have been created by the teachers and the students at the workshop. Some of them are used as gifts for international exchanges.

1What's the only thing visitors can hear at the egg carving workshop?

________________________________________________________________

2Did the egg sculpture major appear in the university last year?

________________________________________________________________

3Why is it easier for most students in the special education school give all attention to egg carving?

________________________________________________________________

4What does Jin think of egg sculpturing?

________________________________________________________________

5How many egg sculptures have been created at the workshop?

________________________________________________________________

【答案】

1The sound of polishing egg shells and tools knocking against each other.

2Yes, it did.

3Most students here live a silent life. This makes it easier for them to forget the outside world and concentrate(专注)on egg carving.

4He has been surprised by their works.

5More than 3,000 egg sculptures.

【解析】

本文介绍了长春大学的蛋雕专业。蛋雕给聋哑学生带来了特别的生活。在这些学生的创作下,每天的蛋壳都变成了艺术品。在过去的三年里,工作室的老师和学生们创作了3000多件蛋雕作品。

1题意:在鸡蛋雕刻车间,参观者唯一能听到的是什么?

根据第1段第2句“At the egg carving workshop in the university, the sound of polishing egg shells and tools knocking against each other is the only thing visitors can hear.(在这所大学的蛋雕车间里,抛光蛋壳和工具相互撞击的声音是参观者唯一能听到的。)”可知“参观者唯一能听到的是抛光蛋壳和工具相互撞击的声音”。故答案为“The sound of polishing egg shells and tools knocking against each other.”。

2题意:蛋雕专业去年在大学里出现过吗?

根据第2段第1句“Jin Zhanrong, director of the visual communication department(视觉传送设计系)of the school, brought in the egg sculpture major(专业)three years ago.(该校视觉传送设计系主任金占荣三年前引进了蛋雕塑专业。”可知“蛋雕专业去年在大学里出现过”,故答案为“Yes, it did.”。

3题意:为什么特殊教育学校的大多数学生更容易把所有的注意力都放在鸡蛋雕刻上?

根据第2段第23句“He said that most students here in the special education school live a silent life. This makes it easier for them to forget the outside world and concentrate(专注)on egg carving.(他说,特教学校的大多数学生都过着安静的生活。这使得他们更容易忘记外面的世界,专心于鸡蛋雕刻。)”可知特殊教育学校的大多数学生更容易把所有的注意力都放在鸡蛋雕刻上原因是“这里的大多数学生过着安静的生活。这使得他们更容易忘记外面的世界,专心于鸡蛋雕刻。”故答案为“Most students here live a silent life. This makes it easier for them to forget the outside world and concentrate(专注)on egg carving.”。

4题意:金认为蛋雕刻怎么样?

根据第3段最后一句“Jin has also been surprised by their works.(他们的作品一直也令金感到惊讶。)”可知“他们的作品一直令他感到惊讶。”故答案为“He has been surprised by their works.”。

5题意:在这个工作室里创作了多少件蛋雕作品?

根据第4段第1句“In the past three years, more than 3,000 egg sculptures have been created by the teachers and the students at the workshop.(在过去的三年里,工作室的老师和学生们创作了3000多件蛋雕作品。)”可知“在这个工作室里创作了3000多件蛋雕作品”。故答案为“More than 3,000 egg sculptures.”。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dear Guests,

* Have you forgotten anything?

The reception carries some of those essential things we often forget to pack — Toothbrush, Shaving Cream, Shoe Shine, Comb, Sewing Kit — all are available from the reception.

* Slippery Floors

Please take care when getting in and out of the bath or the shower as the floor may be slippery. Bath mats are available at Reception.

* Help the Earth

Please help us reduce the use of laundry chemicals and save energy. Placing used towels on the bathroom floor will suggest that you wish to be provided with clean ones. Used towels placed on the shelf will not be changed.

Any question, please call 17580088 for help. Thank you for your cooperation.

Word Bank

reception 前台 slippery 滑的 mat垫子 towel毛巾

根据材料内容选择最佳答案。

1If a guest forgets to take his toothbrush, what should he do?

A.Buy one in a shop.B.Go to the reception.

C.Ask the manager for help.D.Give his parents a call.

2If guests are afraid to fall down in the bathroom, what can they do?

A.Ask for the bath mats.B.Reduce the time of shower.

C.Call 17580088 to offer help.D.Put the used towels on the floor.

3Guests are advised to reduce the use of laundry chemicals to________.

A.protect the laundryB.keep safeC.stay healthyD.save energy

4Where should guests put the used towels if they want them to be changed?

A.On the bed.B.On the shelf.C.On the bathroom floor.D.In the laundry.

5Where can we probably read this passage?

A.In a restaurant.B.In a hotel.C.In a theater.D.In a hospital.

【题目】 Pulp (纸浆) magazines were cheap magazines filled with science fictions and adventure (冒险) stories. They were printed from 1896 to the 1950s. People called them "pulp magazines", because the paper used to print them came from wood pulp. This was the cheapest kind of paper. Pulp magazines were popular because they didn't cost much money.

Pulp magazines usually had a very pretty cover picture. It was bright and colorful. It usually showed a woman in trouble and a hero coming to save her. In the magazine, there were many stories written by different writers. Some pulp magazines featured (……为特色) detective (侦探) stories. There were terror (恐怖) pulp magazines and romance (浪漫) pulp magazines too.

One of the most famous pulp magazines was called Amazing Stories. This was a science fiction pulp magazine. It started in 1926. There were stories of young handsome heroes saving the earth from danger. There were stories that imagined life in the future. Before they were famous, many science fiction writers had begun writing for Amazing Stories. Isaac Asimov, for example, wrote a story called Marooned off Vesta that Amazing Stories printed in 1939.

Many pulp magazines stopped printing in the 1950s. One of the reasons was the growth of the television. Watching TV became a hobby for many people. Paperbacks also became more popular at the same time. They were more expensive than pulp magazines but people had more money than before. They spent it on paperbacks.

1Why were pulp magazines popular?

Because pulp magazines were _______________ and people could save some money.

2What does the underlined word "It" in the second paragraph refer to?

The underlined word "It" in the second paragraph refers to _______________.

3What's Amazing Stories about?

Amazing Stories was a _______________ pulp magazine.

4When did many pulp magazines stop printing?

Many pulp magazines stopped printing _______________.

5What is the best title of the passage?

__________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网