题目内容
【题目】
![]()
Every time 8-year-old piano student Zhang Yiting starts to play, the online music education app gets richer.
These days, although Zhang practices alone in her room in Qingdao, Shandong province, she has found a good online music teaching app called Xiongmao Peilian, which translates as “panda tutoring”.
Thanks to the app, there is always a teacher on hand to offer Zhang professional advice. “As a parent with no knowledge of music, it has been a huge relief, as I don’t have to drive her 11 kilometers away to practice as I used to,” said her mother.
Online music teaching becomes popular lately in the country’s online education industry. The app is making an effort to take in students who are learning musical instruments, as well as their parents, who often spend much time and energy being with their children practicing. Having one-on-one piano lessons with teachers online is now possible. They can guide the students on finger movement, hand positioned and playing skills.
“Unlike after-school training, which gives lessons mainly on English and math, the piano education market is still developing,” Ye Bin, leader and CEO of The ONE Music Group, Xiongmao Peilian’s parent company said, adding that there is huge space for growth as the business has not yet become fully developed.
However, it remains to be seen whether the business model is suitable, depending on whether users will buy more lessons.
“On the other hand, such companies should also provide their teachers with tools(工具) and technologies to improve online classes,” Ye noted.
【1】According to Paragraph 1-2, Zhang Yiting ________.
A.starts to play the piano at the age of 8
B.becomes richer by playing the piano online
C.practices playing with the help of an app
【2】What does Zhang Yiting’s mum think of the app of Xiongmao Peilian?
A.It can help her save time on the road.
B.It can give students one-on-one lessons.
C.The app offers plenty of knowledge.
【3】What does NOT the app teach the students?
A.Movement of fingers.B.Skills of singing.C.Position of hands.
【4】We can infer(推断) from the passage that ________.
A.students and parents can use the app for free
B.more work will be done to make the app better
C.the app is very suitable for piano learners
【5】What’s the main idea of the passage?
A.A newly developed app.B.A new way of learning.C.A new online course.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】B
【5】A
【解析】
这篇短文主要介绍了张怡婷使用的在线音乐教育应用程序“熊猫陪练”。
【1】细节理解题。根据Every time 8-year-old piano student Zhang Yiting starts to play可知张怡婷八岁,故A错误,根据the online music education app gets richer.可知在线音乐教育app变得丰富,故B错误,根据These days, although Zhang practices alone in her room in Qingdao, Shandong province, she has found a good online music teaching app called Xiongmao Peilian可知她通过app练习弹钢琴,故选C。
【2】推理判断题。根据as I don’t have to drive her 11 kilometers away to practice as I used to“因为我不必像以前那样开车送她11公里去练习了”可知张怡婷的妈妈认为app可以帮助她节省路上的时间,故选A。
【3】细节理解题。根据They can guide the students on finger movement, hand positioned and playing skills.“他们可以指导学生的手指运动,手的位置和演奏技巧”,故选B。
【4】推理判断题。根据there is huge space for growth as the business has not yet become fully developed.及such companies should also provide their teachers with tools(工具) and technologies to improve online classes可知更多的工作需要做以使app变得更好,故选B。
【5】主旨大意题。根据这篇短文主要介绍了张怡婷使用的在线音乐教育应用程序“熊猫陪练”,所以这篇短文主要介绍的是一个新开发的应用程序,故选A。
【题目】
Readers The show invites different people to read aloud on the stage. It also tells the moving stories behind those people. Channel: CCTV1 Producer & Hostess: Dong Qing |
Running Man It's a game show. Many popular stars go to some places to complete different missions ( 任务). In the game, they can learn the importance of team spirit. Nothing can be done alone. Channel: Zhejiang TV Time: 9:30 p.m.-11:30 p.m. on Friday
|
【1】What does Dong Qing do?
A.A director and designer.
B.A producer and hostess.
C.A director and producer.
【2】When is Running Man on every week?
A.9:30 a.m.-1:30 a.m. on Friday.
B.9:00 a.m.-0:30 a. m. on Saturday and Wednesday.
C.9:30 p.m.-11:30 p. m. on Friday.