题目内容
阅读下面短文并根据短文内容,从短文后面每题所给的选项中选择最佳答案。
When she was a little girl she worked to get money to pay for her lessons. She became the most famous woman scientist(科学家) of the time. That is the story of Marie Curie's life.
Marie was born in 1867. She lived in Poland. Her father, Mr Sklodovska, was a teacher. Everyone soon saw that Marie had a quick mind(思想). When she was quite young, she loved to spend hours reading books. But her body was thin and weak, so her mother often asked her to leave her lessons and play out in the sun.
Marie's mother died when her youngest daughter was only ten. From then on, she worked very hard at her lessons, and she won(获得) top honours(荣誉) at her school.
Marie and her elder sister, Bronya, dreamed of studying in France. But their father did not have enough money to send them there. Then Marie thought of a plan, she would teach at home and send her money to Bronya. After her sister finished studying in Paris, she could get work and send Marie the money to study there.
With tears(眼泪) in their eyes the girls said goodbye to each other, and Marie worked very hard for six years to pay for her sister' s studies. At last it was Marie's turn, but by the time she got to France, her sister was married(结婚) and could not give her much help.
Again Marie worked. She studied in a small room without heat(暖气) or light. She lived on(以……为生) bread and tea most of the time, but all she ever thought of was her science. This was her world, and she liked her experiments(实验) most.
1.Why did Marie work when she was very young?
[ ]
A.She wanted to get money for her father.
B.She made money so that she could go to school.
C.Because her father had no job.
D.Her teacher asked her to work for hex lessons.
2.Her mother asked Marie to play out in the sun because ________.
[ ]
3.What did Marie and her sister wish to do? They wanted to ________.
[ ]
4.What happened to Marie's plan of going to study in France?
[ ]
A.She worked and sent her money to her sister.
B.Her sister studied in France first.
C.Bronya could not carry out the second part of the plan because she got married.
D.Marie worked hard for six years.
解析:
|
1.根据She worked to get money to pay for her lessons.可知答案为B。 2.根据her body was thin and weak可知答案为B。 3.根据Marie and her elder sister,Bronya,dreamed of studying in France.可知答案为A。 4.根据her sister was married and could not give her much help.可知答案为C。 |
Failure is what often happens. It is everywhere in our life. Students may fail in exams, scientists may fail in their research work, and players may fail in competitions. (A) Although failure happens to everyone, but different people’s attitudes(态度) towards failure are different.
Some people don’t think that their failure is an important thing at all. So they pay no attention to it. As a result, they will have the (B) failure later. Some people think they themselves are fools and lose their hearts in everything after they get failure. Then they(C)
their time and energy on useless things. At last, they may really be fools as they have thought.
(D)Other people are quite different from these two kinds of people mentioned above. Instead of being hopeless and lost, they draw a lesson from every failure and become more experienced. (E) they, after, will ,hard, in, work, be , the, successful , end. So we should draw a lesson from every failure and become more experienced.
【小题1】 (A)处句中有一处错误,请找出并改正。(可用文字叙述)
【小题2】在( B )、(C )处的横线上分别填上一个单词(B) (C)
【小题3】将(D)处句子译成汉语: 。
【小题4】 将(E)处的单词连成句子:
【小题5】请从下面的选项中给短文选个标题,将答案标号填在此横线上:
| A.Draw a lesson from every failure | B.The attitudes towards failure |
| C.Failure is everywhere in our life | D.Failure is very important |