题目内容

【题目】

Four years ago, Chinese skater Wu Dajing introduced himself to the skating world by winning a silver medal at the Sochi Olympic Winter Games. At this year’s Pyeong Chang Olympics, Wu not only returned, but also made history.

On Feb 22th, 2018, Wu won the gold medal in the men’s short-track 500-meter race. He set a new world record with a

time of 39.584 seconds. He also became the first Chinese man to take home an Olympic short-track gold medal. BBC said Wu’s win was “flawless”, because he was much faster than all of the other skaters.

“I didn’t give them a chance and I kept my speed from the start,” he told the reporter after the match.

But China’s short-track teams didn’t do well in general at the Games. Chinese skaters in the women’s 500 meters, 3000-meter relay and men’s 1500 meters all failed to take home the gold. Wu was China’s biggest hope, which put a lot of pressure on him. But he proved himself with his great performance.

Wu is now known as a highly talented skater. But things were not always that way. When Wu joined the national team in 2010, he was seen as almost “nothing” compared to gifted skaters like Zhou Yang and Fan Kexin, as his coaches said at the time. Their words made him quite upset. But Wu didn’t want to give up and worked as hard as he could. He practiced skating all year round. He even didn’t return to his hometown for the holidays for 10 years. “I believe in myself,” he told the reporter after his match at the Olympics.

1At the Pyeong Chang Olympics, Wu Dajing won the gold medal in the men’s short-track

race.

A. 500-meter B. 1000-meter

C. 1500-meter D. 3000-meter relay

2What does the underlined word “flawless” mean?

A. Ordinary. B. Common. C. Perfect. D. Difficult.

3Accor ding to the passage, which of the following is TRUE?

A. Wu won a gold medal at the Sochi Olympic Winter Games four years ago.

B. Wu set the world record with a time of 39.584 seconds and made history.

C. Wu’s coaches placed great hope on him when he joined the national team.

D. Chinese skaters in the women’s 500 meters, 3000-meter relay took home the gold.

4What does the last paragraph mainly tell us?

A. The national team and coaches regarded Wu as a talented skater all the way.

B. Wu kept on practicing skating all year round even in the holidays for 10 years.

C. Zhou Yang and Fan Kexin were more hard-working on skating than Wu Dajing.

D. Because of Wu’s hard work, confidence and strong will, he finally succeeded.

5Which one might be the best title of this passage?

A. From Zero to Skating Hero B. Short-track 500-meter Race

C. Pyeong Chang Winter Olympics D. Rising of China’s Bright Skiing Star

【答案】

1A

2C

3B

4D

5A

【解析】短文介绍了男子短道速滑选手武大靖的故事。四年前,武大靖在索契冬奥会上获得了银牌。在今年的平昌奥运会,他在男子短道速滑500米比赛中获得金牌。还以39.584秒创造了一项新的世界纪录。武大靖在进入国家队时并不被国家队教练看好,由于武大靖永不放弃的精神、刻苦地训练和坚强的意志才取得了他今天的成就。

1细节理解题。根据文中句子“On Feb 22th, 2018, Wu won the gold medal in the men’s short-track 500-meter race.”可知。2018222日,武大靖在男子短道速滑500米比赛中获得金牌。故答案为A。

2词义猜测题。A. Ordinary.平庸的;B. Common.普通的;C. Perfect. 完美的;D. Difficult.困难的。根据文中句子BBC said Wu’s win was“flawless”, because he was much faster than all of the other skaters.因为他比其他所有滑冰者都快得多,因此英国广播公司评价说,武大靖的胜利是“完美无瑕”的,答案为C。

3判断正误题。根据“Four years ago, Chinese skater Wu Dajing introduced himself to the skating world by winning a silver medal at the Sochi Olympic Winter Games.”可知,四年前,中国滑冰运动员武大靖在索契冬奥会上获得了银牌。A错误;根据“He set a new world record with a time of 39.584 seconds.”可知,武大靖以39.584秒的时间创造了一项新的世界纪录。B答案正确;根据When Wu joined the national team in 2010, he was seen as almost“nothing”compared to gifted skaters like Zhou Yang and Fan Kexin, as his coaches said at the time.可知,武大靖在进入国家队时并不被国家队教练看好,C答案错误;根据“Chinese skaters in the women’s 500 meters, 3000-meter relay and men’s 1500 meters all failed to take home the gold.”可知,中国选手在女子500米、3000米接力和男子1500米的比赛中都未能夺回金牌。D答案错误。

4细节理解题。根据But Wu didn’t want to give up and worked as hard as he could. He practiced skating all year round. He even didn’t return to his hometown for the holidays for 10 years. “I believe in myself,”可知,正是由于武大靖不懈地努力、刻苦地训练和坚强的意志,终于在平昌奥运会上男子短道速滑500米比赛中获得金牌,并打破了世界纪录,答案为D。

5主旨大意题。短文的最后一段最能反映文章的主旨。2010年武大靖刚进国家队时并不被国家队教练看好,与周洋和范可欣的滑冰天赋相比,被视为“几乎什么都没有”。后来由于武大靖永不放弃的精神、刻苦地训练和坚强的意志终于取得了他今天的成就,成为短道速滑的英雄。故最好的标题为A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

The label(标签), Made in China, is one that is becoming increasing common in shopping centers all over the world.

In the United States, shoppers at Wal-Mart, the nation’s largest retailer(零售商), have a wide selection of products mostly produced in China. The large amount of Chinese imports have created a large selection of goods in other countries as people begin to buy more and more products made in China. These goods are even widely available in other Asian nations, where Chinese-made goods are quite popular. Chinese brand names are also becoming more well-known outside China.

When Chinese Americans visit family and friends in their homeland, gifts from the U.S. are a must. But TVs and fashionable clothes aren't rare any more, and anything 'Made in China' shouldn’t be considered in any case.

"When I decide to visit my family members in China, I will have a big headache. What should I buy for them? They may not all speak English, but everyone in China knows those three words," a Chinese American said. "When they see the label 'Made in China,' they will think, 'Why do you send me this?' "

The development of China has surprised the world with its growth. As a result, the other countries are beginning to try to reduce Chinese goods with the use of taxes()and import restrictions. However, the development on the Chinese economy still affects the world in many ways.

1Around the world, the products made in China are ________ in the shopping malls.

A. unwelcome B. expensive C. popular D. rare

2What is the Chinese meaning of the underlined word “brand” in the second paragraph?

A. 品牌 B. 明星 C. 生产地 D. 树枝

3Why do Chinese Americans usually have a headache if they come back to China?

A. Because their Chinese friends can not speak English.

B. Because their friends will be unhappy if the gifts are made in China.

C. Because they should give their friends rare gifts.

D. Because they should give their friends fashionable gifts.

4How do other countries try to reduce the Chinese goods in their own countries?

A. By developing the qualities of their own products.

B. By telling their shoppers not to buy Chinese goods.

C. By importing more Chinese goods.

D. By using taxes and import restrictions.

5What does the passage mainly talk about?

A. Chinese Americans don’t know what to buy for their relatives.

B. The other countries are beginning to try to reduce Chinese goods with the use of taxes.

C. In the United States, shoppers can buy many goods made in China

D. The label, Made in China, is becoming more and more common around the world.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网