题目内容

【题目】阅读理解。

Do you know Su Bingtian? He is a Chinese runner. He was born in Zhongshan City, Guangdong Province on August 20th, 1989.

When he was a child, he liked running in the school running team. His parents supported him in practicing running and they often encouraged him to run. Though it’s very hard for him to win every race, he never gives up. He tries his best to run well every day. He took part in the regular match in November, 2004 for the first time. After that, he won many first prizes in all kinds of matches.

On May 31st, 2015, in Saturday’s Eugene Grand Prix, the 1.72 meters-tall runner finished third in 9.99 seconds, behind American Tyson Gay in 9.88 seconds and Mike Rodgers in 9.90 seconds. Su Bingtian becomes beats 10-second barrier as the first Asian-born.

China’s Zhang Peimeng, who raced to his personal best of 10.00 seconds in 2013, is considered the closest to beating the barrier. Now Su Bingtian broke his record.

“I am so proud of my result. I can write my name into history now and I will work harder and run faster,” said Su Bingtian.

Now let’s congratulate to Su Bingtian! We hope Su Bingtian will have a better future and good luck to him!

【1】 Where was Su Bingtian born?

A. Beijing. B. Shanghai.

C. Guangdong D. Jiangsu.

【2】 What did Su Bingtian like when he was a child?

A. running B. swimming

C. dancing D. drawing

【3】 How old was Su Bingtian when he first took part in the regular match?

A. Eleven. B. Thirteen.

C. Fourteen. D. Fifteen.

【4】 Who becomes beats 10-second barrier as the first Asian-born?

A. Zhang Peimeng. B. Su Bingtian.

C. Tyson Gay. D. Mike Rodgers.

【5】 Where can we most probably find the above reading?

A. In a storybook. B. In a travel magazine.

C. In a health report. D. In a PE magazine.

【答案】

【1】C

【2】A

【3】D

【4】C

【5】D

【解析】

试题分析:本文介绍了苏炳添的一些情况,包括出生年月,及出生地。在2015年5月31日100米跑用时9秒99,是亚洲第一位突破10秒的运动员。

【1】细节理解题。根据文章的第一段He was born in Zhongshan City, Guangdong Province on August 20th, 1989.可知。

【2】细节理解题。根据文章的第二段的When he was a child, he liked running in the school running team.可知

【3】推理计算题。根据文章的第二段的He took part in the regular match in November, 2004 for the first time. After that, he won many first prizes in all kinds of matches.可知从2004到1989年,一共是15年。

【4】主旨大意题。根据文章内容可知苏炳是打破10秒记录的亚洲第一人。故选C。

【5】推理判断题。根据文章内容,可知介绍体育人物的应该是在体育杂志上的。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并将该选项填入答卷上相应的空格内。

On the first day of school our teacher let us know someone. Looking out we found an old woman appeared at the door. She said "Hi my name is Susan I'm seventy years old." While we were_________ what made her take this challenge (挑战) at her age she said with a smile "I’m here to meet a rich husband get have two children and travel together. "Hearing this all of us laughed. "In fact" she went on " I always _________ of having a college education and now I'm getting one!"

After class we had chocolate and milk together. We became good _________ . I often listened to this "time machine" as she shared her study with me.

At the end of the term we invited Susan to give us a_________. When she was stepped up to the front suddenly she found she took the wrong paper. She felt a little frustrated (沮丧的) and said "I'm sorry. I'm so nervous that I can't get my ready talk back so I have to tell you _________ I know. "In her speech she told us "We don't stop playing as we are old we grow old because we stop playing. The secret of staying_________ being happy and getting success is that we should laugh and find something_________ every day. I think there is a great_________ between growing old and growing up. I am seventy now. If I lie in bed for one full year and never do anything I'll become - one. Since anybody can grow older my idea is to grow up by always finding the chance in change. Growing older can't be avoided growing up can be_________ It's never too late to be all you can be possible. "

During the four years' study it was so easy for Susan to make friends wherever she went. In the end the wonderful woman got a college degree.

【1】A.finding B.getting C.wanting D.wondering

【2】A.married B.worried C.excited D.relaxed

【3】A.liked B.made C.knew D.dreamed

【4】A.teachers B.friends C.students D.neighbours

【5】A.lesson B.present C.talk D.story

【6】A.which B.how C.what D.why

【7】A.old B.young C. clear D.awake

【8】A.natural B.difficult C.interesting D.possible

【9】A.difference B.chance C.pleasure D.confidence

【10】A.noticed B.chosen C.thought D.mentioned

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网