题目内容
【题目】The Spring Festival
The Spring Festival,Chinese New Year,is the most important festival for all of us. All family members get together on New Year's Eve to have a big meal.At the same time. Everyone celebrates to each other. At about 12 o'clock,some parents and children light crackers. The whole sky is lighted brightly. We may watch the fireworks excitedly. How busy it is!
On the afternoon before the Chinese New Year,people always stick the reversed(倒着的) Fu or hang some couplets(对联) on the two sides of the door. Some house's windows are sticked on red paper cuttings.
The Chinese New Year lasts fifteen days. So during the fifteen days, we always visit our relatives from door to door. At that time children are the happiest because they can get many red packets from their parents,grandparents,uncles, aunts and so on. The last day of the Chinese New Year is another festival. It names the Lantern Festival.So the Chinese New Year comes to the end.
【1】What is the most important festival in China?
_________________________________________
【2】What do people do on New Year's Eve?_
_____________________________________________
【3】How many days does the Chinese New Year last?
______________________________________
【4】Why are children the happiest?
_____________________________________________
【5】Is the Lantern Festival the end of the Chinese New Year?
_______________________________
【答案】
【1】It’s the Spring Festival.
【2】All family members get together on New Year's Eve to have a big meal.At the same time. Everyone celebrates to each other.
【3】Fifteen days.
【4】Because they can get many red packets from their parents,grandparents,uncles, aunts and so on.
【5】Yes, it is.
【解析】
试题分析:短文大意:该短文主要介绍了中国的传统节日春节,详细地描述了春节期间的一些活动。如所有的家庭成员都在除夕夜一起吃大餐。大家互相庆祝。中国农历新年持续十五天。春节的最后一天是元宵节。
【1】根据第一段开头句The Spring Festival,Chinese New Year,is the most important festival for all of us.可知春节是我们大家最重要的节日,所以作答It’s the Spring Festival.
【2】根据第一段中All family members get together on New Year's Eve to have a big meal.At the same time. Everyone celebrates to each other.可知所有的家庭成员都在除夕夜一起吃大餐。大家互相庆祝。所以作答All family members get together on New Year's Eve to have a big meal.At the same time. Everyone celebrates to each other.
【3】根据第三段第一句The Chinese New Year lasts fifteen days.可知中国农历新年持续十五天。所以作答Fifteen days.
【4】根据第三段中At that time children are the happiest because they can get many red packets from their parents,grandparents,uncles, aunts and so on. 可知在那个时候,孩子是最幸福的,因为他们可以得到他们的父母,祖父母,叔叔,阿姨等的许多红包。所以作答Because they can get many red packets from their parents,grandparents,uncles, aunts and so on.
【5】根据第三段中The last day of the Chinese New Year is another festival. It names the Lantern Festival.可知春节的最后一天是另一个节日即元宵节,所以作答Yes, it is.