题目内容
【题目】It's 7: 20 am. A mother went to her sleeping son and woke him up(叫醒).
Mary: Wake up, son. It's time for school.
John: But why, Mama? I don't want to go to school.
Mary: Give me two reasons(原因) why you don't want to go to school.
John: One, all the students don't like me. Two, no teacher likes me!
Mary: Oh! That's not a reason. Come on, you have to go to school.
John: Give me two good reasons why I have to go to school.
Mary: One, you are 52 years old. You are not a kid. Two, you are the head of the school.
【1】Mary and John are________.
A.teacher and studentB.mom and sonC.sister and brother
【2】John doesn't want to go to school because________ teachers or students like him
A.allB.someC.no
【3】Picture________ may be(可能是) John.
A.
B.
C.![]()
【4】John goes to school to________.
A.workB.sleepC.study
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】A
【解析】
本文是妈妈和儿子的对话。介绍了儿子不想去学校的原因。以及妈妈劝他上班的理由。
【1】细节理解题。根据句子“It's 7: 20 am. A mother went to her sleeping son and woke him up(叫醒).”现在是早上7点20分。一位母亲去叫醒熟睡的儿子。可知玛丽和约翰是妈妈和儿子关系。故选B。
【2】细节理解题。根据句子“One, all the students don't like me. Two, no teacher likes me!”一,所有的学生都不喜欢我。二,没有老师喜欢我!可知约翰不想去学校,是因为没有老师或学生喜欢他。故选C。
【3】细节理解题。根据句子“One, you are 52 years old. You are not a kid. Two, you are the head of the school.”一,你52岁了,你不是孩子。二,你是学校的校长。可知约翰是52岁的男性,结合选项的图片可知A正确。
【4】推理判断题。根据句子“you are the head of the school.”你是学校的校长。可知约翰去学校工作。故选A。
【题目】阅读下列短文,根据短女内警然短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中, 选择最佳选项。
Name:Lucy Interests: I like dogs. I have a pet dog. Its name is Buck. I enjoy taking care of(照顾)him. Which club do you want to join? The pet club. |
Name:Jim Interests: I love music. I often listen to music after school. I'm good at playing the piano. Which club do you want to join? The music club. |
Name: Alex Interests: I like maths.It is my favourite subject.I often help little children with their maths homework. Which club do you want to join? The maths club. |
Name: Linda Interests: I like running. I run forhalf anhoureveryday. Doingsports makes me healthy (健康的). Which club do you want to join? The sports club. |
【1】Who is good at playing the piano?
A.Lucy.B.Jim.C.Alex.D.Linda.
【2】Alex wants to join .
A.the pet club
B.the music club
C.the maths club
D.the sports club
【3】Linda likes .
A.runningB.musicC.mathsD.dogs
【题目】今年4月23日是第21个“世界读书日”,请你根据下面
图表写一篇短文,呼吁同学们为创建“书香校园”而多读书、读好书,养成课外读书的好习惯。![]()
读书的好处(advantages) | 1)增长知识,开阔视野; |
你的读书状况及感受 | … … |
你的建议(suggestions) | 1)每学期至少读1-2本; |
要求:1) 短文须包含要点提示中的所有信息,省略号的地方请你发挥。
2) 词数:80词左右,文章开头已给出,不计入总词数。
3) 提示词:enrich (v.) 丰富;increase knowledge 增长知识
Reading is important in our daily life.……