题目内容
【题目】阅读短文,回答问题
Stonehenge is one of the oldest places made by man. It took about 700 years to build the oldest part of it is now believed to be 4,800 years old. It is located in the south of England near a small town called Amesbury in an area which has many other ancient monuments.
Stonehenge consists of several circles. Some of them are made of stone, one is a ditch(沟渠)and one consists of 56 holes in the ground called “Aubrey holes”. Because many of the stones have fallen over or have been moved, it is difficult to see the full shape. The outside circle of stones once had 30 enormous (巨大的) stones, each weighing about 25 tons. On top of them used to be 30 more weighing 7 tons each, so that they made a circle of huge arches (拱形).Inside this was a horseshoe shape of five even bigger arches in which each of the upright (直立的) stones weighed 45 tones. Inside this was a bluestone circle of 60 stones, then a bluestone horseshoe of 19 stones. Finally in the middle was an enormous stone called the altar (祭坛) stones. The bluestone came from some mountains in Wales, 385 kilometers away, and even the other stones came a distance of at least 50 kilometers. Carrying the 80 stones to form the main circles probably took several thousand men several years.
Nobody knows why it was built. It may have been a kind of church; it may have been a meeting place for the people who lived near. Some people say that it was a means of predicting the position of the sun, the moon and the stars. It has also been discovered that Stonehenge is located on some mysterious (神秘的)lines called “ley lines ” that seem to join together ancient buildings and places in England.
阅读短文,根据短文内容回答问题。
(1)Where is Stonehenge?
(2)How long did it take to build Stonehenge?
(3)What is in the middle?
(4)Does anyone know for certain(肯定地) why it was built?
(5)What do you think of Stonehenge?
【答案】
(1)In the South of England
(2)It took about 700 years.
(3)It's an enormous stone called the altar stone.
(4)No, he doesn't. No. No, they don't
(5)It is one of the greatest wonders in the world. It is wonderful.
【解析】文章大意:巨石阵位于英国的南部,距今已有4800年的历史,没有人知道为什么要建造它,怎么制造的至今也是一个谜,它被认为是世界上最伟大的奇迹之一。
(1)根据短文中的句子“It is located in the south of England near a small town called Amesbury in an area which has many other ancient monuments.”可知,巨车阵位于英国的南部,所以答案是In the South of England.
(2)根据短文中的句子“It took about 700 years to build the oldest part of it is now believed to be 4,800 years old.”可知,建造巨车阵花了大约700年的时间,所以答案是It took about 700 years.
(3)根据短文中的句子“Finally in the middle was an enormous stone called the altar (祭坛) stones.”可知,在中间有一个巨大的石坛(祭坛)。所以答案是It's an enormous stone called the altar stone.
(4)根据短文中的句子“Nobody knows why it was built.”可知,没有人知道为什么要建造它?所以答案是No, he doesn't. No. No, they don't.
(5)问题:你认为巨石阵怎么样?结合短文大意可知,所以答案是It is one of the greatest wonders in the world. It is wonderful.
【题目】我们经常使用微信(WeChat)与同学和朋友交流,这里面可能涉及到个人隐私,假如你的父母想看你的聊天记录,你会同意吗? 学校英语报正在就此话题进行讨论,请你整理以下讨论结果,并发表自己的看法。
理由 | |
同学观点 | 1.每个人都有自己的隐私,微信是我们与朋友一起分享心事,倾述烦恼的理想(ideal)场所,不希望父母看到。 |
你的观点 | … … |
注意:1.词数:80左右;2.包含以上各点,意思连贯、符合逻辑。
Talking on mobile WeChat has become more and more popular now. But will you share everything on your WeChat with your parents?
【题目】阅读短文,从A-E五个句子中选择正确选项还原到文中,使短文内容完整、正确。
Jane Goodall first made friends with a chimp (黑猩猩)when she was one year old. On her first birthday her mother carried her to the zoo near her home and bought her a toy chimp. At age 7, Jane Gooddatl read Dr. Doolittle, a book about a doctor who could talk to animals. She wanted to be able to talk to her favorite animal, too. She expected to go to Africa some day so that she could learn more about chimps. When Jane grew up, . She got her wish when she was 26 years old. She went to Gombe National Park where many chimps lived in the forests.
Jane watched the chimps closely day after day. They could think and make plans. They used tools. They showed their fear, pain, or pleasure. Sometimes, they fought. Often, they hugged(拥抱)and kissed. . They knew that the relation between chimps and humans was the closest. However, they did not know they acted so much like us.
Jane still has the toy chimp she was given as a child. She has studied her furry friends for over 30 years. Now, . She hopes that what she has to say will make others do something to protect chimps from being hurt.
A. She saw that they were a lot like people. |