题目内容

【题目】 One night there was a heavy snowstorrn(暴风雪)and in the morning Mr. Smith's garden was full of snow. Mr. Smith wanted to take his car out, so he asked a man to clean the road from his garage to his gate, he said to the man, "Don’t throw any snow on that side, because it will damage(破坏)the shrubs in my garden and don’t throw any on the other side, because it will break my fence: and don't throw any into the street or the police will not be pleased. "Then Mr. smith went out.

When he came back, the road was clean and there was no snow on the shrubs, or the fence, or the street. Mr. Smith was pleased until he opened the garage to get his car out. The garage was full of snow from the road, and his car was somewhere under it all.

1Mr. Smith found his garden full of snow .

A.in the morningB.at nightC.before he got upD.After he went to bed

2He asked man to move away the snow so that .

A.he didn't have to walk on the snowB.his garden would look beautiful

C.he could drive his car out of the garageD.his children could play in the garden

3The man put the snow in the garage .

A.because Mr. Smith told him to do soB.because he was no afraid of Mr. Smith

C.because he didn't know where to put the snowD.because he was afraid of the police

4When Mr. Smith came back into his garden he was .

A.very happyB.no happyC.sadD.afraid

5After you read this, you'd think .

A.the man would get his money

B.Mr. Smith would give the man the money

C.Mr. Smith would clean the snow himself

D.The man had to do the work again to get the money

【答案】

1A

2C

3C

4A

5D

【解析】

暴风雪过后,Smith先生的院子里全是雪,他想把车从车库开出来,因此雇佣了一个人帮他清雪。Smith先生不想让雪破坏灌木和围栏,也不希望雪倾倒在路上。最后“聪明的”男人把雪全放到了车库了。

1细节理解题。根据“... in the morning Mr. Smith's garden was full of snow.”可知暴风雪过后的早晨Smith发现花园里全是雪。故选A

2细节理解题。根据“Mr. Smith wanted to take his car out, so he asked a man to clean the road from his garage to his gate…”可知Smith先生想要把车开出去,所以他让一个男人帮他清雪。故选C

3推理判断题。根据“Don’t throw any snow on that side, because it will damage(破坏)the shrubs in my garden and don’t throw any on the other side, because it will break my fence: and don't throw any into the street or the police will not be pleased.”可知Smith先生想清理车库到门口的雪,却不想破坏路两边的围栏和灌木,又不想倾倒到街上,那么这个男人不知道倾倒到哪里,只能放到车库了。故选C

4推理判断题。根据“Mr. Smith was pleased until he opened the garage to get his car out.”可知Smith先生在打开车库门之前是开心的,因此可推测看到花园里没有雪,路上也没有雪,他很开心。故选A

5推理判断题。A选项意为“这个男人得到了钱”;B选项意为“Smith先生给了这个男人钱”;C选项意为“Smith先生将自己清理雪”;D选项意为“这个男人为了拿到钱不得不重新干活”。这个男人干的活确实是听Smith先生的话了,但是Smith先生清雪的目的是为了开车,他把车埋了,这个工作没有完成好,因此想要拿到钱,他肯定要重新把雪移出去的,才能拿到应有的报酬。故选D

针对推理判断题,考生要透过表面信息来揣测作者的意图、态度或文章的出处,对文章细节的发展做出正确的推理和判断。具体解题技巧如下:

1)在理解原文细节的基础上向外推一步,从而得出结果,但是必须“适度”。考生在推理时,需遵循“推理要适度”的原则。

2)立足于原文的细节,答案必须能够在原文中找到依据,即推理要遵循“忠实于原文”的原则。

3)根据选项的特点确定答案。

本文后三个小题均是推理判断题,首先第三题需要考生运用自己的想象力,Smith先生想将车库门口到大门口的雪清理干净,左右一面是围栏,一面是灌木,大门外是街上,那四个方向,清雪的男人只能倒在车库了;第四题是可以找到原文的,只是需要对进车库前后的心情进行判断;第五题就需要“适度”的推测,雇佣人干活,如果没有达到标准,是不会付钱的,所以一定要把活干好才能拿到钱。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A bowl of instant noodles

Mr Black is a worker aged forty-six who lives with his little son, because his wife died a few years ago. He loves his son so much that he would like to give all of his to him.

One day, he had to go to another city on business. He had no time to eat breakfast with his son in order to catch the train. He was so worried about his son that he gave him a call many times all the way, asking if he had already had breakfast. The son told him not to worry and everything went well at home.

In the evening, when Mr Black went back home in a hurry, the son was asleep on the bed. He was very tired and hungry. He just wanted to eat something. To his surprise, when he entered his son’s room to see him, he found some instant noodles (泡面) under the quilt with the over turned (倾倒的) bowl. Mr Black was so angry that he shouted at the son. He slapped the son heavily with his hand, pointing at the dirty bed and the overturned bowl. The boy cried sadly and said, “I kept waiting for you to come back. To keep the noodles warm, I put the bowl under the quilt…”

Putting the son in the arms, he said gently, “Dear, I’m sorry I’m sure it’s the most delicious bowl of instant noodles in the world. Thank you.”

Information Card

What does Mr Black do?

1

How did Mr Black go to another city on business?

2

How did Mr Black feel when he went back home from a business trip?

3

Where did the son put the bowl of instant noodles?

4

What did Mr Black think of the bowl of instant noodles?

5

【题目】Read the passage and fill in the blanks with proper words

Who is the greatest teacher in Chinese historyMany people would think of Confucius, whose birthday was September 28. A1 he lived over 2,000 years ago, people still remember and respect him for his contribution to the education today.

Confucius lived in the Kingdom of Lu, which lies in Shandong Province. He lived during the Spring and Autumn Period. His c2 was sad. His father died when he was only 3. His mother brought him up. As a child, he had to work to help his mother, but young Confucius didn’t give up studying. He visited many famous teachers and learned music, history, poetry and sports.

L3 , he became a teacher and started the first public school in Chinese history. At that time only children from noble families could go to school, but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn. He had about 3,000 students in his lifetime.

Today, people still follow Confucius’4 . He told us that we all have something worthy to be learned. “When I am w5 three people, one of them must be better than me in some areas. I choose their good qualities and follow them.”

He also taught us that thinking is very important in study. “All study but no thinking makes people p6 . All thinking but no study makes people lazy.”

Confucius is not only a great teacher, but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society. His most important teachings are about kindness and good manners. “A kind person should care for others. Be s7 with yourself, but kind to others.” he said.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网