题目内容

【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词) Everyone needs friends. They are very important because friends bring us happiness and hope in our lives. But the ability to make friends changes from person to person. To some people, making friends is not hard, and to others it's very difficult. Making friends is a skill, and the first thing is to know how to get on with others. If you have trouble in making friends, maybe I can tell you how to do it.
a)Realize your own good points. You have skills and talents(才能) that others will like.
b)Believe that you are a good person and have something nice to share with others.
c)Be humorous. Learn to laugh at yourself and your weakness. Remember to smile at others.
d)Respect(尊敬) the others. Everyone has his own idea. Learn how to listen to others' ideas without trying to make them accept yours.
e)Be kind. If you are kind to others, they will usually be kind to you. There are hundreds of little things you can do to show your kindness. Open the door for someone. Wave to a friend and so on.
f)Don't complain. Learn to accept what you can't change, and work hard to change what you can. No one is willing to hear your complaints all the time.
g)Never give up. Even if you are faced with some closed-minded people, never give up. And try to find someone who will understand you.

Making Friends

of
making friends

Everyone needs friends. They may bring us hope and make us .

Present
situation

To some people, making friends is but to others it is rather hard.

on how
to make friends

your own good points.

Be that you are nice and willing to share with others.

Have a good sense of. Learn to laugh at yourself and remember to smile.

Respect the others.

Show your to others and they will be kind to you, too.

Don't complain. is willing to hear your complaints all the time.

Never give up and do your to find someone who will understand you.

【答案】Importance;happy;easy;Advice /Suggestions/ Tips;Realize;confident/sure;humor;kindness;Nobody;best
【解析】这篇文章主要说了朋友的重要性和给出了一些交朋友的技巧。
(1)细节理解题,根据“ They are very important because friends bring us happiness and hope in our lives. ”可知交朋友是比较重要的。故填importance。
(2)细节理解题,根据“ They are very important because friends bring us happiness and hope in our lives.”可知交朋友对我们很重要因为朋友给我们带来幸福和希望在我们的生活中。故填happy。
(3)推理判断题,根据“To some people, making friends is not hard, and to others it's very difficult. ”可知对于有些人来说交朋友不困难,但是对有的人来说交朋友比较困难,不困难可以理解为简单。故填easy。
(4)推理判断题,根据“ If you have trouble in making friends, maybe I can tell you how to do it.”可知下文所说的都是关于交朋友的一些技巧。故填Advice /Suggestions/ Tips。
(5)细节理解题,根据“Realize your own good points. ”可知空中应该填realize。故填realize。
(6)细节理解题,根据“Believe that you are a good person and have something nice to share with others.”可知相信你是一个好人,有一些好东西可以和别人分享。故填confident/sure。
(7)细节理解题,根据“Be humorous. Learn to laugh at yourself and your weakness. Remember to smile at others.”可知幽默。学会嘲笑自己和弱点。记得对别人微笑。故填humor。
(8)细节理解题,根据“Be kind. If you are kind to others, they will usually be kind to you. There are hundreds of little things you can do to show your kindness. Open the door for someone. Wave to a friend and so on.”可知善良。如果你对别人好,他们通常会对你很好。你可以做成百上千件小事来表达你的善意。为某人开门。向朋友挥手等等。故填kindness。
(9)细节理解题,根据“Don't complain. Learn to accept what you can't change, and work hard to change what you can. No one is willing to hear your complaints all the time.”可知不要抱怨。学会接受你不能改变的,努力改变你能改变的。没有人愿意听你的抱怨。故填nobody。
(10)推理判断题,根据“Never give up. Even if you are faced with some closed-minded people, never give up. And try to find someone who will understand you.”可知永不放弃。即使你面对一些思想不坚定的人,也不要放弃。试着找一个能理解你的人。试着也可翻译为最好找一个。故填best。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

One afternoon, my son Adam asked me, “Are all people the same even though they are different in color?”

It was a serious question. I for a while, and then said, “I’ll explain it sooner. Let’s go to a fruit shop. I have something interesting to show you.”

At the fruit shop, we bought some apples in different —red, green and yellow ones. After we got home, I told Adam, “It’s time to your question now.” I put one apple of each kind colour on the table. Adam carefully. He had a look on his face.

“People are like apples. They come in all different colors, shapes and sizes. On the , some of the apples may not even look as delicious as .” While I was talking, Adam was each one carefully. Then, I took each of the apples and peeled(削皮) them, placing them back on the , but in a different place.

“Okay, Adam, tell me which is which.”

He said, “I tell. They all look the same now.”

“Take a of each one. See if that helps you decide one is which.”

He took big bites, and then a huge smile came across his face. “People are like apples! They are all different, but once you take off the outside, they’re pretty much the on the inside.”

He totally it. I didn’t need to say or do anything else.

【1】A. discussed B. waited C. answered D. thought

2A. colours B. tastes C. sizes D. shapes

3A. solve B. answer C. tell D. improve

4A. listened B. found C. smelled D. watched

5A. worried B. sad C. curious D. glad

6A. outside B. upside C. beside D. inside

7A. other B. the others C. the other D. another

8A. checking B. listening C. drawing D. picking

9A. sofa B. chair C. bedside table D. table

【10A. mustn’t B. shouldn’t C. can’t D. needn’t

【11A. feel B. touch C. bite D. look

【12A. what B. which C. that D. who

【13A. just B. always C. only D. never

【14A. delicious B. kind C. different D. same

【15A. made B. took C. got D. did

【题目】A Great Creator

Steven Jobs, the designer of Apple Computer, was not clever when he was in school. At that time, he was not a good student and he always made troubles with his schoolmates. When he went into college, he didn’t change a lot. Then he dropped out. But he was full of new ideas.

After he left college, Steven Jobs worked as a video game designer. He worked there for only several months and then he went to India. He hoped that the trip would give him some new ideas and give him a change in life.

Steven Jobs lived on a farm in California for a year after he returned from India.

In 1975, he began to make a new type of computer. He designed the Apple Computer with his friend in his garage. He chose the name “Apple” just because it could help him to remember a happy summer he once spent an apple tree garden.

His Apple Computer was such a great success that Steven Jobs soon became famous all over the world.

1Steven Jobs was not a good student in school because he .

A.never did his lessons

B.was full of new ideas

C.always made troubles with his schoolmates

D.he was not clever

2Then he dropped out.

A.drop in B.gave up college C.fall off D.left out

3Steven Jobs called his new computer “Apple” because .

A.he likes apples too much

B.he wanted to remember the happy time in an apple tree garden

C.he always liked some new ideas

D.he wanted to change in his life

4Steven Jobs is famous for his all over the world .

A.new ideas B.apple

C.Apple Computer D.video games

5From this passage we know .

A.Steven Jobs didn’t finish his studies in the college because he hated his schoolmates.

B.Steven Jobs liked traveling in India and California.

C.Steven Jobs only designed video games.

D.Steven Jobs liked trying new things and making new ideas become true.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网