题目内容
【题目】Messages from Thailand
Message 1: March 24th
Hi everybody.
Greetings from Thailand! We arrived here tired but excited. This is our first trip to Asia and the people here are so friendly. All the different sights and smells make us feel like trying the food. We are looking forward to eating Thai food for dinner tonight. The owners told us about some places that we shouldn’t miss. We plan to stay here in Bangkok (曼谷) for a few days, and then travel to the north.
Message 2: March 27th
Hi, everybody.
Thailand is fantastic! The different Buddha status (佛像) are wonderful to look at. We visited Jatujak Market in Bangkok. Everything there was so colorful and we took lots of pictures. Later today we took the train to the north. We’ll stay in Chiang Mai (清迈) for four days, and then catch a bus to Chiang Rai (清莱). We’re going to go hiking in the mountains.
Message 3: April 4th
Hi, everybody.
Now we’re in the old capital city of Bangkok. After hiking around the mountains, it’s nice to have accommodation with electricity (电) and a shower to have a good rest! Our trip to Chiang Rai was long and tiring. From there, we took a bus to a small village in the mountains, where we met some hill tribe (部落) people who live a simple life - no electricity or telephones. They are the kindest, friendliest people I’ve ever met. Everyone smiles and says “hello”.
Message 4: April 6th
Hi, everybody.
________ I would love to stay here longer, but we’re both ready for the beach. Tomorrow we’ll take the train back to the south, and then we’re going to Phuket (普吉) Island. It has many beaches, and it’s famous for seashells. Thailand is an amazing country with so many different things - big modem cities and small traditional towns, mountains, forests and the seashores. Three weeks here isn’t enough at all!
【1】The word “accommodation” in Message 3 probably means ________.
A.the seaB.a hotelC.a villageD.a restaurant
【2】The writer didn’t see ________ according to the message.
A.the seaB.mountainsC.Buddha StatusD.snow
【3】Which of the following can be the missing part in Message 4?
A.Bangkok is really a wonderful city with lots to see.
B.I am looking forward to coming to Thailand again.
C.How I love the food in Chiang Mai!
D.Chiang Rai is a small place with beautiful views.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【解析】
本文记录了去泰国旅行的情况。作者到达这里时很累但很兴奋,这是他们第一次去亚洲,这里的人很友好。食物好吃,风景美,还有不同的佛像;去清迈的旅行又长又累,当地的人是他见过的最善良、最友好的人;普吉岛有许多海滩,而且以贝壳闻名;我还想再去泰国旅游。
【1】词义猜测题。根据“it’s nice to have accommodation with electricity (电) and a shower to have a good rest”洗个澡好好休息一下,所以此处是宾馆,故选B。
【2】细节理解题。根据“ The different Buddha status (佛像) are wonderful to look at”可知看到佛像;根据“We’re going to go hiking in the mountains.”可知看到山;根据“It has many beaches, and it’s famous for seashells”可知看到海滩;故选D。
【3】推理判断题。A. Bangkok is really a wonderful city with lots to see.曼谷是一个非常棒的城市,有很多值得一看的地方;B. I am looking forward to coming to Thailand again.我期待着再次来到泰国;C. How I love the food in Chiang Mai!我多么喜欢清迈的食物啊;D. Chiang Rai is a small place with beautiful views.清迈是一个风景优美的小地方;根据第三个“Now we’re in the old capital city of Bangkok…”可知作者在曼谷玩的很开心,此处有很多值得玩的地方,故选A。
【题目】根据对话内容从方框审选择能填入空白处的最佳选项补全对话,其中有两项多余。
A:Hi,
B:Hi, Mike! I'm reading the novel called A Dream of Red Mansions.
A:A Dream of Red Mansions?
B:Yes, it is.
A:
B:Journey to the West, Romance of the Three Kingdoms and Water Margin.
A:
B:Yes, I have.
A:
B:Journey, to the West. It's really great.
A.What are you reading? |
【题目】阅读下面信息,用恰当的词完成下面的表格,每空一词。 Everyone wants to find happiness. But sometimes looking for happiness can be as hard as looking for lost treasure. Just when you think you nearly reach it, something unexpected happens. This may puzzle(使困惑) you a lot. Here are some tips for helping you find happiness.
Don't put all your eggs in one basket. If you depend, on one thing or one person to make you happy, it may be impossible. You need to enlarge your circle of friends and activities.
Follow your heart. When we go against our own thoughts, we usually feel sad. Follow your strong feeling and let it guide you toward people and things that will improve your life. Day by day, you will be happier than before.
Organize your ideas. Many people push away happiness when they think too much. Don't keep everything in head. Try making a list of the things that seem too big to manage on your own. You may find the list isn't as long as you thought. You can do most of the things by yourself.
Look at your life as a whole. Most of the things that prevent us from feeling happy .are just some little things. Remember life is
Remember your values(价值观). We all have a value system, a way we have decided to go through life, which makes us feel like a good person. The important thing is to remember your values when life becomes hard. Keeping your values strong will help create happiness.
Happiness can be hard to feel at times, so don't think there is something wrong with you if you don't feel it. The ways above will help you to feel more of it.
Something puzzling | Happiness is sometimes hard to get. |
Tips for | Make more friends and take part in rmre activities. There may be no for you to find happiness if you depend on one thing or one person. |
Let your heart guide you toward people and things that will improve your life. In this way, your happines | |
Write down the things that you seem to manage on your own. You will be happy to find you can do more things than you thought. | |
Look at your life as a whole. Most unhappy things will end sooner or later. | |
Keep your values strong after you've made a on how to spend life. Being a good person even when life is hard will help create happiness | |
Conclusion | You will get happiness with the help of the five tips. |