题目内容
Once upon a time there lived a cloth businessman in a village with his wife and two children. They were quite rich. They had a beautiful hen which laid an egg every day. It was not an ordinary egg, rather, a golden egg. But the man was not satisfied with what he got daily.
The man wanted to get all the golden eggs from his hen at one go. So, one day he thought hard and at last got a plan. He decided to kill the hen and got all the eggs together.
So, the next day when the hen laid a golden egg, the man caught it, took a sharp knife, and cut its body open. There was nothing but blood all around. He was very sad because now he would not get even one single egg.
His life was going on smoothly with one golden egg a day. But now, he himself made his life miserable(悲惨的). His greed(贪婪) made him poorer and poorer day by day. At last, he became a beggar.
How foolish he was!
1.How many people were there in the businessman’s home?
A. 2. B. 3. C. 4. D. 5.
2.Why does the author say it was not an ordinary egg?
A. Because it was beautiful.
B. Because the hen was beautiful.
C. Because it was a golden egg.
D. Because the hen only laid one egg each day.
3.Which is correct according to the passage?
A. The man thought there were many golden eggs in the hen’s body.
B. The man killed the chicken because he didn’t like it.
C. The man killed the chicken for its meat.
D. The man didn’t want the hen to lay eggs any more.
4.What can we learn from the passage?
A. Everyone should get a hen.
B. Everyone should treat his hen well.
C. One should always desire more to get more.
D. One should remain satisfied with what he gets.
1.C 2.C 3.A 4.D 【解析】试题这篇寓言通过布商杀鸡取卵的故事,告诉人们,人不应该渴望太多,要对得到的东西感到满意,这样才会永远幸福。 1.题意:这位商人家里有多少人?考查数字理解和细节理解题。根据第一句Once upon a time there lived a cloth businessman in a village with his wife a...Lincheng is a new developing city. There are lots of popular restaurants. Although they are not famous, they are good places to have meals. | |
Qingteng Yuan | Main dishes: Many different fish, meat and chicken dishes Specials: Vegetable salad (¥20), Roast beef (¥48 on weekdays, ¥38 on weekends) Fruits (Free): Watermelon, apples, bananas, oranges Tel: 876-2198 Opening Hours: 11:00 a.m.—1:00 a.m. |
Ruihai Drinking Building | Mainly all kinds of meat, pork, beef and mutton. Specials: Roast pork (only offered on Saturday, ¥50 each) Drinks are not allowed to take except VIP. Tel: 897-6543 Opening Hours: 11:00 a.m.—1:30 a.m. (VIP 24 hours) |
Rujia Restaurant | Mainly dumplings and noodles. Specials: Beef and cabbage dumplings (¥5 each on weekdays, ¥4.5 on weekends) Dumplings can be taken away. Tel: 432-0945 Opening Hours: 11:30 a.m.—10:00 p.m. |
Linglong Sea Food | Mainly sea food. Specials: Roast fish (¥25 each) Tel: 287-9056 Opening Hours: 11:00 a.m.—12:00 p.m. (From Monday to Thursday) 11:00 a.m.—2:00 a.m. (Friday, Saturday, Sunday) |
1.What can be only offered on Saturday?
A. Roast beef. B. Roast pork. C. Beef noodles. D. Sea food.
2.You need to pay ______ for three beef and cabbage dumplings on Monday.
A. ¥15 B. ¥13.5 C. ¥10 D. ¥9
3.Which is TRUE according to the passage?
A. Fruits are free in Rujia Restaurant.
B. Roast beef is cheaper on Tuesday than on Saturday.
C. You can eat sea food at 1:00 a.m. on Friday in Linglong Sea Food.
D. Call 897-6543 to order noodles.
1.B 2.A 3.C 【解析】本文介绍了临城中的几所流行的餐厅,介绍了这些餐厅的特色菜,水果,营业时间,价格等。 1.句意:周六提供什么食物?烤猪肉。从文中“Roast pork (only offered on Saturday, ¥50 each)”得出烤猪肉是只在周六提供,故选B。 2.句意:周一,你需要支付15元用来买三份牛肉和白菜水饺。结合文章“Beef ...![]()
To celebrate our 30th birthday, we are having a big sale!
| Children’s books | Textbook | Picture book | Story book |
25% off | 30% off | 20% off | ||
20% discount(折扣) on all adults books! |
Amazing events in our birthday month
Time & Place | Event | Speaker |
20 April, 4 pm Fanta Centre, 3F | Introduction The School Diaries | Claire Tay, writer of the book |
26 April, 1 pm Retro Mall, 2F | Discussion How to improve through reading | Michael Hawes, English professor |
28 April,7 pm Winkle Mall, 1F | Lecture: The most popular books of the year | David Koh, director of the book store |
29 April, 8 pm Fanta Centre, 3F | Question & Answer: Face to face with a renowned writer | Kate White, winner of many international awards |
Spend over $50 and get a chance to win a $10 gift card.
Spend over $100 and get a chance to win prizes, from Nobel membership, e-dictionaries to concert tickets!
1.April is the birthday month of .
A. Nobel Book Store B. Fanta Centre
C. Retro Mall D. Winkle Mall
2.Where can you get the biggest discount?
A. On adults’ story books.
B. On all magazines.
C. On children’s picture books.
D. On all textbooks.
3.If you spend $65, you will get a chance to win .
A. an e-dictionary B. a $10 gift card
C. Nobel membership D. a concert ticket
4.What is the main purpose of the advertisement?
A. To find excellent writers.
B. To attract more book buyers.
C. To celebrate Children’s Day.
D. To introduce new reading courses.
1.A 2.C 3.B 4.B 【解析】试题本文是诺贝尔书店为了庆祝30周年店庆而举行的大甩卖促销活动和其他文化活动。 1.题意:四月是 的生日月份。考查细节理解题。根据To celebrate our 30th birthday, we are having a big sale!和海报的标题,可知是诺贝尔书店的生月,故选A。 2.题意:在哪里你可以得到最大的...