题目内容

选择for或since完成句子:

1.I have been here _____five months ago.

2.He has been a soldier ____ about two months.

3.Great changes have taken place _____ you left.

4.His grandpa has been dead ____ ten years.

5.I have studied English ______ I was 12 years old.

6.We have lived here _______ 1990.

7.The boy has had a bad cold ______ last night.

8.I have waited ____ two hours.

1. since 2. for 3. since 4. for 5. since 6. since 7. since 8. for 【解析】 1.since 句意:自从五个月前,我已经在这里了。since引导的时间状语从句或状语,表示从过去开始,此处根据ago表示从以前某时开始,故用since。 2.for 句意:他已经成为士...
练习册系列答案
相关题目

British people pride themselves on their polite manners towards one another in public. They often use the word ‘sorry’—even when they don’t really mean it! Usually, if they want to ask a stranger for the time, they would start by saying ‘Sorry to bother you. Do you know what time it is?’ If they’re five minutes late for an appointment (约会), they would generally greet the person by saying ‘Sorry I’m late!’

They use the word ‘sorry’ in so many different situations that the meaning of the word has changed a little over time. The two main dictionary definitions (释义) of ‘sorry’ are: 1) feeling sad for someone else because of their problems or bad luck; 2) feeling regret because you’ve done something wrong. Now, think about this. Normally, when they want to ask a stranger a question, they start with ‘Sorry to bother you’. In this situation, they aren’t saying sorry because they feel sad for that person or because they feel regret.

So what does ‘sorry’ really mean? And why do British people use it so much? Well, in the British culture, saying ‘sorry’ is a way to be polite, especially to people who they don’t know very well. It’s also a very clever way to get what they want. In a recent experiment, an actor went up to a different strangers on a rainy day to ask if he could use their mobile phones in order to make a call. When he went up to one group of strangers and asked them without saying ‘sorry’ first, he was only 9 per cent successful in borrowing their phones. However, when he said ‘sorry’ to another group of strangers about the bad weather before asking if he could use their mobile phones, he was 47 per cent successful. So maybe saying ‘sorry’ is not just being polite, but it is also a good method to get what they want too!

Title: Why do 1. people say sorry?

Main points

Detailed information

The situations in which they say ‘2.

Asking for the time

Being 3. for an appointment

The change of the meaning of ‘sorry’

The two main 4. definitions of ‘sorry’;

Feeling sad for 5. problems or bad luck

Feeling regret 6. of one’s own mistakes

When British people ask a stranger a question by 7.

with ‘sorry’, they are saying sorry neither because they feel sad for that person nor because they feel regret.

The 8. meaning of ‘sorry’

A way to be polite

A good way to get 9. they want

The result of an experiment shows it’s 10. for one to succeed in borrowing a mobile phone by saying ‘sorry’.

1.British 2.sorry 3.late 4.dictionary 5.others’ 6.because 7.starting/beginning 8.real 9.what 10.easier 【解析】本文向我们介绍了为什么英国人会说抱歉,以及抱歉一词在不同语境下的各种含义。 1.句意:为什么英国人会说抱歉?原文“Bri...

Bike-sharing has swept across China, with an increasing number of people choosing bike riding instead of driving. The bike that the service company provides has GPS or Bluetooth on it. And those bikes can be easily unlocked with a smart phone and left anywhere in public. Bike-sharing allows people to borrow a bike from one place and return it at another place easily.

In some cities, we can see more and more people riding this kind of sharing bikes. It’s very convenient to use the bikes if you have a smart phone. First, you have to download such an APP

on your smart phone. Then what you need to do is to find a nearest bike through the APP, scan the QR code(二维码)on the bike or connect your phone with the bike over a Bluetooth wireless connection. You will find the bike can be unlocked itself.

Then you can enjoy your trip. What’s more, the greatest advantage of bike-sharing is that you can easily find one and never worry about where to park it. The cost of riding depends on the time that you spend. Normally, every hour you ride, you need to pay one yuan. It doesn’t cost so much, does it?

At the same time, some people park the bikes in their own homes. Besides, some people don’t value the bikes. Now service companies are trying to solve the problem like being stolen.

Technology and science have changed our social lifestyles. We have to say bike-sharing brings us more convenience without doubt. And we also hope that people can not only enjoy it but also put it to good use.

1.What do we know from the first paragraph?

A. Most people in cities don’t drive.

B. Bike-sharing is becoming more and more popular.

C. Bike-sharing is invented in China.

D. Sharing bikes can be borrowed everywhere.

2.If you want to use a sharing bike, you must first .

A. download an APP and pay for the trip

B. have a smart phone and download an APP

C. unlock the bike and download an APP

D. find a nearest bike and borrow it from anyone

3.The underlined word “value” in Paragraph 4 probably means in Chinese.

A. 喜欢 B. 收藏 C. 爱惜 D. 购买

4.Which of the following is NOT mentioned in this passage?

A. Bike-sharing is a kind of expensive transport.

B. Sharing bikes are easy to unlock.

C. Sharing bikes may be stolen.

D. Bike-sharing is very cheap.

5.What’s the writer’s attitude towards bike-sharing?

A. Convenient. B. Doubtful.

C. Worried. D. Unnecessary.

1.B 2.B 3.C 4.A 5.A 【解析】 共享单车在中国越来越受欢迎。如果想使用共享单车,必须要有一个智能手机并下载一个应用程序。它使用起来非常方便,而且价格也很便宜。但是现在有的人不爱惜自行车,到处乱放,还有自行车被偷盗现象,服务公司正试图解决这个问题。毫无疑问自行车共享给我们的出行带来了更多的便利,我们要很好地利用它。 1.细节理解题。根据第一...

阅读短文E篇,根据其内容简要所给回答问题。请将答案填写到答题区内指定位置。

The Sahara Desert, covering most of North Africa, is the largest desert in the world. From north to south the Sahara is between 800 and 1,200 miles and is at least 3,000 miles from east to west. On the west of the Sahara Desert is the Atlantic Ocean and on the east is the Red Sea, and to the north are the Atlas Mountains and the Mediterranean Sea. Over 25% of the Sahara Desert is covered by sand and dunes(沙丘).

The most amazing part of the land is: How did they get all that sand there in the first place? And where did they get it? Actually, it turns out that the area used to be lush(青葱的)with green forests and lakes. But, a climate change caused the whole place to dry up.

Now there are still many kinds of plants in the Sahara Desert, like grass, shrubs(灌木丛)and trees. In the Sahara Desert, people can find some kinds of animals, like hares, deer and foxes. The Sahara Desert also has over 300 kinds of birds.

There are only a small number of people living in the Sahara Desert. Because of the bad weather in the desert, they often move from one place to another.

1.What is the size of the Sahara Desert?

2.What is on the east of the Sahara Desert?

3.What did the Sahara Desert use to be?

4.Are there plants and animals in the Sahara Desert?

5.Why do the people in the Sahara Desert often move from one place to another?

1.north to south the Sahara is between 800 and 1,200 miles and is at least 3,000 miles from east to west. 2.The Red Sea. 3.It used to be lush with green forests and lakes. 4.Yes, there are. ...

Different countries have different customs. When you are in different countries, you should follow their customs.

In China, it’s impolite to talk when eating dinner. And you’re not supposed to start eating first if there are older people at the table.

Very often people who travel to the United States forget to tip(付小费). It is usual to tip waiters, taxi drivers and porters who help carry your bags. Waiters expect to get a 15% tip on the cost of your meal. Taxi drivers expect about the same amount.

In England, make sure to stand in line even if there are only two of you. It’s important to respect (尊重) lines there. It’s a good idea to talk about the weather. It’s a favorite subject of conversation with the British.

In Spain (西班牙), it’s a good idea to have a light meal in the afternoon if someone invites you for dinner. People have dinner very late, and restaurants do not generally open until after 9:00 pm.

In Saudi Arabia (沙特阿拉伯), men kiss one another on the cheek (脸颊). Your host may welcome you with a kiss on both cheeks. It is polite for you to do the same.

In Japan, people usually give personal or business cards to each other when they meet for the first time. When a person gives you a card, don’t put it into your pocket (口袋) as soon as you get it. The person expects you to read it.

Don’t forget to be careful of your body language to express something in conversations. A kind of body language that is acceptable in one culture may be impolite in another.

1.How many countries are mentioned in this passage?

A. Four. B. Five. C. Six. D. Seven.

2.If you travel to the US, you spend $ 200 on a taxi ride and $320 on a meal, you are supposed to tip ______ in total.

A. $520 B. $78 C. $156 D. $60

3.Which of the following is True?

A. You are expected to kiss your host on the cheek in Japan.

B. Generally, restaurants don’t offer dinner after 9:00 pm in Spain.

C. It’s impolite to eat first if there are older people at the table in China.

D. You don’t need to stand in line if there are two people waiting for a bus in England.

1.C 2.B 3.C 【解析】试题本文主要介绍了不同国家不同的风俗习惯。 1.题意:这篇文章提到了多少个国家?考查细节理解题。根据第2—7自然段的开头,可知顺次提到了中国、美国、英国、西班牙、沙特和日本,共计六个国家,故选C。 2.题意:如果你到美国旅行,你会花200美元坐出租车,320美元在餐费上,你总共要小费 。考查数字理解题。根据Waiters expect ...

On February 9th, 2013, Sarah Darling was walking along the street when she met a homeless man named Billy Ray Harris. She reached into her change purse, emptied out all the coins she had and gave them to the homeless man. Neither of them realized that this small generous act(举动) would change their lives.

Sarah didn't realize that she had given Billy not only all her change but also her diamond ring that she had put in her change purse earlier until the next morning. She and her husband, Bill Krejci, rushed to see if they could find Billy. The homeless man was not only in the same place, but also immediately returned the ring. The grateful couple paid him back for his honesty by emptying out their pockets of all the money they had.

Bill Krejci, a web designer, felt that he needed to do something more for this amazingly honest man. So on February 18th, he set up a special page to raise money for him. In just four days, Billy received over $85,000 and there seems to be no end yet.

That is not enough. Billy is living with a person who is generous instead of living in the streets. And that’s not all thanks to the news report, he got together again with his older brother, Edwin Harris who he had been unable to find for 27 years.

All the good luck is just because Billy did the right thing-returning something that did not belong to him.

1.When did Sarah realize that she had also given Billy her diamond ring?

A. On February 9th, 2013. B. On February l0th, 2013.

C. On February 18th, 2013. D. On February 22nd 2013.

2.Which of the following is NOT mentioned in the passage?

A. Billy is living with a generous person. B. Billy has found his brother.

C. Billy bought a diamond ring. D. Billy appeared in the news report.

3.The underlined word "That" in Paragraph 4 refers to(指代)" ".

A. returning the ring B. setting up a page C. living in the streets D. receiving money

4.What's the main idea of this passage two?

A. A generous woman changed her own life. B. A kind man set up special page.

C. A homeless man returned diamond ring. D. Many people donated much money.

5.From this story, we know that ________.

A. helping others is helping ourselves B. helping those in trouble is sometimes not necessary

C. life is not that easy D. we should always help old people

1.B 2.C 3.D 4.C 5.A 【解析】这是一篇人物故事类阅读,短文主要记述了一个人在施舍给一个乞讨者时,不小心把钻石戒指给了这个人.后来这个乞讨者归还了戒指,并因此受到一笔很大的捐款,还找到了自己失散多年的兄弟,可以说这一切都是诚实带来的好运。 1.细节理解题.根据第一段On February 9th,2013,Sarah …didn't realiz...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网