题目内容
【题目】“Everything happens for the best,” my mother said whenever things weren’t going my way. “Don’t worry, one day your luck will change.” Mother was right, as I discovered after I had finished my college education. I had decided to find a job in radio station. One day, I wanted to host(主持) a sports program. I went to Chicago and knocked on the door of every station. But I got turned down every time.
In one station, a kind lady said my problem was that I hadn’t got enough experience. “ Get some work with a small station and work your way up,” she said.
I went back home. I couldn’t get a job there, either. Then my dad told me a businessman had opened a store and needed someone to help him. But again, I didn’t get the job.
I felt really down. “ Your luck will change,” Mom said to me. Dad lent me the car to help me to look for my job. I tried another radio station in Iowa. But the owner, a nice man, told me he had already had someone.
As I left his office, I asked, “How can someone be a sports announcer(播音员) if he can’t get a job in a radio station?”
I was waiting for the lift when I heard the man call. “ What did you mean? Do you know anything about football?” He put me in front of a microphone and asked me to try to imagine that I was giving my opinion on a football game, I succeeded.
On my way home, Mom’s words came back to me, “One day your luck will change, Son. And when it happens, it’ll feel doubly(加倍的) good because of all the hard work you’ve had.” At that moment I knew what just what she meant.
【1】What’s the writer’s ideal job?
A. A sportsman. B. A shop assistant.
C. A sports announcer. D. A businessman.
【2】Why didn’t the writer get the job in Chicago? Because .
A. he was too young
B. he didn’t get college education
C. he’s not a good-looking person
D. he hadn’t got enough experience
【3】Which of the following is True according to the article?
A. You just need wait for some time, then luck will come.
B. Luck will come if you try your best to do everything.
C. It’s important for you to wait for luck.
D. You should trust your mother.
【4】The sentence “But I got turned down every time.” means “ ”
A. But I was refused every time
B. But I was successful every time
C. But I lost my way every time
D. But the door of every station was always closed
【5】What’s the best title of this passage?
A. Mother’s Words.
B. Everything Happens For The Best.
C. No One Is Always Lucky .
D. To Find A Job In Radio Is Difficult.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】A
【5】B
【解析】
试题分析:本文作者通过讲述自己找工作的事情,告诉我们一个道理。作者的妈妈一直告诉作者:一切都会好的。这句话,在作者毕业找工作时,得到了验证。作者想做一个广播员,主持一个运动节目。然而,频频遭到拒绝,有个招聘人员告诉他他缺少经验。回到家之后,作者应聘一个售货员的职位仍然没有成功,这让他很沮丧。然而在一次面试失败等电梯的时候,一个偶然的机会让他得到了理想的工作。在回去的路上作者再次想起了妈妈对他说的话。
【1】C细节理解题。由文中句子I had decided to try for a job in radio. One day, I wanted to host a sports program.可知,作者一开始就想在广播台主持一个运动节目,所以作者理想的工作是做一个运动解说员。故选C。
【2】D细节理解题。In one station, a kind lady said my problem was that I hadn’t got enough experience.一个好心的妇人说我的问题是没有足够的经验,所以我在芝加哥没找到工作的原因是缺少经验。故选D。
【3】B推理判断题。由文章可以推断,作者是为工作做了足够的准备的,所以当机会来临时,他才能够抓住,才能得到他理想中的工作。由常识也可以判断,只等着而不做出努力,好运是不会降临到身上的。所以,我们判断,只有尽力做好每件事,好运才会降临到你身上。故选B。
【4】A推理判断题。由文章大概意思可以推断,作者在芝加哥没找到工作,所以作者才觉得很沮丧,又由下文一个好心人告诉他他的问题是缺少经验可以判断,作者每次都被拒绝了。故选A。
【5】B中心归纳题。由文章讲述的故事可以得知,本文主要是为了说明作者妈妈告诉他的那句话:一切都会好的。妈妈的话,这个题目太概括不能突出中心;没有人会一直顺利,不符合题意;在广播站找工作很难,又太片面,不能概括中心。故选B。
【题目】短文填空 从下面方框中选出10 个单词并使用其正确形式填入短文空格内,使短文意思正确、通顺
important, terrify, get, grow, life, lead, health, success, read, much, buy, see |
If you are a teenage boy and you want to be 【1】______in life, you’d better【2】_____ this great book!
From the Boys to Men, by American author Michael Gurian, tells teenage boys that they are living through the best years of their【3】_____ . There is no reason for them not to love life.
You may think that only your body is growing at the moment. But the book says your mind is too.
The book tells teenage boys that they need t o help their body and mind 【4】 ______. To do this, they should stop spending time playing computer games and should start playing sports.
Sports, the books says keep you 【5】______ and teach you important life skills. They teach you how to be a 【6】______and how to work as part of a team.
The book also tells boys how to love life if they’re being bullied(被欺负). It says boys have to stop being【7】______ of such bullies. It is the only way they can become more successful people.
To become the man you want to be, you have to think for yourself and believe in yourself.
But, the most 【8】_____ the book says, you must always dream of success. Never be happy with what you 【9】_____ , always want more. Real men always want 【10】______ .
【题目】阅读短文,回答下列问题。
(B)
I lost my red schoolbag in our library. My key is in it. I must find it. Please call me at 6755321. Thank you. Jason, Class 332 |
Brandy found a white watch under a desk in his classroom. Is it yours? Please ask Mr. Hanson for it. His telephone number is 8974588. Class 213 |
Alan, your baseball is on the table of our computer room. We found it under the bookcase. Please call 2315649 to get it. Computer Room |
Where is my pencil box? It's green. A black pen and an ID card are in it. I'm in Class 234. My phone number is 3541679. Please call me. Robert |
(1)The schoolbag is ________.
A.white
B.black
C.red
D.green
(2)A ________ is in the schoolbag.
A.key
B.watch
C.ring
D.card
(3)Mr. Hanson's phone number is ________.
A.6755321
B.8974588
C.2315649
D.3541679
(4)The baseball is ________ now.
A.on the chair
B.under the desk
C.on the table
D.under the bookcase
(5)________ lost a pencil box.
A.Jason
B.Brandy
C.Alan
D.Robert