题目内容
【题目】 A boy's kindness towards his classmates is popular online. Amanda Cox praised the boy on the Internet after she asked her students to share some of their pencils with their classmates.
"Today I was running out of pencils so I asked all of my kids to take out the pencils that they had in their desks," says Ms. Cox. "One student asked me if he could keep some pencils that his mom gave him for school."
"Of course, I said yes. He then said, 'Well, I guess I'll give you a few so my classmates can have them too.' I thought nothing of it and took the pencils that he handed me."
Ms. Cox quickly discovered that these weren't just common pencils, however-as she was sharpening the pencils, she noticed that they all had writing on the side.
The boy's mother had written personal, special messages of love and encouragement on every pencil, saying things like "You are perfect", "I am proud of you" and "This will be a great year".
"This probably took his mom a few minutes to do, but it lit up his whole day at school," says Ms. Cox. "he wasn't embarrassed that his mom wrote on his pencils. Thanks to his mom, he was reminded of his own worth and wanted to share the same feeling with his classmates."
Ms. Cox posted a photo of the pencils on Facebook where it was shared thousands of times by adults praising the boy and his mother for their encouragement. Some have even done something similar for their own students. Ms. Cox says she would remind more kids that they are important, talented, loved, and clever and so much more.
【1】Whom did the boy give his pencils to?
_________________________
【2】When did Ms. Cox discover the pencils weren't just common ones?
_________________________
【3】What had the boy's mother written on every pencil?
_________________________
【4】How did the boy probably feel when his mom wrote on his pencils?
_________________________
【5】Why have some teachers done something similar for their own students?
_________________________
【答案】
【1】His teacher. /Amanda Cox. /Ms. Cox.
【2】As / When / While she was sharpening the pencils.
【3】Personal, special messages of love and encouragement(like "You are perfect", "I'm proud for you" and "This will be a great year").
【4】Inspired. /Excited. /Encouraged....
【5】Because the teachers want to / would remind more kids that they are important, talented, loved and clever and so much more.
【解析】
本文是一篇记叙文。文章主要介绍了考克斯女士收到了她的学生的铅笔,发现这些铅笔不是普通的铅笔,每支铅笔上面他母亲写下了个性化的、爱和鼓励的特殊信息。考克斯女士很受启发。
【1】句意:这位男孩把铅笔给了谁?
根据第三段“"Of course, I said yes…. that he handed me."”可知这个男孩把铅笔给了他的老师考克斯女士。故答案为His teacher. /Amanda Cox. /Ms. Cox.
【2】句意:考克斯女士什么时候发现这些铅笔不是普通的铅笔?
根据第四段“Ms. Cox quickly … writing on the side.”可知,当她在削铅笔的时候,发现了铅笔侧面有字。故答案为As / When / While she was sharpening the pencils.
【3】句意:这位男孩的妈妈在铅笔上写了些什么?
根据第五段“The boy's mother …be a great year".”可知,男孩母亲在每支铅笔上写下了个性化的、爱和鼓励的特殊讯息,如“你很优秀”,“我为你骄傲”,“这将会是很棒的一年”。故答案为Personal, special messages of love and encouragement(like "You are perfect", "I'm proud for you" and "This will be a great year").
【4】句意:当这位男孩的妈妈在铅笔上写了字时,他可能有什么样的感受?
根据“but it lit up his whole day at school,”以及“Thanks to his mom, …with his classmates.”可知,男孩可能会在学校高兴一整天,知道自己的价值,也会受到鼓舞和感到骄傲,这些积极正面的形容词都可以。故答案为Inspired. /Excited. /Encouraged....
【5】句意:为什么有些老师对自己的学生做类似的事情?
根据最后一段“Ms. Cox says… and so much more.”考克斯女士会提醒更多的孩子们他们是重要的,有才华的,被爱的,聪明的等等,可知考克斯女士要向男孩学习,鼓励她的学生,并告诉他们会收到特别的爱。故答案为Because the teachers want to / would remind more kids that they are important, talented, loved and clever and so much more.