题目内容
【题目】The weather is getting hotter. You are thirsty after playing basketball or riding home from xSchool. A cold drink may be just the thing. But be careful of what you are drinking. Something that looks cool may not be good for our health. There are plenty of "energy drinks" on the market. Most of them have beautiful colors and cool names. The lists on them tell you they are helpful to your health. Sounds great!
But after a careful check you may find that most energy drinks have lots of caffeine (咖啡因) in them. These drinks are especially aimed at young people, students, busy people and sports players. Makers sometimes say their drinks make you better at sports and can keep you awake. But be careful not to drink too much.
Caffeine makes your heart beat fast. Because of this, the International Olympic Committee has limited( 限制) its use. Caffeine in most energy drinks is at least as strong as that in a cup of coffee or tea. Possible health dangers have something to do with energy drinks. Just one box of energy drink can make you nervous, have difficulty sleeping and can even cause heart problems. Scientists say that teenagers should be discouraged from taking drinks with a lot of caffeine in them.
【1】Many people like drinking energy drinks because of the following EXCEPT that ________.
A. they have beautiful colors and cool names
B. they have lots of caffeine
C. they can keep them awake and better at sports
D. they are said to be helpful to health
【2】The main reason for people not to drink too much energy drinks is that they may cause
_____.
A. heart problems B. nervousness
C. sleeping difficulty D. possible health dangers
【3】Which of the following can take the place of the underlined word “discouraged”
A. encouraged B. stopped C. helped D. Disliked
【4】From the passage we can know that _________.
A. advertisements are important in getting people to buy energy drinks
B. energy drinks are helpful to teenagers' study
C. sports players need to drink a lot of energy drinks
D. energy drinks are especially aimed at teenagers
【5】The best title of the passage is ________.
A. Energy Drinks Are Useful
B. Energy Drinks Help Teenagers
C. Energy Drinks--- Be careful
D. Energy Drinks---Good for Health
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【4】A
【5】C
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了广告上宣传的动力饮料在夏天运动后喝了以后是感觉凉爽,让人们更有精神,可是人们不知这种饮料里含有一种咖啡碱,它能使人心跳加快,难以入眠,使你身体紧张,给人们的身体带来危害。
【1】B细节理解题。根据短文“Something that looks cool may not be good for your health. Most of them have beautiful colors and cool names. …their drinks make you better at sports and can keep you awake. The lists on them tell you they are helpful to your health.“的描述可知,人们喜欢喝饮料是因为它们有好看的颜色和酷的名字;饮料能使你在体育方面做的更好并且使你保持清醒;饮料能保持身体健康。只有选项B没有提及,故应选B。
【2】D细节理解题。根据短文“Possible health dangers have something to do with energy drinks.“的描述可知,人们不过多的喝动力饮料是因为它可以引起健康的危险,结合选项可知应选D。
【3】B词义猜测题。根据短文“Just one box of energy drink can make you nervous, have difficulty sleeping and can even cause heart problems.“的描述可知,这种饮料能带来这么多的问题,应该停止喝这种饮料,结合选项可知应选B。
【4】A判断推理题。根据短文描述并结合“Makers sometimes say their drinks make you better at sports and can keep you awake.“的可知,B、C、D的叙述不符合原文内容,而广告是在促使人们去买这种动力饮料,结合选项可知应选A。
【5】C标题归纳题。这篇文章讲的是当天气变热或者运动之后,人们往往喜欢喝一些动力饮料,但是这些饮料含有大量的咖啡因,对身体是很不健康的,所以作者建议大家要小心喝这些饮料。结合选项可知应选C。