题目内容

【题目】 Three explorers(探险家), an Englishman, an _____ and an Australian, went to the Amazon to explore the forest. Before long, however, they lost their _____. They had no idea where they were or how to find their way out of the thick forest. _____ a week they had no food left; they were _____ and ill. They knew that _____ they didn't find a village or get help soon, they would die.

Then one night God _____ them. I feel sorry for you,” God said. It's _____ easy for people like you to go _____ this kind of forest. I want _____ so I'll give you ______ wishes: one each.

The three explorers drew straws(抽签) to decide who would wish first. The Englishman won and wished first. My wish is simple,” he said. I want to be back home ______ my family. As soon as he made ______ wish, he disappeared(消失). The Australian drew the next straw. My wish is the same ______ the Englishman's,” he said, and he, too, disappeared.

God turned to the American and said, And what is your ______?”

The American was a friendly man who enjoyed the friendship of others. He thought for a minute or two, and then he said, To be honest(说实话), I'm feeling rather ______. I wish my two friends were still with me.

1A.AustralianB.AustraliaC.IndianD.American

2A.moneyB.foodC.waterD.way

3A.BeforeB.InC.AfterD.Ago

4A.tiredB.excitedC.angryD.happy

5A.whenB.thoughC.ifD.but

6A.lookedB.visitedC.saidD.watched

7A.veryB.muchC.notD.no

8A.pastB.throughC.acrossD.pass

9A.to askB.to knowC.to goD.to help

10A.twoB.threeC.manyD.big

11A.forB.toC.withD.on

12A.itsB.hisC.herD.him

13A.asB.andC.soD.like

14A.nameB.wishC.ageD.feeling

15A.aloneB.loneC.alongD.lonely

【答案】

1D

2D

3C

4A

5C

6B

7C

8B

9D

10B

11C

12B

13A

14B

15D

【解析】

文章主要讲述了三个探险家去亚马逊森林探险,结果他们迷路了。后来他们遇到了上帝,上帝让他们每一个人提出一个自己的愿望,然后帮助他们实现愿望。

1句意:三个探险家,一个英国人,一个美国人和一个澳大利亚人。

A. 澳大利亚人;B. 澳大利亚;C. 印第安人;D美国人;根据后文提到的God turned to the American and said可知,这里应该是填“美国人”,故选D

2句意:然而不久,他们就迷路了。

A. 钱;B. 食物;C. 水;D. 道路;英语中“迷路”是lose one's way,故选D

3句意:一个星期后,他们没有食物了。

A. 在……之前;B. 在……里面;C. 在……之后;D. 以前;根据句意理解可知,这里表达的是“一周之后”,英语是after a week,故选C

4句意:他们又累又病。

A. 疲惫的;B. 激动的;C. 生气的;D. 开心的;根据句意理解及and ill可知,并列部分意义上应该是一致的,故选A

5句意:他们知道,如果他们找不到一个村庄或很快得到帮助,他们就会死。

A. 当……时;B. 虽然;C. 如果;D. 但是;根据句意理解可知,这里表达的是一种假设,“如果……”,故选C

6句意:一天晚上,上帝造访了他们。

A. 看起来;B. 拜访;C. 说;D. 观看;根据句意理解可知,这里表达的是“上帝来拜访他们”,故选B

7句意:像你这样的人要穿过这片森林可不容易。

A. 非常;B. 很多;C. 不;D. 一点没有;根据句意理解可知,这里表达的是“不容易”,这里表达否定,空格前面有be动词,所以后面直接加not,故选C

8句意:像你这样的人要穿过这片森林可不容易。

A. 超过;B. 穿过(从内部);C. 穿过(从表面);D. 通过,是动词;根据句意理解可知,这里表达的是“穿过森林”,且句中已经有动词go,所以这里要用介词through,故选B

9句意:我想帮忙。

A. 问;B. 知道;C. 去;D. 帮助;根据句意理解可知,这里表达“想要帮忙”,英语是want to help,故选D

10句意:所以我会给你三个愿望:每人一个。

two两个;three三个;many许多;big大的;根据句意理解及前文提到的三个人可知,一共是三个人,每人一个愿望,那就是三个,故选B

11句意:我想回家和我的家人呆在一起。

A. 为了;B. 朝,向;C. 和……;D. 在……上面;根据句意理解可知,这里表达的是 “和家人在一起”,故选C

12句意:他一许完愿,他就消失了。

A. 它的;B. 他的;C. 她的;D. 他;根据句意理解可知,这里表达的是“他的愿望”,空格后面有名词,所以要用形容词性物主代词,故选B

13句意:我的愿望和那个英国人的一样。

A. 如同;B. 和;C. 所以;D. 像……;根据句意理解可知,这里表达的是“如同那个英国人的愿望”,也就是和……一样,故选A

14句意:你的愿望是什么?

A. 名字;B. 愿望;C. 年龄;D. 感情;根据句意理解可知,这里表达的是“愿望”,故选B

15句意:我感到很孤独。

A. 单独的;B. 独自的;C. 沿着;D. 孤独的;根据句意理解可知,这里表达的是“感到孤独”,是一种心理的表现,故选D

完形填空首先应该略读全文,加以适当猜测,对全文的大意有所了解,然后再逐句击破。因为文章的关联性,很多用词前后关联,单从一句出发不易找到答案。可能选项中不只一个单词符合语法,但只有一个符合文章的意思。逐步填空,对照前后,填空时不要一空一空地去填。要对照前后部分。尤其是一个句子中多个空时,更需要你将临近的一句或几句作为一个整体来选择。比如第10小题so I’ll give you ___10___ wishes: one each.通读全文之后,我们知道是三个探险家遇到了困难,上帝帮助他们,每个人一个愿望,所以这里应该是三个愿望,故选择three

练习册系列答案
相关题目

【题目】 At the age of 35, Johnson Barnes injured(损伤) himself when skating during a winter vacation. His doctors said he could never walk again. But a new technology(科技), the robotic exoskeleton(外骨骼机械装置), brought Johnson and other people like him a surprise —— it can work like our arms, legs or hands out side our body. Now Johnson can ask the machine to take him to the places he wants to go to and help him reach the things he wants to get.

Although the disable(残疾的) people still can’t do everything like a healthy man, the exoskeleton makes them believe they can do things by themselves and they will be better and better in the future. So they won’t see themselves as useless people and they don’t give up themselves. Most importantly, they will see the world with a loving heart and still play a part in making a difference to the world.

There are still some problems with exoskeleton, though. For example, they are not easy to use, and sometimes people with them fall down easily. What’s more, they are very expensive, costing about $100,000. It’s too much to a common family. But computers were also seemed impossible for a common family to use 40 years ago. We never know what will happen in the future.

1When Johnson was 35, he injured his ________.

A.handB.legC.arm

2According to the passage, we know that________.

A.the robotic exoskeleton can work like our arms in our body

B.there are already robotic exoskeleton working for humans

C.users can ask the robotic exoskeleton questions and the machine can answer

3What’s Paragraph 2 mainly about?

A.The disabled can’t do everything like a healthy man.

B.Disabled people are always useful and full of hope.

C.The exoskeleton may help bring out the best of disabled people.

4What problem may the exoskeleton bring?

A.The exoskeleton may improve the life of disabled people.

B.Computers will be impossible for a common family to use.

C.Users may not use the machine easily and sometimes fall down.

5We may read this article in a________.

A.story bookB.sports showC.medicine magazine

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网