题目内容

【题目】阅读理解
Endangered Wild Animals in China

Picture

Name

Main

Type

Living Area

The Number of Survivors

Giant Panda

Bamboo

Mammal

Sichuan, Shanxi and Gansu Province

Fewer than 1,000

Yangtze River Dolphin

Fish, shrimp

Mammal

Yangtze River

About 20-30

Chinese Alligator

Frog, mussel

Reptile

Yangtze River

About 10

Chinese Tiger

Meat

Mammal

In the East, Central, South and Southwest

About 20

Word Box: endangered 濒危 survivors 幸存者 giant 巨大的 mammal 哺乳动物 alligator 扬子 鳄 mussel 河蚌 reptile 爬行动物
根据表格所提供的信息选择最佳答案。
(1)The number of _______ is the smallest in China.
A.Yangtze River dolphins
B.Chinese alligators
C.Chinese tigers
(2)According to the information, ________ kinds of animals belong to the mammal.
A.one
B.two
C.three
(3)Both Yangtze River dolphin and Chinese alligators are living in _______.
A.Gansu Province
B.Yangtze River
C.the center of China
(4)Chinese tigers like to eat ________.
A.ducks and chickens
B.bamboo and some shrimps
C.fish and vegetables
(5)Which of the following is WRONG according to the form above?
A.Most of Chinese tigers are in the north of China.
B.If a Chinese alligator is hungry, it maybe eat some mussel.
C.There are not one thousand pandas around China.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)B
(4)A
(5)A
【解析】短文以表格形式呈现了四种生活在中国的濒危动物的基本信息。
(1)考查细节理解题。题意:_______数量是中国最小的。根据第3行的信息The Number of Survivors of Chinese Alligator is About 10.,可知扬子鳄的数量最少。故选B。
(2)考查细节理解题。题意:根据这些信息, 种动物属于哺乳动物。根据表格信息,可知除了Chinese Alligator是reptile外,其余三个都是mammal。故选C。
(3)考查细节理解题。题意:扬子江海豚和扬子鳄生活在_______。根据表格信息,可知它们都生活在Yangtze River,故选B。
(4)考查细节理解题。题意:中国虎喜欢吃________。根据表格最后一栏信息,可知它喜欢Meat,故选A。
(5)考查综合理解题。题意:根据上面的表格,下列哪一项是错误的?A. Most of Chinese tigers are in the north of China. 大多数中国虎在中国北方;根据最后一栏的信息,可知中国虎生活在In the East, Central, South and Southwest,故说法错误。B. If a Chinese alligator is hungry, it maybe eat some mussel. 如果扬子鳄饿了,它可能吃一些贻贝;根据第4栏的信息,可知说法正确。C. There are not one thousand pandas around China.在中国没有一千只大熊猫;根据第一栏最后的信息,可知说法正确。综合以上分析,可知A项说法错误,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面材料,根据材料内容,从各题所给的A.、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

Autumn de Forest is an American painter. Shewasborn on December 27,2001.Her fatheris a musician and he plays the drums very well. Her mother was an actress and model.

Autumn de Forest has been painting sinnce she was five, and she is really good at it.She has become one of Park West Gallery’s top-selling artists.With her work being sold for as much as $ 25, 000,Autumn was even called“an artistic talent”and a“child prodigy” in a special program produced by The Discovery Channel.Now you can see her in many TV shows. Autumn also loves helping others. She often teaches children to paint in her fee time. Autumn doesn't goto school and she studies at home. She works very hard bccause she wants to to go to Yale University.

A 17-year-old girl ,with her rich knowledge of the ancient culture and works, won first prize in the Chinese Poetry Conference(中国诗词大会).

Wu Yishu, a high school student in Shanghai , beat the other competitors in the second season of the Chinese Poetry Conference.

“I get feelings from ancient poetry that modern people cannot give me,I pay little attention to the competition result, but I love poetry," Wu said.

In the final of the competition, all the competitors were asked to recite poem by looking at sand paintings and reciteas many poems as they could think of about the Chinese character jiu. Wu did quite well.

1Autumn de Forest is especially good at__________.

A. selling B. teaching C. acting D. painting

2How long has Autumn de Forest painted?

A. About 5 years B. About 16 years. C. About 11 years. D. About 17 years.

3What is Wu Yishu?

A. A painter. B. A student. C. An actress D. A model.

4Why could Wu Yishu win the competition?

A. Because she paid little attention to the result.

B. Because she recited the most poems.

C. Because she looked at sand pictures carefully.

D. Becase of herrich knowledge of the ancienl culture and works.

5Which of the following is NOT TRUE?

A. Wu Yishu doesn’t care much about her competition result.

B. Autumn de Forest never goes to school but studies at home.

C. Autumn de Forest is the same age as Wu Yishu

D. Wu Yishu did very well in the final ofthe competition

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网