题目内容
【题目】
What are in their schoolbags? | |
| Name: Daisy Miller Schoolbag: Purple Things: A black notebook Two white notebooks A pencil box Her sister Sally’s cards |
| Name: Sally Miller Schoolbag: Blue Things: An English book A dictionary A red notebook Two pens and a pencil Her friend Jane’s computer game |
【1】Daisy’s schoolbag is ________.
A. purple B. red C. blue D. black
【2】You can see ________ notebook(s) in Daisy’s schoolbag.
A. one B. two C. three D. four
【3】There isn’t a ________ in Sally’s school-bag.
A. watch B. dictionary C. notebook D. pencil
【4】The computer game is ________.
A. Daisy’s B. Sally’s C. Jane’s D. Betty’s
【5】Which of the following is TRUE (正确的)?
A. Daisy and Sally are friends. B. Sally’s notebook is white.
C. Sally has three pens. D. Sally’s cards are in Daisy’s schoolbag.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】
本文介绍了两个小女孩的书包里装有什么东西。
【1】题意:戴西的书包是_____________。考查细节理解。A. purple紫色;B. red红色;C. blue蓝色;D. black黑色。根据表格一中Name: Daisy Miller Schoolbag: Purple可知戴西米勒的书包是紫色的;故选A。
【2】题意:你可以在戴茜的书包里看到_____________本笔记本。A. one一;B. two二;C. three三;D. four四。考查细节理解。根据表格一中Things: A black notebook Two white notebooks A pencil box Her sister Sally’s cards可知书包里有一个黑色的笔记本,二本白色的笔记本,一个铅笔盒,她姐姐萨利的卡片。故有三个笔记本,选C。
【3】题意:莎丽的书包里没有一个(本,支…)_________。考查细节理解。A. watch手表;B. dictionary字典;C. notebook笔记本;D. pencil铅笔。根据表格二Things: An English book A dictionary A red notebook Two pens and a pencil Her friend Jane’s computer game可知莎莉的书包里有“一个英语本,一本字典,一本红色的笔记本,二支钢笔和一支铅笔以及她的朋友简的电脑游戏。”书包里没有手表,故选A。
【4】题意:电脑游戏是_______________。考查细节理解。A. Daisy’s黛西的;B. Sally’s萨利的;C. Jane’s简的;D. Betty’s贝蒂的。根据表格(二)中最后一句Her friend Jane’s computer game可知电脑游戏是简的,故选C。
【5】题意:下列哪一项是正确的?考查判断理解题。A. Daisy and Sally are friends. 黛西和莎丽是朋友;B. Sally’s notebook is white.萨利的笔记本是白色的;C. Sally has three pens.萨利有三支钢笔;D. Sally’s cards are in Daisy’s schoolbag. 萨利的名片在戴茜的书包里。根据表格(一)中Her sister Sally’s cards可知“萨利的名片在戴茜的书包里。”故选D。
【题目】今天是开学的日子,第一天上学的同学们都准备了些什么物品呢?看一下他们的书包就知道了。
| This is Alice. What’s in Alice’s schoolbag? ★ A yellow pen. ★ A blue ruler. ★ A green cup. ★ An orange. |
| This is Cindy. What’s in Cindy’s schoolbag? ★ A purple pen. ★ A red cup. ★ A key. ★ A CD. |
| This is Frank. What’s in Frank’s schoolbag? ★ A green jacket. ★ A black pen. ★ An English book. ★ A map. |
【1】You can see a _________ in Cindy’s schoolbag.
A.rulerB.jacketC.mapD.key
【2】_________ has (有) a map.
A.FrankB.CindyC.AliceD.Eric
【3】_________ are green.
A.Alice’s cup and Frank’s mapB.Cindy’s pen and Frank’s jacket
C.Alice’s cup and Frank’s jacketD.Cindy’s key and Alice’s ruler
【4】Everyone (每个人) has a __________.
A.bookB.penC.CDD.cup
【题目】 It's school time again! Let's see what students and teachers think about the end of the summer holiday and the start of the new school term.
Lena
I quite like going back to school in September as I' m usually bored by the end of the holidays. We live in a small village and my friends from school all live far away from me. I have got no one to play with during the holiday. | John
Going back to work in September will be good. I feel I've had a good break and am looking forward to seeing the kids again. I will teach Year Two: six and seven year –olds,which is really nice age. They’ re sweet kids. |
Mark
I don't like the end of the summer holidays. After six weeks of happy time, I'm back to homework and having to get up at seven in the morning. I can’ t even sit next to my best friends in class. The only good thing is the school sport, because I miss playing football during the summer. | Helen
It’s difficult to believe how quickly the summers go by. When school finished in July, you never thought about September because it seemed too far away. But as a head teacher, I have a lot to think about before school starts. I am thinking about how I can make my class interesting. |
【1】Why is Lena usually bored by the end of the holidays?
A.Because the holiday is too long.B.Because there is too much homework.
C.Because she has no friends to play with.D.Because she has nothing to do at that time.
【2】John is looking forward to ________.
A.meeting his best friendsB.seeing his students again
C.taking his kids to a villageD.playing football with his kids
【3】Who thinks the summer holiday goes too fast?
A.Lena.B.Mark.C.John.D.Helen.