题目内容

【题目】语篇翻译 阅读下面的短文,将划线部分译成英文或中文。

The Great Wall of China, a wonder of the world, is called “The Ten Thousand Li Great Wall”in China. 1.它是世界上最长的城墙。It's over 4000 miles long, 6-7 meters high and 4-5 meters wide. 2. The Great Wall has a history of more than 2000 years. All the walls were joined up in Qin Dynasty. In ancient days it was difficult to build such a wall. Our forefathers (祖先) carried, lifted and laid big bricks and stones with simple tools. Each brick and stone fits well, even though they didn't have our modern machines! All the work was done by hand. 3. Thousands of people died while building the Great Wall.

Since then, it has been repaired and rebuilt many times. Now the Great Wall has been on a new look. 4.它已经成为了一个非常著名的地方。It's visited by a large number of people from all over the world. Many of them have got to know the famous Chinese saying “5. He who does not reach the Great Wall is not a true man.”

1________________________________________________________

2________________________________________________________

3________________________________________________________

4________________________________________________________

5________________________________________________________

【答案】

1It is the longest city wall in the world.

2长城有超过2000年的历史。

3成千上万的人在修建长城的时候死了。

4It has already become a very famous place.

5不到长城非好汉。

【解析】

本文是一篇说明文,介绍了中国的万里长城,包括其外观、建筑历史、如今的地位等。

1it它,是人称代词,作主语;long长的,形容词,其最高级为longest,最高级前注意加thecity wall城墙,作表语;in the world世界上,表范围,故答案为It is the longest city wall in the world.

2The Great Wall长城,作主语;has拥有,是谓语;history历史,more than超过,故答案为“长城有超过2000年的历史”。

3Thousands of成千上万的,修饰其后主语people人;die死亡,作谓语;while当……时,build建造,the Great Wall长城。故答案为“成千上万的人在修建长城的时候死了”。

4it它,是人称代词,作主语;already已经,作副词,可知用现在完成时has donebecome成为,其过去分词为becomefamous著名的,作定语修饰其后名词place地方,故答案为It has already become a very famous place.

5He他,作主语,其后who引导一个定语从句修饰先行词he,关系代词who在从句中作主语;reach到达,the Great Wall长城;is是,作主句的谓语,a true man真正的男人,作表语,所以该句字面意思为“不到长城的人不是真正的男人”,故答案为“不到长城非好汉”。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Listen to your books

With the development of technology and the Internet, there is a new trend(趋势)in reading audiobooks. More people are choosing to listen to audiobooks these days, according to this year's national reading report.

The report was released by the Chinese Academy of Press and publication (CAPP ). It shows that audiobooks have become quite popular among most readers. One in three adults listen to audiobooks. They mainly use popular audio sharing platforms(平台)like Ximalaya.

Kids have also been a main driver(主要驱动力)in the development of audiobooks. Ximalaya noted that the value of audiobook purchases (购买)made by those aged 13 to 18 in 2018 increased by 330 percent over that of 2017, the Beijing Evening News reported.

In addition, around 26. 8 percent of children under 3 years old listen to audiobooks. Most of them listen at least once a week. Their favorite categories(分类)are "stories for kids" and "poetry reading".

One of the reasons audiobooks have taken off is that people want to get more use out of their free time, China News Service reported. Whether they're at the gym, on a bus, or in bed, people can enjoy reading without a heavy paper book or an e-reader. Faster internet speeds mean one can download a whole book in just seconds, according to Wei Yushan, director of CAPP.

Audio app content designers have invited broadcasters (播音员)and production(制作)groups to join in content production. Both the quality and number of audiobooks being offered have greatly improved. More people can find the audiobooks they like the most, the report says.

1How many adults listen to audio books these days?

A.Over 30 percent.B.About 26. 8 percent.C.330 million.

2Which age group likes audiobooks about poetry the most?

A.Adults. B Young kids. C. Teenagers.

3According to Wei Yushan, ___________ help(s) the growth of audiobooks.

A.the need to make use of one's free time

B.fast internet speeds

C.the development of audio sharing platform

4According to the passage, which of the statements is NOT true?

A.Adult audio readers mainly use popular audio sharing platforms.

B.Aged people has been the main driver of audiobooks.

C.Audio readers can enjoy reading when they are at the gym.

5What can we infer from the story?

A.More kids started to listen to audiobooks this year than last year.

B.Most people listen to audiobooks at least once a week.

C.Audio apps are working hard to produce more good audiobooks.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网