题目内容

【题目】贵州省六盘水市2015年中考英语试题阅读理解。(共4篇文章,共40分)

1)阅读短文,根据短文内容,从所给的A.B.C.D.四个选项中选出最佳选项。(3篇短文,共15小题,每小题2分,计30分)

A

People drink tea. There are many kinds of tea, such as black tea, green tea, white tea and yellow tea. People drink a lot of tea in China. Some people drink it because they think it makes them healthy. Many people drink it because it tastes very good. It is delicious.

People drink a lot of tea in Japan. People drink a lot of green tea in South Korea, too. In Vietnam, people like to drink coffee first. Then they drink tea.

People drink a lot of tea in England. Every afternoon, people drink tea. Its tea time. English people like to drink their tea with milk in it.

Many people drink black tea in the US. In the South, people like to drink sweet tea. Sweet tea is cold black tea with sugar in it.

Most tea comes from China. Some tea comes from India or Sri Lanka. Kenya, Japan and Indonesia also grow tea.

【1】How many kinds of tea are mentioned in the first paragraph?

A. Five B. Four C. Three D. Two

【2】In China some people drink tea because it makes them .

A. healthy B. young C. smart D. warm

【3】People like to drink coffee before tea in

A. Japan B. South Korea C. Vietnam D. Sri Lanka

【4】In England, people like to drink tea with in it.

A. sugar B. ice C. juice D. milk

【5】Most tea comes from

A. China B. Japan C. India D. Indonesia

【答案】

【1】B

2A

3C

4D

5A

【解析】

试题分析:本文介绍了世界各国的茶文化。中国人为了健康饮茶,日本人、韩国人也经常饮茶,越南人喝茶前先喝咖啡,英国人在下午喝茶,他们喜欢在茶里放牛奶,美国人喝黑茶,南美人则喝甜茶。大多数茶产自中国,一些来自印度或斯里兰卡。肯尼亚,日本,印度尼西亚也种茶。

【1】B 推理判断题。题意:第一段中提到了多少种茶?A.Five五;B.Four四;C.Three三;D.Two二。根据第二句:black tea, green tea, white tea and yellow tea一共四种,故选B。

【2】A细节理解题。题意:在中国,一些人喝茶是因为茶使他们怎样?A.healthy健康;B.young年轻;C.smart聪明;D.warm暖和。根据第一段的Some people drink it because they think it makes them healthy.可知,人们饮茶是因为茶使人健康,故选A。

【3】C细节理解题。题意:在哪个国家人们在喝茶前喜欢喝咖啡?A.Japan 日本;B.South Korea韩国;C.Vietnam越南;D.Sri Lanka斯里兰卡。由短文第二段最后一句:In Vietnam, people like to drink coffee first. Then they drink tea.可知,越南人有喝咖啡后喝茶的习惯。故选C。

【4】D细节理解题。题意:在英国,人们喜欢喝放什么的茶? A.sugar糖;B.ice冰;C.juice果汁;D.milk牛奶。根据短文第3段最后一句:English people like to drink their tea with milk in it.(英国人喜欢喝放有牛奶的茶)可知本题正确选D。

【5】A细节理解题。题意:大多茶来自哪儿?A.China中国;B.Japan日本;C.India印度;D.Indonesia印度尼西亚。由短文最后一段第一句:Most tea comes from China.(大多数茶来自中国),可知本题选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】福建省厦门市2015年中考英语试题】完形填空: 从A, B, C中,选出一个最佳答案使短文意思完整

Henry was a kind, good boy. His father was dead, and his mother was very poor. He had a little sister about two years old. He wanted to ____ his mother, for she could not always make enough money to buy food for her little ____.

One day, a man gave him a dollar for ____ a wallet which he had lost. Henry might have kept all the money, for no one saw him when he found it. ____ his mother had taught him to be honest, and never keep what did not belong to him.

With the dollar he bought a box, three brushes and some blacking. He ____ went to the corner of the street and said to every one whose boots(靴子) did not look nice, “____ your boots, sir, please?” He was so polite that gentleman soon began to notice him, and to let him black their boots. The first day he brought home fifty cents, which he gave to his mother to buy food with.

When he gave her the money, she said, as she dropped a tear(泪水) of ____, “You are a dear, good boy, Henry. I did not know how I could make enough money to buy bread with, but now I think we can manage to ____ quite well.

Henry worked all the day, and went to school in the evening. He made almost enough money to support his mother and his little sister.

【1】A. save B. help C. leave

2A. family B. man C. sister

3A. buying B. finding C. hiding

4A. But B. So C. For

5A. still B. even C. then

6A. Empty B. Black C. Dry

7A. fear B. regret C. joy

8A. dress up B. eat out C. get along

【题目】陕西省2015年中考英语试题】任务型阅读:阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。(共5小题,计10分)

In the UK, bus journeys are very common. Buses are often convenient(便利的)for the people who live or work in the city center. Passengers can avoid heavy traffic and not have to pay for the parking. However, taking the bus is just a necessary but boring part of life: they get on the bus, pay for it and sit or find a place to stand when it is crowded. Everyone seems sad and bored.

In Latin America, however, bus trips can be wonderful. For a start, films are showed on the buses between cities for passengers to have fun along the journeys. Local buses do not show films, but drivers usually turn on the radio and it can be great for passengers to listen to songs and get relaxed.

Even better than films and music are the sights and sounds on the buses. Local buses always go to parts of the town that passengers would not visit by themselves. There passengers can see shops that they have never heard about. And they can also see other cultures of the town from the windows of the buses.

Besides, passengers’ luggage(行李)is also interesting. It is common to see a happy dog’s head getting out of somebody’s bag or a lovely chicken“speaking cheerfully”under somebody’s arm. Once on a bus in Peru, a farmer even tied a sheep to the top of the bus. It was quite surprising.

In all, taking the bus in Latin America is really fun and unforgettable.

【1】According to the passage, in the UK, how to passengers probably feel on the buses?

They probably feel .

【2】In Latin America, how can people have fun on the buses between cities?

They can .

【3】In the writer’s opinion, what are even better than films and music on the buses?

Are.

【4】 Why does the writer think passengers’ luggage is interesting?

Because it’s common to see different kinds of on the buses.

【5】What does the passage mainly tell us?

It mainly tells us about in Latin America.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网