题目内容

【题目】根据句意及首字母或汉语提示完成句子中的单词。

1My cake is done now.Would you like to have a ______

2The old man can't hear clearly.There is something wrong with his _____

3There is too much _____in the soup.It tastes too salty.

4—What's your______业余爱好)?

—Playing basketball.

5There is an important _______(信息)from your friend.

【答案】

1try/taste

2ears

3salt

4hobby

5message

【解析】

1句意:我的蛋糕做好了。你想尝一尝吗?

have a try表示“试一试”;have a taste表示“尝一尝”;would you like to do sth 表示“想要做什么”,结合“My cake is done now.”可知此处是“尝一尝、试一试”,故答案为try/taste

2句意:这位老人听不清楚。他的耳朵有毛病。

根据形容词性物主代词+名词,结合“ his”可知此处是缺名词,结合“The old man can't hear clearly.”可知是耳朵不好,耳朵是可数名词,故答案为 ears

3句意:汤里盐太多了。它尝起来太咸了。

根据too much +不可数名词,结合“It tastes too salty”可知此处是“太多盐”,故答案为 salt

4句意:——你的爱好是什么?——玩篮球。

“业余爱好”在英文中表达为“hobby”,据形容词性物主代词+名词,结合“your”可知此处是缺名词,再结合“Playing basketball.”可知此处是单数名词,故答案为hobby

5句意:你的朋友有个重要的消息。

“信息”在英文中表达为“message”,结合“an important”可知此处是单数名词,故答案为 message

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 Zhang Lili, a Chinese language teacher at No.19 Middle School of Jiamusi in Heilongjiang Province, has recently been considered to be "the Most Beautiful Teacher" in China.
At 8: 38 pm on Tuesday, May 8th, 2012, Zhang Lili and her several students were waiting for a bus at the school gate when suddenly a school bus lost control and rushed towards them. When she realized the danger, she pushed two students to safety, but she was hit and run over. The 29-year-old teacher lost her legs.
"She is a backbone(骨干) teacher in our school. She works very hard," said the headteacher.
The heroic teacher was the most popular teacher among the students. "Her students love her a lot. Her room is always full of students when she is free," said another teacher.
Zhang Lili was also very generous. "My son has lost his father. Every month, Zhang secretly put 100 yuan in his desk from her own salary(工资) to support his studies," said a boy's mother, who was waiting outside the emergency room(急诊室) for hours to express how grateful she felt towards Zhang.
Two weeks later, Zhang Lili came out of her coma(昏迷). She wrote a letter to her students, wishing them good luck on their entrance exams for high school. Her letter, 200 words long took her three days to write.
(1)Zhang Lili was hit and run over by a school bus when she was ______.
A.saving her students
B.waiting for a bus at a bus stop
C.waiting for a bus alone
D.taking a walk with her students
(2)Why is her room is always full of students when she is free?
A.Because she is generous.
B.Because she works hard.
C.Because she is a back bone teacher.
D.Because she is popular.
(3)The underlined word "generous" in this passage means ______.
A.耐心的
B.慷慨的
C.快乐的
D.普通的
(4)From this report, we know ______.
A.the boy's mother didn't know Zhang Lili was hurt
B.Zhang Lili was pushed to the safe place by her students
C.Zhang Lili is a kind, brave and excellent teacher
D.Zhang Lili didn't notice the out-of-control school bus
(5)According to the last paragraph, we can infer (推断) that ______.
A.her legs weren't seriously hurt
B.she still cared about her students
C.she was not optimistic(乐观的) without legs
D.it took her much time to write the letter because of many visitors

【题目】阅读下列短文,根据短文信息完成文后表格,每空一词。
This week, our topic is pollution. What are the answers to all of our pollution problems? We asked two experts to give their views.
◇Forest Smith is a member of Green First, an environmental group.
Our future on the Earth looks very bad. We are dumping waste on our land. We can't breathe the fresh air. The sea is polluted too.
I visited some relatives recently in a small village. They grow their own food and cycle everywhere. They are not wealthy, but they are happy and healthy.
We must close the factories producing useless products. That will reduce rubbish and air pollution. We must recycle more, give up all cars, and improve public transport.
A big problem is overpopulation in big cities. We must give up big cities and factories, and go back to a simple way of life.
◇John Green is a scientist at a university.
Things are not as bad as Forest says. We'll have a bright future. We don't need to give up cars but we need to invent better, cleaner engines.
This won't stop the problem of traffic jams. So we need better public transport. We should also recycle more.
But some things are getting better. My sister returned last month after living abroad for five years. She said, “Our old neighbourhood doesn't look the same as before-it is cleaner and greener now.”
In a word, science has brought many improvements to our life.

Forest Smith: A member of an group

Our future on the Earth looks bad.

◇We're waste on our land
◇The air can't be in.
◇People have polluted the sea.
◇The population in cities is very large.

What we can do

some factories will reduce rubbish and air pollution.
◇We must recycle more and the public transport better.

Conclusion: We must go back to a simple way of life

John Green: A at a university.

We still have a future.

◇We better and cleaner engines because we can't give up cars.
◇We also need better transport and to recycle more.

Conclusion: Life has been a lot because of science.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Today, air travel is far safer than driving a car on a busy motorway. But still there is a danger that grows every year. Airliners get larger and larger. Some airplanes can carry over 300 passengers. And the air itself becomes more and more crowded. If one large airliner struck into another in midair, 600 lives could be lost.
From the moment an airliner takes off to the moment it lands, every movement is watched on radar screens. Air traffic controllers tell the pilot exactly when to turn, when to climb and when to come down.
The air traffic controllers around a busy airport like London, Heathrow may deal with 2,500 planes a day. Not all of them actually land at the airport. Any plane that flies near the airport comes under the orders of the controllers there. Even a small mistake on their part could cause a terrible accident.
Recently such a disaster almost happened. Two large jets were flying towards the airport. One was carrying 69 passengers from Toronto, the other 176 passengers from Chicago. An air traffic controller noticed on his radar(雷达) screen that the two planes were too close to each other. He ordered one to turn to the right and to climb. But he made a mistake. He ordered the wrong plane to do this. So, instead of turning away from the second plane the first plane turned towards it. Fifteen seconds later, it flew directly in front of the second plane. They avoided each other by the smallest part of a second. The distance between them was less than that of a large swimming pool. This is an example of the danger that grows every year.
(1)The air traffic controllers of an airport _______.
A.control all the planes flying near the airport
B.give orders to planes leaving the airport
C.only deal with the planes that want to land there
D.are allowed to handle 250 planes a day
(2)The danger of air crashes(碰撞) grows every year because ________.
A.airliners are getting larger and air traffic is becoming heavier
B.a pilot does not always hear a controller's order
C.a controller is likely to make more and more mistakes
D.airports can hardly serve the growing number of airplanes
(3)The example in the passage is to show that _______.
A.air traffic controllers are often careless
B.air traffic controllers should pay much attention to avoiding accidents
C.it is difficult for airplanes to avoid terrible accidents
D.two planes should not fly too close to each other

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网