题目内容

【题目】任务型阅读:阅读下列材料,根据文章意思回答以下问题。写出完整的句子。
We had a terrible school trip last week.Some students were late.Then we waited half an hour for the school bus,but it didn't arrive. In the end,the teacher took us by subway.It took over an hour.When we arrived at the zoo,we were all tired and hungry.We wanted to see elephants.but there weren't any.There were some really smart seals(海豹),but we didn't see the show.We arrived too late.We forgot our cameras,so we didn't take any photos.Then it started to rain,and nobody had an umbrella.So we went for lunch and ate some pizza.My friends had some ice-cream,too.I didn't have any because I don't like it.We didn't see many animals because it rained.Finally we went back to school.We were wet and tired.I didn't enjoy my school trip at all!
(1)Did the students have fun on their school trip last week?
(2)How long did it take the students to get to the zoo by subway?
(3)What did the writer have for lunch on the school trip?
(4)Why didn't they see the smart seal show?

【答案】
(1)No. / No, they didn't.

(2)It took the students over an hour to get to the zoo by subway./ Over an hour.

(3)He had some pizza for lunch on the school trip./ Some pizza. / pizza.

(4)They arrived too late.

【解析】篇短文中作者描述了他一次很糟糕的旅行,遇到了很多不顺利的事情,例如同学迟到,车子没到,迷路,没有看到海豚,相机落在学校没有照相,遇到下雨等等,最后会到学校时同学们都是筋疲力尽。
⑴细节理解。根据文章开始第一句We have a terrible school trip last week可知上周的学校旅行活动不顺利,故填No. 或者No, they didn't.
⑵细节理解。根据文中的In the end,the teacher took us by subway.It took over an hour.可知乘地铁去花了一个多小时,故填It took the students over an hour to get to the zoo by subway.或者 Over an hour.
⑶细节理解。根据文中的So we went for lunch and ate some pizza和I didn't have any because I don't like it可知作者中午没有吃东西,所以答案是He had some pizza for lunch on the school trip./ Some pizza. 或 pizza.
⑷细节理解。根据文中的but we didn't see the show.We arrived too late可知没有看到动物表演是因为去晚了。所以答案是They arrived too late.

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读

A

As we know, Xiao Shenyang and Liu Qian did wonderful jobs in the CCTV Spring Festival Gala. Now many people are crazy about these two persons. But how much do you know about them?

Xiao Shenyang was born in a poor peasant family which is in difficult family conditions. His real name is Shen He. He is an actor. He is good at Er Ren Zhuan. He learned acts, following Zhao Benshan. During the school life, he was very active in many activities. He looks like a simple man, but he never stops pursuing (追求)his artistic aspiration (渴望). More and more people like his style of performance, and we hope he can make great progress in the future.

Liu Qian, from Taiwan, is good at playing magic tricks. At the age of 7, Liu saw a cute magic toy in a shop. At that moment he began to love and decided to learn magic. Liu didn't go to any magic school. He practiced tricks every day to improve his skills, until one day he was able to put on a show for his class. He saw the surprise on everyone's face, and he felt it was cool. He often does street shows for passers-by, police and farmers. He worked hard at it. Now he is famous all over China.

Xiao Shenyang

Liu Qian

Job

An actor

A young 【1】 from Taiwan

How to succeed

He learned acts, following Zhao Benshan. During the school life, he took part in activities 2 .

He looks very 3 ,but he never stops pursuing the artistic aspiration.

He always learned magic 4at the beginning. At his show for his class, he found everyone’s5 faces and he felt it was cool. He often does street shows for people.

He works hard at it.

【题目】阅读短文,从方框中选择恰当的词语并用其适当形式填空,使短文完整、通顺。每个限用一次,其中有两个是多余的。

because,crowded,they, stop,wear, imagine, understand,into,wait for, find,if,home

Early one Saturday morning,Ann brought her son Sam to her friends Bill and Kate.Ann asked to look after him for the day.Sam,a boy of six years old,had black hair and was a pair of jeans and a bright yellow shirt.
At eleven o'clock, Bill took Sam town.Sam walked along behind Bill,looking at the windows of all the shops they passed.After lunch they went to a park.The park was very . Bill stopped to buy some chocolate.When he turned around to give some to Sam,the boy wasn't there.Bill ran around calling Sam,but he couldn't him.About an hour later, just m front of a shop.he saw the black hair, the pair of jeans and the bright yellow shirt.It looked as矿(好像)the boy was someone to come out of the shop.it was quite late,Bill ran across the road.took the boy by the hand and hurried off(匆匆
离去).The boy began to shout and cry, but Bill couldn't a word the boy was saying.All the way back the boy made a lot of noise.
When they got at last,Bill went straight to the kitchen,with the boy still crying.At the door Bill in amazement(惊愕地).There,sitting at the kitchen table with Kate,was a small boy with black hair, in a pair of jeans and a bright yellow shirt.

【题目】根据材料内容,从方框中选择合适的句子填入文中空白处,使材料完整、通顺。其中有一个句子是多余的。C
There was a park near my home,but I didn't go there often.Many people said there was nothing special there.One afternoon I went into the park.I walked quickly because there wasn't much to see.“Which way should I go? ”I asked myself I looked at one path(小路),then the other.I found that the two paths were different from each other.
The left one was wide(宽阔的)and clean. Though the flowers weren't very beautiful-they made me feel good.I decided to take this path.But wait ! I looked at the right one.The path didn't look nice.It looked like it had not been cleaned for months.For a long time I couldn't decide which path to choose.
It wasn't nice,but I didn't want to give up.At last, I came to the end of the path.Ah! There was a small garden there.It'was beautiful.There were trees, flowers and chairs there.I thought it was the nicest part of the park.
Many people told me that there was nothing much to see in the park.Now I' d like to tell them that if they had followed the right way, they would have felt differently.I knew they didn't believe me.They couldn't even remember that path because it was so small.
My trip to the park made me understand something about life.You may get a big surprise!

A.But when I told them what I had seen in the park,they just smiled at me without saying a word.
B.After a while(一会儿)a strange feeling made me follow the dirty path.
C.I walked for some time and found myself standing in front of two paths.
D.There were lots of flowers on both sides of the path.
E.I don't want to go to the park any more.
F.Don't be afraid to choose a path that most people don't.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网