题目内容

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

Every girl dreams, and Lisa is no exception. She once hoped that her dream of becoming a ballet dancer would come true one day. She worked hard at her ballet lessons and all her teachers believed that she was a good student.

One day, she saw a poster saying that a famous ballerina troupe (芭蕾舞团) would be performing in her hometown. Her thoughts ran wild. “I must meet up with the leader of the troupe and show him my skills!” She said to herself.

When the troupe arrived, Lisa put on her ballet outfit (芭蕾舞装) and hid in the troupe’s dressing room.When the leader of the troupe entered the room, she came out and introduced herself. She couldn’t wait to tell the leader about her dream.

The leader asked Lisa to dance for him. But halfway through her dance, he stopped her and said, “I’m sorry. You’re not good enough!” Upon hearing this, Lisa ran out of the dressing room. She felt quite ashamed.

Years later, Lisa had given up dancing. She asked the leader of the troupe to meet with her and explain why he didn’t think her dancing was good enough. He replied, “I say this to all of my students.” Lisa said, “But you ruined my life!”

The leader pointed out that he had been impressed with her bravery when she hid in the dressing room just to show him her dancing skills. “But if you had treated ballet seriously, you wouldn’t have given up so easily when I told you that you weren’t good enough,” he explained.

1What was Lisa’s dream?

2How did Lisa feel after seeing the ballet troupe’s poster?

3Where did Lisa hide when the troupe arrived?

4What did the leader think of Lisa’s dancing?

5What can we learn from the passage?

【答案】

1Becoming a ballet dancer. / Her dream was becoming/to become a ballet dancer.

2(Very) Excited. / Happy. / She was very excited / happy.

3She hid in the troupe’s dressing room. / In the troupe’s dressing room.

4Not good enough. / He thought that her dancing was not good enough. / He didn’t think it was good enough.

5Never give up, and then your dream will come true one day. / Stick to your dream, no matter what others say.

【解析】

文章大意:文章介绍了一位热爱芭蕾的女孩为了实现自己的芭蕾舞梦想主动找一位知名舞团的团长,向他展示自己的舞技,但团长观看她的表演之后给了她不好的评价,结果这个女孩就放弃了自己的梦想。多年后,她又见到了这位团长,团长说如果她真的热爱芭蕾舞就不会轻易放弃梦想。本文旨在告诉我们不要轻易放弃自己的梦想,要用于逐梦。

1根据第一段第一、二行She once hoped that her dream of becoming a ballet dancer would come true one day可知,她的梦想是成为一名芭蕾舞演员,故答案填. Becoming a ballet dancer. / Her dream was becoming/to become a ballet dancer

2根据文章第二段One day, she saw a poster saying that a famous ballerina troupe (芭蕾舞团) would be performing in her hometown. Her thoughts ran wild. “I must meet up with the leader of the troupe and show him my skills!” She said to herself可知,她看到芭蕾舞团的海报感到很兴奋,很开心,故答案填(Very) Excited. / Happy. / She was very excited / happy

3根据第三段第一行When the troupe arrived, Lisa put on her ballet outfit (芭蕾舞装) and hid in the troupe’s dressing room可知,她藏在在剧团的更衣室里,故答案填She hid in the troupe’s dressing room. / In the troupe’s dressing room

4根据文章第四段第一、二行he stopped her and said, “I’m sorry. You’re not good enough!”可知,团长认为她跳的不够好,故答案填Not good enough. / He thought that her dancing was not good enough. / He didn’t think it was good enough

5根据文章最后一段第二、三行“But if you had treated ballet seriously, you wouldn’t have given up so easily when I told you that you weren’t good enough,” he explained.可知,文章告诉我们,要坚持自己的梦想,不管别人说什么,或不要放弃,然后你的梦想有一天会实现,故答案填Never give up, and then your dream will come true one day. / Stick to your dream, no matter what others say

练习册系列答案
相关题目

【题目】C. Read the passage and fill in the blanks with proper words. (在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给):

With smiling eyes, quick minds and good humor, Jia Ling seems like a natural crosstalk performer相声演员.

Jia Ling was born on April 29th, 1982 in the city of Xiangyang, Hubei Province. Having studied acting since she was 11, Jia Ling was admitted to the nation’s top drama college —The Central Academy of Drama when she was 19, but she c1 to learn crosstalk there.

Jia Ling is not an overnight success. After graduation in 2003, she was living in a basement that was just eight square meters and without a bathroom. However, Feng Gong, who is one of the top crosstalk performers in China, opened the door to her success. He provided her with o2 to perform. Jia Ling seized(抓住) the chances she was offered and worked hard to improve her skills.

As an excellent performer, the young lady first took part in the Spring Festival Gala in 2010. W3 her unique独特的 style and great sense of humor, Jia Ling is loved by many people. Since her crosstalk is unique, fashionable and attractive, she becomes more and more p4.

Besides performing as a crosstalk performer, Jia Ling is also a talented actress. She has s5 acted in several TV series. “My acting experience has given my crosstalk more creativity and inspiration,” Jia Ling said.

Now, Jia Ling has become one of the top crosstalk performers in China. She is trying so hard that crosstalk can s6 to more people. She has founded her own club called New Laughter Inn. There people can enjoy traditional or m7 crosstalk performances. She hopes it can influence her generation and even the next generation and let more and more people fall in love with crosstalk.

Jia Ling is proud of being a crosstalk performer and she says she is positive about the future of crosstalk because people will always want to laugh.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网