题目内容

阅读下面短文,完成信息卡。(每题不能超过3 个词) 

  Health is more important than wealth. Good health enables us to enjoy our life and achieve what we hope for in our career. On the contrary,poor health leads to nothing.

    How can we keep healthy? Here is some advice. Firstly,it is very important for us to eat more fruits and vegetables because they provide vitamins,and we have to keep a balanced diet. So we should avoid food with lots of sugar. Secondly,we’d better exercise every day to make our bodies strong. Besides,we have to avoid too much work pressure. Finally,we have to get rid of these bad habits such as drinking and smoking.

   In conclusion,if we follow the advice given above,we will live a healthy life.

Information Card

Which is more important,health or wealth?

1.

Fruits and vegetables provide .

2.

We should exercise every day to make

3.

our bodies .

We have to give up bad .

4.

We have to avoid food with lots of sugar and too much .

5.

导读

本文是一篇有关健康的议论文。文章开宗明义地指出 “健康比财富更重要”,有了健康的身体才能享受生活,才能 实现人生的目标。怎样拥有一个健康的身体呢?文章从饮 食、锻炼、习惯等两方面给我们作出了指导。

详析

1. health由第一段的第一句可知,健康比财富更重要,故 答案为health。

2. vitamins 由第二段中的 because they provide vitamins 可 知,水果可以为我们提供大量的维生素。

3. strong 由第二段中的 “ Secondly,we ,d better exercise every day to make our bodies strong. ”可知,每天进行体育 活动会使我们的身体强壮起来。

4. habits由第二段中的最后一句可知,我们应当摆脱坏习惯。give up表示“放弃”,get rid of表示“除掉”,二者意 思相近。

5. work pressure 由第二段的 “ So we should avoid food with lots of sugar.”和“Besides,we have to avoid too much work pressure ”可知,要想保持健康,我们还要避免含有大 量糖的食物和工作中太多的压力。

wealth 财富 career n.事业

on the contrary 木目反 in conclusion ,总之

障碍句分析

Good health enables us to enjoy our life and achieve what we hope for in our career.良好的健康使我们能够享受生活, 实现我们的职业生涯的希望。

本句是一个由and连接的并列句。在第二个并列句中, what we hope for in our career 是一个宾语从句。

练习册系列答案
相关题目

   Are you sorry for not going out during the National Day? If you stay at home at that time,I think you are very lucky. Why? Because there are too many people everywhere. In many places of interest in China,it's too crowded to do anything.

   Look at the picture. It was too crowded in the West Lake on October 1st,2014. You even couldn’t take photos for you or your friends. All what we could see were people. There were about 13 people per meter by the lake. My friend told me she could see nothing but many tourists on the Broken Bridge. “I couldn’t walk if the people in front of us didn't walk”’ she said. She showed us a photo of her near the West Lake. In the photo,I hardly found her out because of the other people.

    So some people give the advice that we should not have the golden week any more. But other people say no about this advice. I love staying at home more than going out next National Day. What's your idea of it?

1. How does the writer feel about staying at home on National Day?

   A. He thinks it is interesting to stay at home on National Day.

   B. He thinks it is crowded to stay at home on National Day.

   C. He thinks it is lucky to stay at home on National Day.

   D. He feels sorry to stay at home on National Day.

2. When is the golden week in the passage?

   A. In October. B. In August.

   C. In January. D. In April.

3. What does the writer love to do next National Day?

   A. Go out. B. Play with friends.

   C. Stay at home. D. Take photos.

4. Which of the following is TRUE about the West Lake on October 1 ,2014?

   A. You could find yourself easily on the photos you took that day.

   B. You could walk as you like by the West Lake.

   C. There were about 30 people per meter.

   D. There were so many people there that day.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网