题目内容

【题目】Yun Mountain lies in the south of Wugang, Shaoyang. It's 5 kilometers away from the urban district (市区). It's 1, 372.5 meters high above sea level, and its average(平均)temperature is 15° C. In 1992, Yun Mountain was authorized(批准)as a state forest park.

Yun Mountain has a long history. Buddhism has spread here since Sui and Tang Dynasty. There are also many beautiful stories about Yun Mountain. It once made the Emperor Zhao Gou in Song Dynasty quite amazed. And Hua Guofeng, the former (以前的)state leader, titled Yun Mountain as "Chu Nan Sheng Jing". It means Yun Mountain is a wonderland in the south of Hunan.

Yun Mountain is famous for its wonderful peaks (山峰),fresh water, quiet woods and cloud changes. It is a good place not only for tourists but also for people on vacation.

Information about Yun Mountain

Yun Mountain

a 1 park

Location (位置)

in the 2 of Wugang, Shaoyang

Height

3 meters high above sea level

Be famous for

wonderful peaks,4 quiet woods and cloud changes

A good place for

5and people on vacation

?

?

【答案】

1state forest

2south

31,372. 5

4fresh water

5tourists

【解析】试题分析:本文是一篇说明文,介绍了云山国家森林公园的位置、海拔、历史人文和独特特点,说明它不仅是旅游者的好去处,也是度假的好去处。

1考查细节理解题。根据第一段的结尾In 1992, Yun Mountain was authorized as a state forest park.,可知填state forest。

2考查细节理解题。根据第一段首句Yun Mountain lies in the south of Wugang, Shaoyang.,可知填south。

3考查细节理解题。根据第一段的第三句It's 1, 372.5 meters high above sea level,,可知填1,372. 5。

4考查细节理解题。根据最后一段首句Yun Mountain is famous for its wonderful peaks,fresh water, quiet woods and cloud changes.,可知填fresh water。

5考查细节理解题。根据短文的最后一句It is a good place not only for tourists but also for people on vacation.,可知填tourists。

练习册系列答案
相关题目

【题目】More and more people around the world are joining in dangerous sports. Some people climbed the highest mountains; some traveled into unknown parts of the world. Some sailed small boats across the largest sea. Now some people begin to look for new excitement.

Bungee jumping(蹦极) and motorcycle racing are quite dangerous sports. Bungee jumping only lasts for a few minutes or even seconds. You jump from a high place, about 200 meters above the ground, and there is a rubber band (橡胶带子) tied to your legs. When you jump down, the rubber band pulls you up. About 2,000,000 people around the world have tried bungee jumping.

Why do people join in these dangerous sports? Some scientists say that it is because modern life has become safe and it is not interesting. In the past, people lived in danger. They had to go out and look for food, and life was like a fight but was interesting.

Many people think that there is little excitement in life. They live and work in safe places, buy food in shops, and there are doctors and hospitals to look after them if they become ill.

1What sports attract more and more people?

______________________________

2How long does bungee jumping last?

______________________________

3What’s the height when people join in a bungee jumping?

______________________________

4Why do people join in the dangerous sports?

______________________________

5How do many people like their life according to the passage?

______________________________

【题目】Mark Twain left school when he was twelve. He had little school education. In spite of this, he became the most famous writer of his time. He made millions of dollars by writing. His real name was Samuel Langhorne Clemens, but he is better known all over the world as Mark Twain, his penname.

Mark Twain was born in 1835 and he was not a healthy baby. In fact, he was not expected to live through the first winter. But with his mother’s care, he managed to survive. As a boy, he caused much trouble for his parents. He used to play jokes on all his friends and neighbors. He didn’t like to go to school, and he often ran away from home. He always went in the direction of the nearby Mississippi. He was nearly drowned nine times.

After his father’s death, Mark Twain began to work for a printer, who only provided him with food and clothing. Then, he worked as a printer, a river-boat pilot and later joined the army. But shortly after that he became a miner. During this period, he started to write short stories. Afterwards he became a full time writer.

In 1870, Mark Twain got married. In the years that followed he wrote many books including Tom Sawyer in 1876, and Huckleberry Finn in 1884, which made him famous, and brought him great fortune.

Unfortunately, Mark Twain got into debts in bad investments(投资) and he had to write large numbers of stories to pay these debts. In 1904, his wife died, and then three of his children passed away.

At the age of 70, his hair was completely white. He bought many white suits and neckties. He wore nothing but white from head to foot until his death on April 21, 1910.

1In his childhood, Mark Twain, ________.

A. learned a lot at school??? B. he often went swimming with other boys

C. his mother often worried about his safety??? D. he often played jokes on others

2In order to make a living, Mark Twain _______.

A. first worked as a printer??? B. did many kinds of work

C. wrote stories in the beginning??? D. joined the army after he worked in a mine

3From the passage we can see that Mark Twain _______.

A. had a happy childhood??? B. was a good boy and always did what he was asked

C. was very naughty when he was young??? D. lived a pleasant life

4Before his death, Mark Twain _______.

A. became a white man??? B. was in low spirits

C. liked to buy all kinds of clothes??? D. had nothing on

5Which of the following shows the right order about Mark Twain?

? a. He started to write short stories.

? b. He got into debts.

? c. He played jokes on others.

? d. He wrote the book Tom Sawyer.

? e. He worked as a printer.

A. c-a-d-e-b??? B. c-e-a-d-b??? C. e-a-d-b-c??? D. e-c-a-b-d

【题目】Do you know what Oscar is? When did it start? Maybe you can find the background of the awards in the?? following passage.

The awards started in 1929. Their full title is “The Academy of Motion Picture Arts and Sciences Awards”. The Academy is a group of people who have worked in the film industry for many years. They decide who will receive the awards. The awards are often referred to as the “Oscar”. This is a nickname given to the awards by a lady called Margaret Herrick. She was once the director of the Academy and she once said that the little gold statue reminded her of her uncle Oscar!

The Oscar is always an exciting event. Each year, at least one unusual thing happens. When the Italian actor and director Roberto Benigni won an Oscar for best foreign film, he danced on stage! When Gwyneth Paltrow, the star of Shakespeare in Love won the Oscar for best actress, she could not make her acceptance speech because she was crying so much with happiness!

In 1987, Roberto Benigni won the award for best director for a film about the last emperor of China. Since then, Chinese film and actors have started to make an impact at the award. Crouching Tiger, Hidden Dragon was a huge success and it won the award for best foreign language film in 2001. It also won several technical awards for its amazing “flying” people. We expect to see more awards for Chinese film in the near future.

It’s time for the Oscar again. Once more, the stars will dress up in their finest and go to Kodar Theater. There, they will find out who had won the awards for best actor, best actress and best director. Millions of people watch the awards every year to find out who the winners are. Some people watch it to see the stars crying and laughing as they receive their awards.

1Who give the awards?

A. In 1927.??? B. Oscar.??? C. The Academy of Nicknames.

D. A group of people who have worked in the film industry for many years.

2What did Gwyneth Paltrow win an Oscar for?

A. Best Director.??? B. Best Foreign Film.??? C. Best Actress.??? D. Best Actor.

3Which Chinese film won an award for best foreign film?

A. Crouching Dragon, Hidden Tiger.??? B. Crouching and Hidden Dragon and Tiger.

C. Crouching Tiger, Hidden Dragon.??? D. Crouching, Dragon, Hiding Tiger.

4Where are the Oscars held?

A. At the Academy.??? B. In a Los Angeles restaurant.

C. At Oscar’s house.??? D. At Kodar Theater.

5Why do some people watch Oscars?

A. To see the restaurant.????? ??? B. To see the fashion.

C. To see a film.??? D. To see the stars crying and laughing.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网