题目内容

【题目】书面表达
在学习和生活中,你会过许多传统节日,请你用英语写一篇关于重阳节的短文。
要求:(1)根据所给题目写一篇短文;(2)短文词数不少于60个。短文的开头已经给出;(3)叙述亲身经历,真实情感。语意连贯正确,语言流畅,书写规范,卷面整洁。文中不得使用真实姓名、校名。 
Double Ninth Festival
The 9th day of the 9th lunar month is…….
________

【答案】Double Ninth Festival
The 9th day of the 9th lunar month isthe traditional Chongyang Festival, or Double Ninth Festival. It usually falls in October. In an ancient and mysterious book Yi Jing, number 6 was thought to be of Yin character, meaning feminine or negative, while number 9 was thought to be Yang, meaning masculine or positive. So the number nine in both month and day create the Double Ninth Festival, or Chongyang Festival. Chong in Chinese means double. Also, as double ninth was pronounced the same as the word to signify forever, both are Jiu Jiu, the Chinese ancestors considered it an auspicious day worth celebration. That's why ancient Chinese began to celebrate this festival long time ago.
【解析】根据提示,确定时态为一般现在时,体裁,说明文,要写清重阳节的时间及其来历,以及为什么成为我国传统的节日等。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
B
Radio, telephone and TV are widely used in the world. When you turn on the radio, you can listen. But when you use telephone, not only can you listen to others but also you can chat with them, however, you can't see anything at all. TV is much better than both of them. People can watch TV and listen to it, but they can’t take part in what they see.
Today, some people are using a type of telephone called vision-phone(可视电话). With it, two people who are talking can see each other. It is better than radio, telephone or TV.
Vision-phones can be of great use when you have something to show the person whom you are calling. It will be helpful in people's life. Some day you may be able to call up a library and ask to read a book on your vision-phone. You may be able to do some shopping too. Perhaps in the future, people will use vision-phone.
(1)According to the passage, we can guess that the ____ was invented last.
A.radio
B.vision-phone
C.telephone
D.TV
(2)Maybe the vision-phone can take the place of ____ some day.
A.the radio
B.the telephone
C.the TV
D.all the above
(3)Through a vision-phone we can ________.
A.take medicine
B.order what we need
C.travel around the world
D.try on clothes
(4)In the future, you can use a vision-phone to _______
A.read a book
B.ask an assistant to read a book for you
C.ask an assistant to bring you a book
D.ask an assistant to do some shopping for you
(5)Which of the following is NOT true?
A.Vision-phone is better than radio, telephone or TV.
B.People will use vision-phone in the future.
C.Vision-phone will be helpful in people's life.
D.It is impossible to do shopping through vision-phone.

【题目】用括号里所给动词的适当形式填空。
I recently heard a story about a famous scientist. Because of his great achievements, he was thought to be more creative than the ordinary person. When he (ask) why he was able to do this, he gave the answer. It all came from an experience with his mother when he was about two years old. “I tried to get a bottle of milk from the fridge when I lost the bottle and it fell, spilling(溢出)the milk all over the floor — a sea of milk! I was frightened and I didn’t know what to do!” he said.
His mother heard the noise and got into the kitchen. “I (consider)how to explain all this to you, mom.” He said. Instead of (punish) him, she said, “Robert, what a great mess(杂乱) you have made! I (not see) such a huge sea of milk before! Well. since the milk has already been spilled, would you like to play in the milk for a while? We (clean) it up after that.” Indeed, he did so. After a few minutes, his mother said, “You know, Robert, whenever you make a mess like this, finally you have to clean it up.” He used a sponge(海绵) and together they cleaned up the spilled milk. His mother then said, “You know, you (fail)in how to successfully carry a big milk bottle with two tiny hands just now. Let’s go out in the yard and fill the bottle with water to see if you can find a way to carry it.” Then the little boy learned that if he grasped (抓紧) the bottle at the top near the lip with both hands, he could carry it without dropping it. What a wonderful lesson!

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网