题目内容
【题目】What problems do the teenagers probably have? Here is a survey showing their main problems.
Problems | Causes | Advice |
Feeling stressed | Too much homework. Don’t have enough time for their hobbies. | Make a plan for study and hobbies. Find time to relax as possible as you can. |
Getting short-sighted | Too much homework. Bad reading and writing habits. | Do homework or reading in a correct way. |
Fights | Don’t know how to get on well with classmates. | Make more friends and understand each other. Share your problems with them. |
Feeling tired of study | Computer games’ bad influence. | Don’t be crazy about computer games. Play them just for a short time when you are tired. |
Getting fat | Having more pocket money to buy snacks. Dislike doing exercise. | Use your pocket money to do something meaningful. Spend some time doing exercise every day. |
【1】How many main problems are there in the survey?
A. Four. B. Five. C. Six. D. Seven.
【2】 What problems are caused by too much homework?
A. Feeling stressed and fight.
B. Feeling tired of study and getting fat.
C. Feeling stressed and getting short-sighted.
D. Getting short-sighted and feeling tired of study.
【3】If Simon is feeling stressed, he should _____________.
A. do much more homework
B. make a plan for study and hobbies
C. buy some snacks
D. donate his pocket money to Project Hope
【4】Peter is tired of study, maybe because he _____________.
A. has no close friends
B. has no pocket money
C. gets fatter and fatter
D. plays too many computer games
【5】_____________ is a good way for the teenagers to stop fights.
A. Learning how to make friends
B. Playing computer games
C. Doing less homework
D. Paying no attention to each other
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】D
【5】A
【解析】
试题分析:短文大意:本题以表格的形式来展示出学生们的几种现象,包括:感觉有压力,变的近视,相互之间打架,感到厌烦学习,变胖,这五种现象。分析了产生的原因,以及对改变五种现象提出了相应的解决建议。通过表格的形式,让学生们能更好的发现自己的问题并对其改正。
【1】B细节理解题。阅读表格的“问题”一栏,发现有五个主要的问题,所以选B。
【2】C细节理解题。分析表格第一栏与第二栏中的信息,可知太多的家庭作业会导致压力与近视,所以选C。
【3】B细节理解题。根据表格信息可知如果感觉到压力,可以制定一个学习和业余爱好的计划。并且找时间尽量放松。从中得知只有第二项符合句意。所以选B。
【4】D细节理解题。根据表格信息可知电脑游戏的不良影响会导致厌恶学习。所以选D。
【5】A细节理解题。根据表格信息Make more friends and understand each other. Share your problems with them.可知让更多的朋友彼此了解。与他们分享你的问题可以避免打架。所以选A。
【题目】选用所给的单词填空。
delicious, studying, tomorrow, use, house |
(1)They are not playing. They are for the test.
(2)—What is she doing?—She is cleaning her .
(3)My mother can make zongzi.
(4)Must I come ?
(5)Many students can computers for the homework.